Welkom | Jan-07 | Dec-'06 | Nov-'06 | Okt-'06 | Sept-'06 | Aug-'06 | Juli '06 | Jun-'06 | Mei-'06 | Apr-'06 | Mrt-'06 | Nieuws Leiden | Nieuws archief | Disclaimer | Brw wedstrijd Hillegom

Copyright ©  2005-2009 | www.112bollenstreek.nl  

Belangrijke dagen:

14 tot 17 Mei 2007 Grootste hulpverleningsbeurs van Europa in Autotron Rosmalen meer info www.ivic.nl

14 tot 16 Mei 2007 Politiebeurs in Autotron Rosmalen meer info www.ivvp.nl

 

Meldingen Zondag 31-12-2006: We zijn geëindigd met 251129 bezoekers, we zijn hier zeer tevreden over op naar de 500000 voor het komende jaar. De teller staat weer op NUL.

\"\"

Op deze site pagina NIEUWE SITE kunt u alvast een voorbeeld zien van de totaal vernieuwde site gemaakt door Menno van Brandweer Sassenheim

http://112calamiteiten139.fotopic.net/c1173202.html fotoalbum middelbrand Abraham van Rooijenstraat Noordwijk 31-12-2006 (melding 400)

http://112calamiteiten139.fotopic.net/c1171996.html fotoalbum van Koninklijke onderscheiding brandweermannen Noordwijk.

\"\"Politie waarschuwt voor illegaal vuurwerk

Hoe harder en zwaarder de knal, hoe leuker het is, denkt menigeen. Maar het is niet meer leuk als je na het afsteken van vuurwerk een aantal vingers mist, niet meer naar de tv kunt kijken of naar muziek kunt luisteren. Vuurwerk is leuk, maar zeker niet ongevaarlijk.

 

Zo zijn strijkers niet alleen gevaarlijk, maar ze zijn ook verboden. Strijkers zijn gevaarlijk omdat het lontje niet te zien is. Door fouten in de afwerking kan een strijker beschadigd zijn, waardoor het vuurwerk te snel afgaat. Bepaalde Chinese rollen zijn ook verboden. Sommige zijn zo groot als een wagenwiel, andere zijn kleiner. Ze zijn vooral gevaarlijk omdat de rotjes eruit kunnen schieten, waardoor jijzelf of omstanders geraakt kunnen worden. Zelf vuurwerk maken wordt sterk ontraden. Kruit is snel ontplofbaar en onvoorspelbaar, je weet nooit hoe hard de klap kan zijn. Daarom is het belangrijk legaal vuurwerk bij erkende verkoopadressen te kopen.

 
Politie pakt vroegtijdig afsteken vuurwerk aan
 

De laatste maanden van het jaar zijn begonnen en de vuurwerkknallen zijn weer te horen. Door de overlast die de heftige knallen veroorzaken, waarschuwt de politie niet meer bij overtredingen maar verbaliseert direct.

De afgelopen weken kwamen de eerste meldingen alweer binnen: vuurwerkgeknal in woonwijken. De politie weet dat sommige jongeren vuurwerk van het afgelopen jaar bewaren om nu vroegtijdig af te steken. Kennelijk beseffen jongeren zich niet of onvoldoende dat dieren en vooral oudere mensen enorm veel hinder ondervinden van het geknal. Behalve overlast brengt het vroegtijdig afsteken van vuurwerk vaak vernielingen met zich mee. Bij overtreding bekeurt de politie direct. De officier van Justitie bepaalt het boetebedrag of de jongeren worden overgedragen aan HALT. De politie hoopt dat ouders die het vermoeden hebben dat hun kind al met vuurwerk op pad gaat dit bespreekbaar maken.

Kopen en afsteken
Het kopen en afsteken van vuurwerk is aan regels gebonden:

 • Vuurwerk kopen mag alleen op 28, 29 en 30 december.
 • Vuurwerk afsteken mag vanaf 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Politieagenten controleren scherp op het afsteken van vuurwerk buiten deze tijdstippen. Een overtreding levert een boete op van ten minste € 60,-. Overtreders die jonger zijn dan 18 jaar kunnen, als de overtreder en diens ouders/verzorgers daar voor kiezen, een alternatieve straf (Halt-procedure) krijgen. Kijk voor meer informatie op www.halt.nl

Vuurwerk melden
Dit jaar kunnen mensen die meldingen hebben over (vermoedelijk) strafbare handelingen met vuurwerk zoals vervoer, opslag en verkoop, op diverse manieren de politie bereiken.
Als je informatie hebt, ook bijvoorbeeld het vroegtijdig afsteken van vuurwerk, bel of ga dan naar je plaatselijke politie.
Als elke seconde telt, belt u het alarmnummer 112 en voor zaken die minder spoed vragen, belt u 0900-8844 (lokaal tarief).

MeldMisdaadAnoniem
Heb je informatie maar kan je dat niet rechtstreeks vertellen aan de politie, bijvoorbeeld omdat je niet bekend wil worden neem dan contact met de anonieme tiplijn Meld Misdaad Anoniem. De meldlijn is te bereiken op het gratis telefoonnummer 0800-7000. Het nummer is zeven dagen per week van 08.00 tot 24.00 uur bereikbaar.
Kijk voor meer informatie op www.meldmisdaad.nl.

Vreugdevuren en huisvuil
De jaarwisseling kent een traditie van vreugdevuren. In de periode rond de jaarwisseling verzamelen vooral jongeren brandbaar materiaal. Zij nemen bijvoorbeeld grofvuil mee wat mensen langs de straat hebben gezet, met als doel dit te verbranden. Dit kan gevaar en overlast veroorzaken. Ook huisvuil of groenafval dat rond de jaarwisseling buiten staat kan risico’s opleveren. De politie vraagt dan ook om dit en ander brandbare materiaal uitsluitend aan de weg te zetten op de ophaaldag.

Vuurwerk, daar kun je je vingers aan branden
Hoe harder en zwaarder de knal, hoe leuker het is, denkt menigeen. Maar het is niet meer leuk als je na het afsteken van vuurwerk een aantal vingers mist, niet meer naar de tv kunt kijken of naar muziek kunt luisteren. Vuurwerk is leuk, maar zeker niet ongevaarlijk.
Zo zijn strijkers niet alleen gevaarlijk, maar ze zijn ook verboden. Strijkers zijn gevaarlijk omdat het lontje niet te zien is. Door fouten in de afwerking kan een strijker beschadigd zijn, waardoor het vuurwerk te snel afgaat. Chinese rollen zijn ook verboden. Sommige zijn zo groot als een wagenwiel, andere zijn kleiner. Ze zijn vooral gevaarlijk omdat de rotjes eruit kunnen schieten, waardoor jijzelf of omstanders geraakt kunnen worden. Daarom is het belangrijk legaal vuurwerk bij erkende verkoopadressen te kopen. Lees bij het afsteken van vuurwerk altijd de aanwijzingen op de verpakkingen goed.

Tips voor veilig gebruik van vuurwerk
Koop vuurwerk alleen bij de erkende verkoopadressen. Deze zijn te herkennen aan het opschrift: ‘Verkoop vuurwerk. Roken en open vuur verboden’.

 • Koop alleen goedgekeurd vuurwerk. Goedgekeurd vuurwerk heeft altijd een Nederlandse gebruiksaanwijzing.
 • Experimenteer niet zelf met vuurwerk: maak vuurwerk nooit open!
 • Steek vuurwerk nooit los in jas- of broekzakken en trek kleding aan die een stootje of vonk kunnen verdragen (dus geen nylon).
 • Bij ongelukken is er vaak sprake van een combinatie met het drinken van alcohol. Mensen die aangeschoten zijn, hebben geen vaste hand bij het afsteken en zijn niet goed meer in staat om op te letten wat ze doen. Wees je hiervan bewust.
 • Steek vuurwerk aan met een aansteeklont of met een brandende sigaret. Gebruik nooit lucifers of een aansteker.
 • Zorg bij het afsteken van vuurwerk voor de eigen veiligheid en de veiligheid van anderen:
  - gooi nooit vuurwerk naar iemand toe; ook niet naar dieren
  - zorg dat anderen minstens zes meter afstand houden
  - steek vuurpijlen nooit uit de hand af, maar zet ze in een fles waarin een flinke bodem zand zit. De fles kan ook in een krat worden gezet.
  - bij vuurwerk dat niet is afgegaan of waarvan het lontje gebroken is moet nooit worden geprobeerd het opnieuw af te steken

Ruim na afloop de rommel op: laat geen vuurwerk, en vooral wat niet is afgegaan, op straat liggen. Veel kinderen zoeken de volgende dag naar vuurwerkresten en proberen die opnieuw af te steken

Het is nu 11.06 uur en we moeten nog 1115 bezoekers vandaag ontvangen en dan hebben we de 250000 bezoekers gehaald binnen 1 jaar. Morgen bestaan we officieël 1 jaar.

Om 23.12 uur voor de brandweer van Katwijk een buitenbrand. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar de  Salomonzegel/Zandblauwtje voor een vreugdevuur.

Om 22.41 uur Stormoverlast voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66647, Boom omgevallen Weerestein in Hillegom.

Om 22.11 uur voor de brandweer van Katwijk een buitenbrand. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar de  Boekhorststraat in Katwijk.

Om 21.54 uur Hulpverlening stormoverlast voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66653 naar de IJmuidenstraat om daar uit voorzorg een raampje af te sluiten. De politie was er met voertuig 11-12 (melding 402)

\"\" \"\" \"\"

Om 20.54 uur krijgt de Katwijkse brandweer een melding over een persoon in de lift. Er wordt gereden met prio2 en voertuig 66630 naar de Hoorneslaan in Katwijk.

\"\" \"\"

Om 20.34 uur is er voor de brandweer van Valkenburg een melding buitenbrand. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66740 naar de Zonnebloemstraat/voetbalveld in Katwijk. Er was een brommer, banden en pallets op een geasfalteerd plein in de brand gestoken.

\"\" \"\" \"\"

Om 20.34 uur is er voor de brandweer van Sassenheim een melding buitenbrand. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66643 naar de Van Alkemadelaan.

Om 20.00 uur is er voor de brandweer Noordwijk een containerbrand. Scholekster, schoolplein de Jutter. Voertuig 66636 gaat ter plaatse. Melding 401.

Om 18.47 uur is er voor de brandweer van Noordwijk een binnenbrand. Er wordt gereden met prio1 en voertuigen 66635 en 66655 naar de Abraham van Royenstraat in Noordwijk. Om 18.56 uur volgt er een melding dat het middelbrand is. Ook voertuigen 66636 (TAS) en 66592(OVD) worden opgeroepen. Om 19.23 uur wordt ambulance 16105 met A1 opgeroepen om daar een man  te behandelen. De politie was er met de voertuigen 11-12, 11-21, 12-10, 12-11

Melding 400 voor de Noordwijkse brandweer nog nooit hebben ze zoveel meldingen gehad helaas komt dit mede door Willem vd Bergh en Duin en Dal die bijna 50% van de meldingen op hun naam hebben staan.

\"\"

http://112calamiteiten139.fotopic.net/c1173202.html fotoalbum middelbrand Abraham van Rooijenstraat Noordwijk 31-12-2006 (melding 400)

\"\" \"\" \"\"

\"\"

\"\" \"\" \"\"

\"\"

Om 17.02 uur is er voor de brandweer van Voorhout een containerbrand. Brandweer Voorhout rijdt met prio2 en voertuig 66645 naar de Mozartlaan waar een grote container met een beetje afval in de brand staat.

\"\" \"\" \"\"

Om 16.58 uur Nacontrole binnenbrand voor de brandweer van Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66643 naar Landauer in Sassenheim.

Om 16.33 uur A1 rit voor ambulance 16101 naar Brittenhuis in Noordwijkerhout, politie was aanwezig met voertuigen 11-11 en 12-10. Een jongen heeft vuurwerk in zijn gezicht gekregen.

 \"\" \"\"

Om 16.20 uurOMS melding voor de brandweer van Sassenheim. De brandweer rijdt  met prio 1 en voertuig 66643 naar  Zilverstroom zorgwoningen Zuidstraat in Sassenheim.(foto\'s brandweer Sassenheim)

\"\" \"\"

Om 16.20 uur stormschade voor de brandweer van Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66644 naar de Sporthoflaan in Sassenheim. Ze leggen de dakpannen weer vast en vertrekken naar de kazerne. (Foto\'s brandweer Sassenheim)

\"\" \"\"

Om 16.04 uur is er voor de brandweer van Lisse een containerbrand. Brandweer Lisse rijdt met prio 2 en voertuig 66633 naar de Mendeldreef thv Polderman autobedrijf in Lisse.(melding 200)

\"\" \"\" \"\"

Om 15.18 uur krijgt de brandweer van Sassenheim een brandmelding via PAC. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66644 naar De Regenboog aan de Distelweg in Voorhout.

\"\" \"\" \"\"

Om 15.10 uur containerbrand voor de brandweer van Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66643 naar de Tilbury in Sassenheim. Er is door de brandweer geen container aangetroffen. (foto\'s brandweer Sassenheim)

\"\" \"\"

Om 14.52 uur takelen patiënt voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuigen 66630 en 66650 naar Willem de Zwijgerlaan Ambulance 16125 werd om 14.36 uur opgeroepen met A2.

Om 14.35 uur containerbrand voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66647 naar de Henri Dunantplein in Hillegom. Ze hebben nu voor het eerst ook het nieuwe systeem one7 gebruikt. Foto\'s Peter vd Oever

\"\" \"\" \"\"

\"\" \"\" \"\"

Om 14.03 uur containerbrand voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar de Cleijn Duinplein. Twee groene containers zijn volledig uitgebrand.

\"\" \"\" \"\"

Om 13.37 uur uur Buitenbrand voor de brandweer van Rijnsburg. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66641 naar de  Pieter Breughelstraat in Rijnsburg.

Om 13.34 uur containerbrand voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66635 naar de Kerkstraat in Noordwijk Dit was melding 399 voor Noordwijk. Er stond een container in de brand thv van Videoland.

\"\" \"\" \"\"

Om 13.32 uur prullenbakbrand voor de brandweer van Voorhout. De Voorhouter brandweer vertrek na een persoonlijke melding naar de Randweg waar een prullenbak in de brand staat.

\"\" \"\"

Om 13.28 uur Buitenbrand voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66631 naar de Seinpoststraat/Boulevard. Een stuk duinen stond in de brand

\"\"   \"\" \"\"

Om 13.19 uur is er voor de brandweer van Noordwijk een brand in een prullenbak, de Satoriusstraat in Noordwijk. Ze rijden met prio 2 en voertuig 66635. Melding 398

Om 13.19 uur PAC melding voor de brandweer van Voorhout. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66645 naar De Achtbaan Distelweg in Voorhout. Er was vuurwerk door het rooster van een deur gegooid waardoor de melder is afgegaan.

\"\" \"\" \"\"

Om 13.05 uur containerbrand voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar de  Weth Fierman Eduard Meerburg S.R kade.

\"\" \"\" \"\"

Om 12.57 uur containerbrand voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66633 naar de Doormanplein/Heemskerkplein. Dit was melding 199 voor Lisse

Om 12.45 uur binnenbrand School voor de brandweer van Noordwijk melding 397. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar de Wakersduin school Hoogwakersbosstraat waar een gedeelte van een berging in de brand staat. De politie was er met voertuig 11-11

\"\" \"\" \"\"

Om 12.40 uur containerbrand voor de brandweer van Voorhout. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66645 naar de Bonekruidstraat en blust de container. Er was weinig te doen voor de brandweer.

\"\"Om 10.34 uur OMS melding voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66630 en 66650 naar Overduin Nachtegaallaan in Katwijk.

Ga naar boven

Meldingen Zaterdag 30-12-2006: Op de pagina ambulance HM en capscode zijn alle capscodes aangepast naar de nieuwe regio indeling

Fotoalbum van de Koninklijke onderscheiding wordt pas zondag geplaatst i.v.m de stormoverlast waar we nu veel werk aan hebben. http://112calamiteiten139.fotopic.net/c1171996.html fotoalbum van Koninklijke onderscheiding brandweermannen Noordwijk.

\"\"Om 23.53 uur OMS melding voor de korpsen Noordwijkerhout en Noordwijk. Beide korpsen rijden met prio 1 en voertuigen 66638 (TAS) Noordwijkerhout en 66655 (Ladderwagen ) Noordwijk dit is melding 396 voor het korps Noordwijk. Er was een OMS bij congrescentrum Leeuwenhorst in Noordwijkerhout.

\"\" \"\"

\"\"Om 23.45 uur stormoverlast voor de brandweer van Hillegom. De Hillegomse brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66647 naar Woestijneheem. (Melding 253)

\"\"Om 23.31 uur is er voor de brandweer van Sassenheim wederom een hulpverlening stormoverlast. Een aantal Bouwhekken waren tegen de achteringang van een woonblok (Beatrixstraat) gewaaid waardoor de achteringangen hierdoor werden afgesloten. De brandweer heeft de hekken verwijderd. De brandweer rijdt met voertuig 66643 en prio 2 (Melding 124)

\"\"Om 23.00 uur stormoverlast voor de brandweer van Hillegom. De Hillegomse brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66647 naar Midea

\"\"Om 22.52 uur Hulpverlening stormoverlast voor de brandweer Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 3 en voertuig 66643 naar de Prinsenhof in Sassenheim. Om 23.06 uur wordt de brandweer van Lisse met prio 3 naar dit adres gestuurd (melding 198 voor Lisse) en om 23.13 uur wordt Noordwijk opgeroepen Beide zijn niet geweest, Noordwijk was al onderweg maar de Sassenheimse brandweer heeft de dakplaat toch zelf kunnen verwijderen. (Foto van dakplaat volgt via de brandweer Sassenheim)

\"\" \"\"

\"\"Om 22.38 uur Hulpverlening stormoverlast voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 3 en voertuig 66647 naar de Meerstraat in Hillegom.

\"\"Om 21.57 uur Hulpverlening stormoverlast voor de brandweer Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66638 naar vd Weijdenlaan in Noordwijkerhout. Er hing  verlichting los aan een stalen kabel over de weg.

\"\" \"\" \"\"

Om 20.11 uur Hulpverlening stormoverlast voor de brandweer Rijnsburg. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66641

\"\"Om 16.27 uur is er voor de brandweer van Noordwijk een melding van een containerbrand. Er wordt gereden met prio2 en voertuig 66635 naar de Scholekster in Noordwijk. De brandweer moest het slot van de container doorknippen om het brandje te kunnen blussen. Melding 394

\"\" \"\" \"\"

\"\" \"\"

\"\"Om 13.51 uur krijgt de brandweer van Noordwijk een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66635 naar Willem van den Bergh aan de Zwarteweg in Noordwijk.

\"\"Om 12.36 uur is er voor de brandweer van Rijnsburg een buitenbrand (brommer tegen gevel). De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66641 naar Het Corteland in Rijnsburg.

\"\"Om 06.37 uur mogelijke CO voor de Katwijkse Brandweer en OVD. De beide voertuigen rijden  met prio 1  66630 (TAS) en 66592 (OVD) naar de Willy Sluiterstraat om daar een meting te verrichten.

\"\"Om 01.39 uur Containerbrand voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66635 naar de An van Gilsenhof.

\"\"Om 01.08 uur Containerbrand voor de brandweer van Rijnsburg. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66641 naar de Hoftuinplein.

Ga naar boven

Meldingen Vrijdag 29-12-2006:Staatsbosbeheer Noordwijk heeft tijdelijk waarschuwingsbordjes opgehangen om bezoekers van het gebied te waarschuwen voor gif in het duingebied. Dit door een aantal meldingen over vergiftigd afval dat opzettelijk in het duin is achtergelaten. Het zou gaan om wortels en vissenkoppen die met vergif zijn ingesmeerd. Het gif was fataal voor een tweetal honden, maar ook andere dieren als buizerds en vossen eten het afval. Staatsbosbeheer roept iedereen op om alert te zijn, speciaal met honden en kinderen. Laat honden niets eten en kinderen niets oppakken. Als u verdacht afval aantreft, of u ziet een verdachte situatie neem dan contact op met de politie Noordwijk: 0900-8844. (bron www.rtvnens.nl)

Nieuws uit Leiden bijgewerkt op de pagina Nieuws Leiden.

Koninklijke onderscheiding voor twee brandweermannen van het korps NOORDWIJK. Twee brandweermannen nemen na 20 jaar dienst afscheid van het korps en worden door Burgemeester Groen onderscheiden. Links is Hans de Haan en rechts is Frans van Asselt beide zijn 20 jaar in dienst geweest bij de brandweer.http://112calamiteiten139.fotopic.net/c1171996.html fotoalbum van Koninklijke onderscheiding brandweermannen Noordwijk.

\"\"

\"\"Om 21.41 uur Containerbrand voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar de J van Oldenbarneveldstraat om daar een containerbrand te blussen.

\"\"Om 20.01 uur Containerbrand voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66647 naar de Juliana van Stolberglaan/Prinses Beatrixlaan om daar een container te blussen. Foto\'s Eric-Jan Geertsen.

\"\" \"\"

\"\"Om 18.30 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijkerhout.De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 naar de Rivierduinen Langevelderweg in Noordwijkerhout.

\"\"Om 18.06 uur Binnenbrand voor de brandweer van Sassenheim en Lisse. De korpsen rijden met prio 1 en voertuigen 66643(TAS) en 66644 (TAS) van Sassenheim en de 66653 (ladderwagen) Lisse. Er woedde een brand op de 1e etage aan de Kagerplein. Een kast met goederen op balkon is in vlammen op gegaan De politie stelt een onderzoek in, ze waren er met voertuig 14-12.

Vrijdagavond 29 december kreeg de brandweer van Sassenheim een melding van een binnenbrand in een flatwoning aan het Kagerplein. De brandweer rukte hierop uit met 2 autospuiten  en de ladderwagen uit Lisse. Tijdens het aanrijden werd gemeld dat aan de achterzijde op het balkon van de flat brand zou zijn. Ter plaatse bleek dat er een kast met diverse spullen op het balkon vlam had gevat. Inmiddels was een buurman met een emmer bezig om de brand te blussen en voorkwam hiermee dat de brand de woning in zou slaan. De brandweer heeft vervolgens het blussen verder afgemaakt en met een rookventilator de woning ontdaan van de aanwezige rook. Nadat de rook was opgetrokken bleek de buitenzijde aanzienlijke brandschade te hebben opgelopen. De oorzaak van de brand is onbekend en de technische dienst van de politie stelt een onderzoek in.  

\"\" \"\" \"\"

\"\"                            \"\"

\"Brandweer

Foto brandweer Sassenheim.

 

\"\"Om 17.35 uur uur persoon vast in lift. De brandweer van Katwijk rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar de om een persoon te bevrijden uit een lift Prins Hendrikkade in Katwijk.

\"\"Om 16.33 uur komt er voor de brandweer Katwijk een melding voor hulpverlening reinigen van een wegdek. Er wordt gereden met prio2 en voertuig 66630 naar de Haringkade in Katwijk.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 15.44 uur krijgt de Noordwijkse brandweer een melding patiënt takelen. Er wordt gereden met voertuigen 66635 en 66655 en prio2 naar de Derk Bolhuisstraat in Noordwijk.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 15.42 uur is er voor de brandweer Rijnsburg een voertuigbrand. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66641 naar de Rijnsburgerweg in Rijnsburg.

  

\"\"Om 15.28 uur krijgt de brandweer Voorhout een melding van gaslucht in een meterkast. De brandweer rijdt met prio1 en voertuigen 66645 en 66591 naar de Beukenrode in Voorhout.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 13.55 uur is er voor de brandweer Hillegom een melding over een brandgerucht. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66647 naar de Weeresteinstraat in Hillegom. Het ging om een kapotte tl armatuur in het plafond bij een auto dealer.

\"\"Om 07.23 uur Takelen patiënt voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66633 en 66653 naar de Elbalaan in Sassenheim om daar de ambulancedienst HM te assisteren met het takelen van een patiënt.

Om 06.39 uur A1 voor ambulance 16122 naar de Elbalaan in Sassenheim.

\"\"Om 01.57 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 naar de Anemoonweg in Noordwijkerhout.

Ga naar boven

Meldingen Donderdag 28-12-2006:

\"\"Om 19.51 uur is er voor de brandweer van Noordwijkerhout een melding van een buitenbrand. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66638 naar Solassi bungalowpark aan de Duinschoten in Noordwijkerhout. Bij nader bericht gaat het om een middelbrand en worden ook de voertuigen 66635 (Noordwijk) en 66591 opgeroepen. Noordwijkerout was zelf met een tweede voertuig 66688 ter plaatse gekomen. Het ging om een tuinhuis dat in brand was geraakt. Het tuinhuis is geheel verloren gegaan. De 66635 en 66591 hoefde niet ter plaatse te komen. Ook politie was aanwezig.

\"\" \"\" \"\"

\"\"

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 17.36 uur krijgt de brandweer van Lisse een melding patiënt takelen. De brandweer rijdt met prio1 en voertuigen 66633 en 66653 naar de Grachtweg in Lisse. Ambulance 16105 en 16128  en later de Dokters ambulance met 16790 waren aanwezig. De politie was aanwezig met de voertuigen 12-21 en 11-11. Omdat de brandweer ladderwagen te weinig draai ruimte had zijn er twee palen gekortwiekt met de motorzaag.

\"\" \"\" \"\"

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 17.28 uur is er vooor de Katwijkse brandweer een containerbrand. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66630 naar de Uranus in Katwijk.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 17.03 uur is er voor de brandweer van Katwijk een melding van een persoon in de lift. Er wordt gereden met prio2 en voertuig 66630 naar de Jaap Bergmanstraat in Katwijk.

\"\"Om 12.44 uur is er voor de brandweer van Noordwijkerhout een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66638 naar de Hafakker Strandwal in Noordwijkerhout.

\"\" \"\" \"\"

Ter plaatse kwam iemand vertellen dat er rook kwam uit een oud waterpomphuisje dat verderop in een nabij gelegen stukje bos staat. De jeugd had een oud matras samen met nog wat brandbaar materiaal in de brand gestoken.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 10.29 uur krijgt de brandweer Rijnsburg een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuigen 66641 en 66630(Katwijk) naar de bloemenveiling Flora aan de Laan van Verhof in Rijnsburg.

\"\"Om 10.22 uur is er voor de brandweer Noordwijk een melding van patiënt takelen. De brandweer rijdt met prio1 en voertuigen  66655 en 66635 naar de Alk in Noordwijk. Ambulance was ter plaatse met voertuig 16105.

 \"\" \"\" \"\"

\"\"Om 08.51 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer moet naar de eigen kazerne ook brandweer Noordwijkerhout wordt opgeroepen met prio 1 en voertuig 66638 dit gaat volgens de geldende procedures. De reden is als er nu echt brand zou zijn en de voertuigen kunnen niet meer worden gered is er altijd een blusvoertuig aanwezig.

\"\"

\"\"Om 01.42 uur containerbrand voor de brandweer van Noordwijk.. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66635 naar de Huis ter Duin straat voor een aantal containers die in de brand staan bij de Fortis bank.

\"\"

Ga naar boven

Meldingen Woensdag 27-12-2006: Om 22.21 uur politie berichten van 21 december tot 27 december toegevoegd.

\"\"Om 21.03 uur Limburg Stirumlaan Hillegom voor een papierbak die in de brand staat, deze heeft de 66647 geblust. Foto\'s Peter vd Oever en Eric-Jan Geertsen

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 20.58 uur Thorbeckelaan Hillegom voor Grijze container in de brand deze heeft de 66647 geblust en kon direct naar de volgende melding. Foto\'s Peter vd Oever en Eric-Jan Geertten

\"\" \"\"

\"\"Om 20.43 uur Melding buitenbrand voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66647 naar de  Graaf Janlaan voor een vuilniszak die in de brand stond.buitenbrand.

\"\"

Om 17.13 uur op voorhand Middelbrand voor de brandweer van Noordwijkerhout en Noordwijk.  De beide korpsen rijden met prio 1 en voertuigen 66638 (TAS) 66688 (HV) Noordwijkerhout en de 66635 (TAS) Noordwijk naar de Duinrand in Noordwijkerhout. Omdat het om een pand ging waar gehandicapte mensen wonen. Er werd van uit gegaan dat er veel bewoners geëvacueerd moesten worden  en werd er op voorhand groot alarm geslagen. Toen de brandweer kwam aanrijden ging het om een keukenbrand. De brand was snel geblust en alle bewoners waren al geëvacueerd door omstanders. De politie was aanwezig met de voertuigen 11-12 en 11-15.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Noordwijk   Aanhouding na inbraak in bank
De politie kreeg op woensdag 27 december, rond 02.00 uur, de melding dat er een inbraakalarm afging in een bank aan de Boekerslootlaan. Getuigen zouden personen in de bank hebben zien lopen. De politie is direct ter plaatse gegaan en is via een tactische weg aan komen rijden. Nabij de Schiestraat zagen de agenten twee mannen wegduiken achter een auto. Toen de mannen doorhadden dat zij gezien waren zetten zij het op een lopen. De agenten zetten de achtervolging in en konden een van de mannen aanhouden. De verdachte, een 19 jarige Leidenaar, is op het politiebureau ingesloten. De agenten zijn vervolgens naar de bank gegaan waar bleek dat de inbrekers flink hadden huisgehouden. Het is onbekend of de inbrekers ook buit hebben gemaakt. De politie stelt een onderzoek in om de identiteit van de overige verdachten te kunnen achterhalen.  

 

\"\"Sassenheim Doorgereden na omver rijden lichtmast
De politie heeft woensdagavond 27 december een 34 jarige vrouw uit Katwijk gehoord nadat deze rond 20.35 uur op de kruising Hoofdstraat met de Parklaan met haar auto tegen een lichtmast was gereden en daarna zonder dit te melden verder reed. De lichtmast was zo beschadigd dat deze direct door Nuon weggehaald moest worden. De politie zette daarvoor de kruising voor ongeveer een half uur af. Een getuige had het kenteken van de auto genoteerd en belde de politie. Hierdoor wist de politie de vrouw snel te vinden. Zij verklaarde dat zij in de bocht weggleed en tegen de lichtmast botste. Ze bekeek even de schade aan haar auto maar vergat naar de andere schade te kijken. Omdat ze geschrokken was reed ze maar naar huis met de bedoeling om daar te politie te bellen. De politie was echter sneller dan het belletje. Haar wacht dan ook een proces-verbaal voor het doorrijden na aanrijding. De vrouw vertelde niet te weten dat haar gedrag strafbaar was.

\"\"Warmond / Oegstgeest Politie neemt illegaal vuurwerk inbeslag
Sassenheim
De politie heeft woensdag 27 december op vier adressen 12 lawinepijlen en 89 strijkers inbeslaggenomen. De vondsten werden gedaan bij onderzoek naar de vernieling van een portier van een op de Marijkestraat in Warmond geparkeerde auto. Op maandagochtend 25 december ontdekte de eigenaar een flinke deuk en lakschade die vermoedelijk was veroorzaakt door vuurwerk. Het onderzoek leidde naar een 18 jarige Warmonder. Bij hem thuis werden 89 strijkers gevonden. Of hij de schade heeft veroorzaakt wordt nog onderzocht. Via deze verdachte kwam de politie bij een 17 jarige plaatsgenoot en trof daar twee lawinepijlen aan. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan een 16 jarige jongen uit Oegstgeest. Hier vond de politie vier lawinepijlen. Uiteindelijk bezocht de politie ook nog een 18 jarige jongen uit Sassenheim. Daar werden zes lawinepijlen gevonden. Alle jongens kenden elkaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Ga naar boven

Meldingen Dinsdag 26-12-2006 2e Kerstdag:

\"\"Om 23.42 uur beknelling Victoriberg Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 (TAS) en de 66591 (OVD). Het ging om een eenzijdig ongeval. De auto was tegen de rotonde aangereden. De gewond(en) werden afgevoerd door de ambulance.  De VOA 3 en VOA, politie en ambulance 16125 zijn ter plaatsen geweest

\"\" \"\" \"\"

\"\"

\"\"Noordwijkerhout  Eenzijdig ongeval, bestuurder onder invloed
De politie heeft op dinsdagavond 26 december het rijbewijs van een 43 jarige man uit Amstelveen afgenomen nadat hij onder invloed van alcohol met zijn auto een ongeluk had gekregen. De Amstelvener reed vanuit Noordwijk in de richting van Noordwijkerhout. Aangekomen bij het verkeersplein (rotonde) van de Victoriberg en de Schulpweg is hij de macht over het stuur verloren en is hij tegen het verkeersplein (Rotonde) opgereden. De Amstelvener heeft daarbij een paal omver gereden. Agenten die de man aanspraken roken een alcohollucht waarna hij onderworpen is aan een blaastest. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol en werd aangehouden. Hij blies hij een uitslag van 680 ug/l, terwijl 220 ug/l het maximale toegestane is. Het rijbewijs van de Amstelvener is afgenomen. De Amstelvener is naar het ziekenhuis gegaan voor een controle.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 20.34 uur is er voor de brandweer van Lisse een melding van een buitenbrand. Het ging om een kerstboom die in brand stond op het Dekaplein aan de Julianastraat  in Lisse. Er werd gereden met prio1 en voertuig 66633. Foto Peter vd Oever

\"\"

\"\"Om 19.12 uur is er voor de Noordwijkse brandweer een melding van containerbrand. Er wordt gereden met prio 2 en voertuig 66635 naar de v.d. Mortelstraat in Noordwijk. De brandweer kon geen containerbrand vinden en heeft via de centrale gevraagd waar het wel was. Later bleek het om een woningbrand te gaan in de Houtkrocht in Noordwijk. De melder heeft dit VERKEERD door gegeven aan de meldkamer. Als de brandweer 5 minuten later was geweest was het een uitslaande brand geworden. Foto 1 de brandweer staat stil nabij de dierenwei vd Mortelstraat/Sartoriusstraat. Foto 2 ze zijn weer ingepakt en vertrekken weer naar de kazerne. Geen foto\'s beschikbaar van de brand.

\"\" \"\"

\"\"Om 19.00 uur krijgt de brandweer Voorhout een melding binnenbrand. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66645 naar de Dragonweg in Voorhout. Het bleek om een kerststukje te gaan. De brandweer had de brand zeer snel geblust. De politie was er met voertuig 13-13.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 18.15 uur is er voor de brandweer Hillegom een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuigen 66647 en 66646 naar Den Weelingenberg aan de Nieuweweg in Hillegom. 

Opnieuw hond vergiftigd

In het Hollands Duin ter hoogte van de jeugdherberg in Noordwijk is woensdag weer een hond vergiftigd. De eigenaar van de jeugdherberg zag de hond likken aan vissenkoppen, die met iets waren ingesmeerd. De hond ging braken en kreeg kort daarna dezelfde ziekteverschijnselen als de eerder vergiftigde honden. De hond is onder behandeling van een dierenarts, die contact zocht met de politie. Uit dit nieuwe geval wordt geconstateerd dat er sprake is van opzet. Het gebruik van vissenkoppen kan erop wijzen dat de actie is gericht tegen de verwilderde katten in het gebied. Bij iets verdachts, of als de hond ziek wordt: direct naar de dierenarts en melden bij de politie.

Ga naar boven

Meldingen Maandag 25-12-2006 1e Kerstdag: Alle medewerkers van 112 bollenstreek: Leon, Miranda, Rinus, Peter, Eric-Jan, Kees, Ferdi en Dennis wensen alle 112 medewerkers een bijzondere Kerst toe en bedanken hen voor het afgelopen jaar voor de goede tot zeer goede samenwerking.

\"\"

Uiteraard wensen we alle bezoekers een gezonde Kerst toe en bedanken jullie voor het bezoeken van onze site. Wij hopen op 1 Januari 2007 de 250000ste bezoeker te hebben geregistreerd op onze teller.

\"\"Om 22.23 uur Containerbrand voor de brandweer van Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66638 naar de Brink.

\"\"Om 21.40 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt prio 1 en voertuig 66635 naar  Flecher Badhotel Julianastraat in Noordwijk. Tijdens het Kerst diner is een melder afgegaan.

\"\" \"\"

\"\"Om 09.12 uur is er voor de brandweer van Noordwijk een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66635 naar de Willem van den Bergh aan de Zwarteweg. Ook de bedrijfsbrandweer van Willem van den Bergh was ter plaatse met 66542. Het ging om een technische storing

\"\"Om 06.49 uur OMS melding voor de brandweer van Valkenburg. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66740 naar Parlevliet & van der Plas Voorschooterweg in Valkenburg.

\"\"Hillegom   Snelkraken op drogisterijen
Op de Hoofdstraat in Hillegom zijn tijdens de kerstdagen snelkraken gepleegd op drogisterijen. Op maandag 25 december, eerste kerstdag, rond 05.00 uur, werd er ingebroken in de Kruidvat aan de Hoofdstraat. Getuigen verklaarden dat er donkergeklede gemaskerde mannen op scooters wegreden. De buit bestond uit parfums. Op tweede kerstdag, dinsdag 26 december, rond 04.25 uur, werd er een snelkraak gepleegd op de Trekpleister, eveneens een drogisterij aan de Hoofdstraat. Ook hier bestond de buit uit parfums. Wederom waren er getuigen die donkergeklede mannen hadden gezien. Het vermoeden is dat ook hier gebruik is gemaakt van scooters. De politie heeft de zaken in onderzoek en vraagt getuigen die nog niet in contact zijn geweest met de politie te bellen naar 0900-8844.

\"\"Om 00.16 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar de Lichtboei Rembrandtweg 32 Noordwijk. Er zat water in de melder waardoor deze ook niet meer kan worden gereset. Deze melding heeft te maken met de eerdere melding van 24-12 om 23.30 uur.

Ga naar boven

Meldingen Zondag 24-12-2006:

\"\"Om 23.30 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar de Lichtboei Rembrandtweg 32 Noordwijk. Er zat water in de melder waardoor deze ook niet meer kan worden gereset.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 18.00 uur is er voor de Katwijkse brandweer een containerbrand. De brandweer rijdt met Prio 2 en voertuig 66630 naar de Boekhorststraat in Katwijk.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 16.13 uur is er voor de brandweer van Noordwijk een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66635 naar de Willem van den Bergh aan de Zwarteweg. Ook de bedrijfsbrandweer van Willem van den Bergh was ter plaatse met 66542. Het ging om een technische storing.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 16.10 uur komt er een nader bericht. Het gaat om een middelbrand en de voertuigen 66646(TAS) en 66591(OVD) worden ook opgeroepen om met prio1 naar de Koninklijke van Zanten BV te gaan.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 15.58 uur is er voor de brandweer Hillegom een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66647 naar de Koninklijke van Zanten BV aan de 1e Loosterweg in Hillegom. bleek een vogel te zijn die door een lijn melder (beam) was gevlogen zie foto.

\"\" \"\"

\"\"Om 14.22 uur is er voor de brandweer van Noordwijk een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66635 naar de Willem van den Bergh aan de Zwarteweg. Het ging om een technische storing. Foto 1 en 2 is op het terrein van Willem vd Bergh en de 3e foto terug naar de kazerne via de Beeklaan.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 06.45 uur Containerbrand voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66647 naar de Thorbeckelaan in Hillegom thv de School.

\"\"Om 04.16 uur Containerbrand voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar de Baljuwstraat voor een containerbrand.

\"\"Katwijk  Overval woning
In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 december, rond 03.10 uur, zijn twee mannen een woning aan de Piersonstraat in Katwijk binnengedrongen. Zij bedreigden de vrouw die in de woning aanwezig was. De mannen zijn er uiteindelijk met een onbekende buit vandoor gegaan. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte omstandigheden van de overval en heeft een sporenonderzoek verricht in de woning. De politie vraagt personen die ’s nachts verdachte geluiden hebben gehoord of verdachte personen hebben gezien te bellen naar de politie via 0900-8844.

\"\"Om 01.04 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijk en Noordwijkerhout. Beide korpsen rijden met prio1 en voertuigen 66655 (ladderwagen Noordwijk) en de 66638 (TAS Noordwijkerhout) naar Leeuwenhorst Langelaan in Noordwijkerhout

\"\"Hillegom   Aanhoudingen wegens vernielingen
De politie heeft drie mannen aangehouden die in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 december vernielingen aan auto’s toebrachten. De drie mannen liepen gezamenlijk vanuit een uitgaansgelegenheid naar huis. Een van de mannen, een 20 jarige Hillegommer, vernielden op onder andere de Meerstraat en de Prinses Marijkestraat spiegels van auto’s, een verkeersbord en een reclamebord. Omdat dit luidruchtig ging waren er diverse getuigen die de politie belden. De drie konden op basis van de opgegeven signalementen door de politie worden aangehouden. Uit de verklaringen van de jongens blijkt dat vooral de 20 jarige Hillegommer onder invloed van alcohol de vernielingen zou hebben gepleegd. De andere twee zouden hun vriend hebben willen tegen houden, wat hen niet lukte. De politie maakt proces-verbaal op. 

\"\"Om 00.03 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijk en Noordwijkerhout. Beide korpsen rijden met prio1 en voertuigen 66655 (ladderwagen Noordwijk) en de 66638 (TAS Noordwijkerhout) naar Leeuwenhorst Langelaan in Noordwijkerhout

Ga naar boven

Meldingen Zaterdag 23-12-2006:

\"\"Om 21.10 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijk en Noordwijkerhout. Beide korpsen rijden met prio1 en voertuigen 66655 (ladderwagen Noordwijk) en de 66638 (TAS Noordwijkerhout) naar Leeuwehorst Langelaan in Noordwijkerhout. Aan de achterkant aan de kant van het Westeinde moesten beide voertuigen heen.  De Noordwijkse ladderwagen was er iets eerder omdat ze 2 minuten eerder een andere OMS melding kregen in Noordwijk.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 21.08 uur is er voor de brandweer Noordwijk een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66635 naar Willem van den Bergh aan de Zwarteweg in Noordwijk. De bedrijfsbrandweer was er met voertuig 66542.

\"\"Om 18.27 uur OMS melding voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66647 naar De geestgronden Locatie Westduin Haarlemmerstraat in Hillegom. Het ging om een kaars die aan stond.

\"\"Om 15.11 uur Containerbrand voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66647 naar de Patrimoniumstraat.Foto\'s zijn gemaakt door Peter vd Oever en Eric-Jan Geertsen.

\"\" \"\" \"\"

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 12.26 uur is er voor de brandweer Noordwijk een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66635 naar Willem van den Bergh aan de Zwarteweg in Noordwijk. De bedrijfsbrandweer was er met voertuig 66542. Het ging om een technische storing locatie op de Manderijnlaan, niet het zelfde gebouw als gisteren.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 11.31 uur persoon vast in de lift voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66647 naar \"Parkwijk\" Parklaan in Hillegom. De brandweer bevrijdt de persoon en vertrekt weer terug naar de kazerne.

\"\"

\"\"Om 11.24 uur caravanbrand voor de brandweer van Noordwijkerhout. De brandweer moet eigenlijk rijden met de 66638 maar schaalt zelf direct op en neemt de 66688 en aanhanger ook mee. Al kilometers ver is de rook te zien. In en om de caravan stonden 5 gasflessen. Na ruim een half uur was de brand meester. De brand was op de Duinschooten in Noordwijkerhout. Bij een naast gelegen caravan stonden ook nog eens 3 gasflessen, deze zijn direct in veiligheid gebracht. De politie was aanwezig met de voertuigen 11-10 en 11-12

\"\" \"\" \"\"

\"\"

\"\" \"\" 

\"\" \"\" \"\"

Ga naar boven

Meldingen Vrijdag 22-12-2006: http://112calamiteiten139.fotopic.net/c1166113.html foto album van de bijzondere inzet van het korps Hillegom. Let op het album gaat per 120 foto\'s.

 

 

Er is weer nieuws uit Leiden kijk op de pagina Nieuws Leiden.

 
Hollands Midden, 22-12-2006
 

Politie
Hollands Midden wenst u fijne feestdagen!

\"\"Om 22.26 uur Containerbrand voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66647 naar de Juliana van Stolberglaan thv school voor een containerbrand.

\"\"

\"\"Katwijk    Katwijker (21) overleden na verkeersongeval
Een 21 jarige Katwijker is overleden nadat hij met zijn bromfiets op een auto gebotst was. De Katwijker reed op vrijdag 22 december, rond 21.55 uur, over de Lijnbaanstraat, komende uit de richting van de Steenbakkerstraat. Op de kruising van de Lageweg met de Lijnbaanstraat en de Blekerstraat kwam hij in botsing met een auto. De automobilist, een 31 jarige man uit Katwijk, reed op de Lageweg en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bromfietser die van links kwam boorde zich in de zijkant van de auto. De Katwijker raakte ernstig gewond en is zo snel mogelijk per ambulance naar het LUMC gebracht. ’s Nachts werd bekend dat de jongen aan zijn verwondingen was overleden. De verkeersdienst van de politie heeft een technisch onderzoek ingesteld naar de exacte oorzaak van het ongeval.

\"\"Om 21.52 uur Containerbrand voor de brandweer van Noordwijk. Dit is een rechtstreekse melding via de 66635, ze rijden met prio 2 naar het dierenasiel waar een prullenbak in de brand staat. De brandweer blust deze af met 1 hogedruk straal. Later komt de politie met voertuig 11-12 nog even pols hoogte nemen.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 21.41 uur krijgt brandweer Noordwijk voor de 3e maal een brandmelding OMS. De brandweer rijdt naar Willem van den Bergh aan de Zwarteweg met prio1 en voertuig 66635.De bedrijfsbrandweer was er met voertuig de 66542. Het ging om een technische storing aan de Driehoeklaan de melder is nu vervangen door de technische dienst.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 21.02 uur Containerbrand voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66633 naar de Mendeldreef thv Garage bedrijf

Bram Polderman.

\"\"Om 19.33 uur OMS melding voor de brandweer van Rijnsburg en Katwijk. Bedrijfsverzamelgebouw Scheepmakerstraat in Katwijk. De Rijnsburgse brandweer is alleen ter plaatse geweest met voertuig 66641, het ging om roken onder een melder.

\"\"

\"\"Om 17.33 uur krijgt brandweer Noordwijk voor de 2e maal een brandmelding OMS. De brandweer rijdt naar Willem van den Bergh aan de Zwarteweg met prio1 en voertuig 66635.De bedrijfsbrandweer was er met voertuig de 66542. Het ging om een technische storing aan de Driehoeklaan

\"\"

\"\"Om 16.37 uur is er voor de brandweer Noordwijk een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66635 naar Willem van den Bergh aan de Zwarteweg in Noordwijk. De bedrijfsbrandweer was er met voertuig 66542. Er was gerookt onder een melder op de Manderijnlaan.

\"\" \"\"

Om 15.55 uur aanrijding fietser met auto. De fietser is aangereden door een automobilist op de Nieuwe Zeeweg in Noordwijk. Ambulance 16136 heeft de vrouw meegenomen naar het ziekenhuis met onbekend letsel. De politie was er met de voertuigen 11-15 en 11-12.

\"\" \"\" \"\"

 

\"\"Sassenheim   Diefstal kerstballen
De politie heeft vrijdag 22 december rond 01.50 uur een 28 jarige Hillegommer aangehouden op verdenking van diefstal van enkele kerstballen. Een getuige zag hoe een persoon kerstballen stalen uit een kerstboom aan de Hoofdstraat. De verdachte was hierna met een aantal anderen weggereden in een auto. De bestuurder werd op de Westelijke Randweg staande gehouden en gecontroleerd. Bij de verdachte werden negen kerstballen, een conifeer en een rieten mand aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen.

Vandaag actueel nieuws op de pagina Nieuws leiden geplaatst van 20 december.

Ga naar boven

Meldingen Donderdag 21-12-2006: Tussen 12.00 uur en 18.00 uur heeft de Hillegomse brandweer een bijzondere prestatie verricht in Hillegom. Aanwezig waren voertuigen 66647-66646-66674-66679.  Afgelopen dinsdag, heeft Peter Brakel aangegeven, dat de firma Brakel en de firma Tebbens, een gezin in Hillegom gaat helpen met het opnieuw opknappen van hun woonhuis aan de Haven 50 te Hillegom. Dit alles heeft te maken, dat er door familieleden en vrienden een brief naar Talpa is geschreven (Huis in de steigers), om dit gezin te helpen nu gebleken is dat de vrouw van dit gezin ernstig ziek is en het niet mogelijk is de plannen die dit gezin hadden gemaakt, op een normale manier uit te voeren.

Er volgen nu 5 foto\'s van deze lange werkzame middag en morgen volgt er een zeer uitgebreide fotoalbum op deze site, en meer tekst hoe deze dag tot stand is gekomen en hoe deze is verlopen. MAAR  het Hillegomse korps heeft er een leuke middag van gemaakt en zeer veel werk verzet. Namens de webmaster: Jullie hebben een bijzondere prestatie verricht en gaan nog vaker daar helpen COMPLIMENTEN voor de inzet.

fotoalbum 219 foto\'s totaal: http://112calamiteiten139.fotopic.net/c1166113.html

\"\"

Aankomst Haven 50

\"\"

Groepsfoto met de 3 dames die ook steeds ECHT meehelpen en niet alleen als de camera loopt.

\"\"

De eerste berg van ruim 5 kuub puin wordt weggewerkt.

\"\"

De volgende berg nu met afval en hout.

\"\"

Verrassing de volgend berg met riet en puin.

Om 19.24 uur krijgt de Noordwijkerhoutse brandweer een brandmelding OMS. De brandweer Noordwijkerhout rijdt met prio1 en voertuig 66638 naar de Rivierduinen aan de Langervelderweg in Noordwijkerhout.

Om 18.07 uur krijgt de brandweer van Noordwijkerhout een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66638 naar Den Munnekewey in Noordwijkerhout.

Om 15.35 uur is er voor de brandweer Noordwijkerhout een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66638 naar Den Munnikenwey aan de Schippersvaartweg in Noordwijkerhout.

Om 14.05 uur is er voor de Katwijkse brandweer een melding voor patiënt takelen.De brandweer rijdt met prio2 en voertuigen 66630 en 66650 naar de Meeuwenlaan in Katwijk.

Om 13.37 uur krijgt de brandweer Voorhout een brandmelding via de PAC. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66645 naar De Regenboog aan de Distelweg.

Om 12.23 uur is er voor de brandweer van Voorhout een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66645 naar de buitenplaats Nieuw Schoonoord aan de Rijnsburgerweg in Voorhout.

Ga naar boven

Meldingen Woensdag 20-12-2006:

\"\"Om 23.13 uur PAC melding voor de brandweer van Lisse. De brandweer van Lisse rijdt met prio1 en voertuig 66633 naar Microformat Systeems B.V. Heereweg  N208 in Lisse.

\"\"Om 22.18 uur Voertuigbrand voor de brandweer van Voorhout. De Voorhoutse brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66645 naar de Boekhorstlaan / Pieter de Hooghstraat voor een Ford Fiesta die in de brand staat. Met 1 hogedruk straal is de brand geblust. De motorkap is open geknipt om deze verder te kunnen afblussen. Foto ook te zien op www.deteyding.nl

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 20.58 uur Gasonsnapping voor de brandweer van Hillegom. De brandweer van Hillegom rijdt met prio 1 en voertuigen 66647 (TAS) 66591 (OVD) en de 66674 (manschappen voertuig) naar de Doornenburg voor een gasontsnapping. De brandweer is ruim 1 uur bezig geweest met scheppen en het lek af te dichten. De Nuon moest uit Gouda komen en zou rond 22.30 uur pas aanwezig kunnen zijn. De politie was er  met voertuig 11-10 en 12-??

\"\" \"\" \"\" 

\"\"Om 20.00 uur Takelen patiënt voor de brandweer van Noordwijk. De Noordwijkse brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66655 (ladderwagen) en de 66635 (TAS) naar de Beethovenweg in Noordwijk. Ambulance 16126 wordt om 19.49 uur met A1 opgeroepen en ambulance 16131 wordt om 19.50 uur met A1 opgeroepen. De Politie was er met de voertuigen 11-12 en 11-10.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 19.59 uur Onderzoek naar vreemde lucht voor de brandweer van Valkenburg. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66740 naar de T Boonrak in Valkenburg.

\"\"Om 19.50 uur Buitenbrand voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66633 naar de Heereweg N208 voor een buitenbrand.

Nieuws uit Leiden onderzoek vreemde lucht en melding geplaatst van 18 december ernstig eenzijdig ongeval met inzet Trauma helikopter. Kijk op de pagina NIEUWS LEIDEN.

 
\"\"Politieonderzoek leidt naar 500 kg illegaal vuurwerk
 
Handelaar in vuurwerk aangehouden
 
\"\"

Katwijk, 20-12-2006 • De politie heeft in een onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk meerdere personen aangehouden en uiteindelijk 500 kg illegaal vuurwerk in beslag genomen.

 

 

 

De politie Katwijk startte een onderzoek nadat bekend was geworden dat er op de Doggersbank in Katwijk een pakket illegaal vuurwerk zou worden afgeleverd. De politie kon de handel onderscheppen en heeft zowel de handelaar, een 25 jarige Katwijker, als de afnemer, een 18 jarige Katwijker, aangehouden. Tegen de 18 jarige is op het politiebureau een proces-verbaal opgemaakt. De 25 jarige is in verzekering gesteld en zit nog vast.

Ga naar boven

Meldingen Dinsdag 19-12-2006: Er is weer volop oud nieuws uit de regio op de pagina nieuws Leiden geplaatst.

\"\"Om 22.22 uur melding Dakbrand voor de brandweer Hillegom en Lisse. De beide korpsen rijden met prio1 en voertuigen 66647 en 66646  (Hillegom) en 66653 (Lisse) naar de Fioretti College Garbialaan 24 in Hillegom.Het is en jaarlijks terug komend probleem, op het dak staat een kerstster in de oranje kleur net naast de CV installatie die nu door het koude weer veel stoom geeft. Dit wordt door voorbij gangers als een dakbrand gezien. TIP voor de school haal die ster weg dan wordt de brandweer niet onnodig opgeroepen. (foto\'s volgen later)

\"\"Om 19.52 uur Containerbrand voor de brandweer van Rijnsburg. De brandweer rijdt met prio2 en voertuig 66641 naar de Korte Voorhouterweg.

Om 15.05 uur aanrijding zonder gewonde Van der Mortelstraat/Clusiusweg Noordwijk. Een botsing vond er plaats tussen twee voertuigen op de vd Mortstraat kruising Clusiusweg dit had waarschijnlijk te maken met de laag staande zon. De automobilist ramde de zilverkleurige wagen die op de vd Mortelstraat reed. De wagen is vol in de zijkant geramt en het voorwiel is hierdoor geheel ontzet. Er ontstond hierdoor een gevaarlijke situatie omdat de zilverkleurige wagen aan de verkeerde kant van de weg tot stilstand kwam. De wagen is afgesleept omdat deze niet meer te verrijden was. De politie was er met voertuig 11-12. 

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 15.02 uur krijgt de brandweer Noordwijk een melding voor hulpverlening bij reinigen wegdek. De brandweer rijdt met prio2 en voertuig 66635 naar de Randweg in Noordwijk. Een Vuilniswagen van de AVR had hydrolische olielekkage waardoor er een lange spoor van olie op het wegdek lag. En het motto is toch wie troep maakt zal het zelf opruimen dacht deze bevelvoerder van de brandweer. Zie grote foto.

\"\" \"\" \"\"

\"\"

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 15.02 is er een brandmelding OMS voor de brandweer van Katwijk. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66630 naar de Hoornespassage/Tripodia aan het Hoornesplein in Katwijk.

Om 13.00 uur Aanrijding zonder letsel Pletterij Noordwijkerhout, een wagen met aanhanger komt door de bocht gereden en ramt het  blauwe voertuig. Deze wordt aan de kant geschoven en het linker voorwiel breekt daardoor af.

\"\"

\"\"Om 11.40 uur OVD Duinstreek melding  mogelijk CO. De OVD rijdt met voertuig 66592 naar de E. A. Borgerstraat in Katwijk. Om 12.48 uur wordt de Katwijkse brandweer met prio 2 en voertuig 66630 op het zelfde adres verwacht.

 

\"\"Lisse  Verkeersongeval

De politie heeft op dinsdag 19 december hulp geboden bij een ongeval op de Kanaalstraat. Rond 07.35 uur ontstond er een aanrijding waarbij een fietser en een bromfietser betrokken waren. De fietser, een 55 jarige man uit Lisserbroek, reed over de Kanaalstraat in de richting van de Gasstraat. Op het kruispunt met de Gasstraat sloeg hij linksaf. Hij liet bij het afslaan de hem op dezelfde weg tegemoetkomende snorfietser niet voorgaan. De twee botsten en kwamen tegen een auto aan die voor de verkeerslichten stond te wachten. De fietser kwam door de botsing

\"\"Noordwijk  Onder invloed rijden met ongeldig verklaard rijbewijs
De politie heeft dinsdagnacht 19 december het rijbewijs ingenomen van een 40 jarige automobilist uit Noordwijk. De politie kwam er na een controle van de man achter dat het CBR zijn rijbewijs in augustus van dit jaar ongeldig had verklaard. Hij reed echter nog rond met het rijbewijs op zak . Verder constateerden de agenten drankgebruik bij de man. Hij werd dan ook aangehouden en een ademanalyse volgde. De uitslag daarvan was 405 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Ga naar boven

Meldingen Maandag 18-12-2006:

\"\"Katwijk    Politie vindt illegaal vuurwerk
De politie heeft maandagavond 18 december in een woning aan de Zeester illegaal vuurwerk gevonden. De politie was naar de woning gegaan na een eerdere vondst.  Uit dat onderzoek rees het vermoeden dat daar ook vuurwerk zou zijn. De politie nam een 100.000 klapper, twee dozen van met mortierbommen en een aantal strijkers in beslag. De 39 jarige eigenaar van het vuurwerk deed afstand om het te laten vernietigen. Hij kreeg een proces-verbaal.

\"\"Katwijk    Jongens rijden op gestolen bromfiets
De politie heeft maandagmiddag 18 december in Katwijk twee jongens van 13 en 15 jaar uit die plaats aangehouden. Agenten zagen rond 16.00 uur de twee rijden op de bromfiets. Bij het zien van de politie gingen ze er vandoor. De agenten vertrouwden het niet en gingen achter ze aan. Op de hoek van de Conradstraat met de Reijersberglaan sprongen ze van de bromfiets, lieten deze vallen en renden weg. Een kort sprintje van een agent leverde al snel de 1e aanhouding op. Korte tijd later werd de tweede knaap aangehouden. De bromfiets bleek zondagavond 17 december voor een café op de Tulpstraat te zijn gestolen. Hij was van een 45 jarig man uit Hazerswoude-Rijndijk. Deze deed aangifte. Vandaag vindt overleg plaats met de officier van justitie over teruggave van de bromfiets aan de rechtmatig eigenaar.

\"\"Voorhout    Aanrijding
De politie heeft maandagmorgen 18 december rond 11.40 uur hulp verleend bij een aanrijding tussen twee personenauto’s op de Oosthoutlaan. Een 42 jarige automobiliste uit Noordwijk wist niet op tijd tot stilstand te komen voor een voor haar voor een voetgangersoversteekplaats afremmende auto die bestuurd werd door een 55 jarige man uit Voorhout. Door de aanrijding klaagde de Noordwijkse over rug, nek en borst. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het LUMC.

\"\"Om 11.19 uur is er voor de brandweer van Katwijk een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66630 naar het vliegkamp Valkenburg aan de Wassenaarseweg/N441 in Katwijk.

Ga naar boven

Meldingen Zondag 17-12-2006:

\"\"Hillegom    Beroving buschauffeur
De politie doet onderzoek naar de beroving van een 26 jarige buschauffeur uit Nieuw Vennep. De beroving gebeurde op zondag 17 december rond 23.00 uur bij bushalte Vosselaan aan de Weerlaan. Een nog onbekende man van rond de 20 jaar, kwam de bus in en legde een bankbiljet neer om een kaartje te kopen. De buschauffeur pakte zijn portefeuille om de man te kunnen terugbetalen. Op dat moment gaf de man hem een duw, pakte de portefeuille en rende er mee weg. Op het moment van de beroving waren er geen passagiers in de bus. 

\"\"Om 19.36 uur Buitenbrand voor de brandweer van Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66643 naar de Essenlaan voor een buitenbrand.

zondagavond 17 december kreeg de brandweer Sassenheim een melding van een buitenbrand in een achtertuin op de Essenlaan. De alarmcentrale gaf door dat het waarschijnlijk zou gaan om een motor in de brand en dat er al diverse meldingen hiervan waren binnengekomen. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek het inderdaad te gaan om een motor, maar deze was inmiddels door moedig optreden van buren met tuinslangen geblust. De brandweer heeft vervolgens de motor verder afgeblust. Naast veel schade aan de motor was ook de gevel al geblakerd en was het achterraam door de hitte gescheurd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. (tekst brw Sassenheim) foto www.deteyding.nl

\"\"

\"\"Om 17.06 uur Speeltoestel brand voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar de Krab in Katwijk. Er lagen kranten onder de glijbaan, van het toestel is niets meer over gebleven.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 14.25 uur OMS melding voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66633 naar Poelmarkt Vivaldistraat in Lisse.

\"\"Om 13.34 uur Voertuigbrand voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar de Koningin Julianalaan. De brandweer blust de wagen en vertrekt weer terug naar de kazerne.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 00.57 uur  is er voor brandweer Noordwijkerhout een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66638 naar Motel de Duinvos aan de Duinschooten in Noordwijkerhout.

Ga naar boven

Meldingen Zaterdag 16-12-2006:

\"\"Om 22.45 uur brandmelding via PAC voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar JOIN Weteringkade in Noordwijk.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 19.28 uur Containerbrand voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio2 en voertuig 66647 naar Singel hoek Jan Prinsheem. Foto\'s zijn gemaakt door Rene Galjaard.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 17.57 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijk. De Noordwijkse brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar Villa  De Duinen Oude Zeeweg in Noordwijk.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 15.19 uur is er voor brandweer Noordwijkerhout een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66638 naar Motel de Duinvos aan Duinschoten in Noordwijkerhout.

\"\"Om 14.23 uur krijgt de brandweer Rijnsburg een melding voor hulpverlening bij het reinigen van een wegdek. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66641 naar de Tulpenstraat in Rijnsburg.

\"\"Katwijk    Politie treft handel in illegaal vuurwerk aan
Surveillerende agenten zagen zaterdagmiddag 16 december op de Hensiusstraat twee mannen  vuurwerk aan elkaar overdragen. De twee, een 26 jarige en een 28 jarige Katwijker, gaven toe dat ze dit aan elkaar verhandelden. De politie trof dozen aan met daarin 3 honderdduizend klappers, 10 vlinderbommen en 10 lawinepijlen. Dit illegale vuurwerk werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide Katwijkers.

Op zondagochtend 17 december werden op de Doggersbank twee inwoners uit Katwijk van 18 en 25 jaar aangehouden. Dit gebeurde nadat een 100.000 klapper en enkele kleinere vuurwerkmatjes tussen de twee werden verhandeld. De politie had daar een tip over binnengekregen en greep in. De 18 jarige verdachte is inmiddels weer op vrije voeten. De 25 jarige verdachte wordt gezien als de verkoper en zit nog vast. Het vuurwerk is in beslag genomen.

\"\"Om 13.30 uur is er voor de brandweer van Katwijk een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66630 naar de Hoornespassage&Tripodia aan het Hoornesplein in katwijk.

\"\"Om 06.55 uur OMS melding voor de brandweer van Rijnsburg. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66641 naar Den Hollander Sandtlaan in Rijnsburg

\"\"Voorhout   Auto’s weg bij inbraken
Zaterdag 16 december is er ingebroken in twee woningen in Voorhout. Bij beide inbraken werden de autosleutels weggenomen. Met deze sleutels werden vervolgens de auto’s van de bewoners weggenomen. De auto die bij de inbraak in een woning aan de Elzenhorst werd weggehaald, is inmiddels weer terug gevonden. De auto die bij de woninginbraak aan de Paulus Potterstraat werd weggenomen is nog niet teruggevonden en staat inmiddels gesignaleerd als gestolen. Het gaat om een blauwe BMW. De eigenaar heeft aangifte gedaan van diefstal. De technische recherche doet onderzoek naar eventueel door de dader achtergelaten sporen die naar hem kunnen leiden.

Ga naar boven

Meldingen Vrijdag 15-12-2006:

\"\"Om 22.44 uur Buitenbrand voor de brandweer van Rijnsburg. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66641 naar Campuijsenstraat in Rijnsburg.

In Noordwijk werd om 17.00 uur de IJsbaan naast de Kerk t.o de DIGROS geopend door de Kerstman en wethouder  van Rijnberk. Foto 1 de nog lege ijsbaan, foto 2 De kerstbus van Koninklijke BEUK wordt bestuurd door de Kerstman, Foto 3 de opening van de ijsbaan, Foto 4 de wethouder en de Kerstman schaatsen samen een rondje op de ijsbaan, Foto 5 de eerste kinderen kunnen gaan schaatsen.

\"\"1\"\"2\"\"3

\"\"4\"\"5\"\"

 
Verlichtingscontroles in de regio
 
Licht verplicht! Val op in het verkeer

\"\"

 

Hollands Midden, 15-12-2006 • De politie houdt regelmatig verlichtingscontroles tijdens de donkere dagen om mensen erop te wijzen dat licht in het donker verplicht is. Het voeren van opvallende verlichting voorkomt ongelukken en komt de verkeersveiligheid ten goede. Daarnaast kan een bekeuring á 20 euro makkelijk voorkomen worden aangezien er mogelijkheden genoeg zijn om verlichting te voeren. De bekende ledlampjes zijn erg in trek. Deze lampjes, die overigens altijd op de continu stand moeten staan wanneer gebruikt als fietsverlichting, zijn makkelijk hanteerbaar en op veel plaatsen verkrijgbaar. Ook het repareren van de fietsverlichting is over het algemeen goedkoper dan de bekeuring. De politie zet de controles voort en hoopt met de controles het aantal (brom)fietsers met juiste verlichting te verhogen.

Katwijk/ Lisse
In Katwijk en Lisse hebben de politieteams verlichtingscontroles gehouden. In Katwijk vond deze plaats op de Boerslaan en in Lisse op de Oranjelaan. Op de Boerslaan werden er negen bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die niet voorzien waren van licht en dus slecht te zien waren in het verkeer. Op de Oranjelaan werden er 12 bekeuringen op naam uitgeschreven.

Leiden 
De politie van Leiden heeft gisteravond op diverse plaatsen in Leiden (brom)fietsers en auto’s gecontroleerd op het voeren van de juiste verlichting. Op de Plesmanlaan, de Zernikedreef, de Doctor Lelylaan en de Morsweg werd er door agenten in de vroege avond gecontroleerd. Op de Stationsweg werd later op de avond gecontroleerd. In totaal zijn er 65 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen goede verlichting voerden.

Alphen aan den Rijn/ Hoogmade/ Leiderdorp
In Alphen aan den Rijn is er op donderdagavond 14 december gecontroleerd op de Castellumstraat, de Julianastraat, de Pieter Doelmanstraat, de Raadhuisstraat, de Prins Hendrikstraat en het Stationsplein en –straat. In totaal schreven agenten 27 bekeuringen uit.
Op de Eisenhouwerstraat werd er ook gecontroleerd daar kregen 15 fietsers een bekeuring omdat zij niet de juiste verlichting voerden. Ook in de ochtend wordt er regelmatig gecontroleerd. Op vrijdagochtend 15 december werd er gecontroleerd op de Prins Bernhardlaan, daar gingen 8 fietsers op de bon. In Hoogmade controleerde ook een team agenten op verlichting. Op de Boskade werden er 19 bekeuringen uitgeschreven. In Leiderdorp werd er gecontroleerd op de Beukenschans, in totaal werden er hier 13 bekeuringen uitgeschreven.

Gouda/ Stolwijk/ Schoonhoven
In Gouda hielden agenten op donderdagochtend 14 december op de Voorwillenseweg een verlichtingscontrole. 17 fietsers kregen een bekeuring voor onjuiste verlichting. Tien fietsers kregen een waarschuwing omdat zij geen verlichting voerde terwijl het licht wel werkte. In Stolwijk werd er tevens ’s ochtends gecontroleerd op de Goudseweg. Zes fietsers bleken geen goede verlichting te voeren en kregen een bekeuring. In Schoonhoven controleerden agenten ’s ochtends op de Lopikerweg. Zij schreven 10 bekeuringen uit.

\"\"Om 07.45 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijk. De Noordwijkse brandweer rijdt met prio1  voertuig 66635 naar Willem van der Bergh Zwarteweg in Noordwijk.

Ga naar boven

Meldingen Donderdag 14-12-2006:

\"\"Voorhout   Diefstal kerstman
Ieder jaar is er een kerstman te bezichtigen die op een steiger aan het water van de Leidsevaart staat. Deze kerstman is in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 december gestolen van de steiger. Omdat de kerstman behoorlijk zwaar en 1.70 m lang is, is het vermoeden dat de kerstman met een boot is weggenomen. Omdat de weg langs het water, eveneens de Leidsevaart genoemd, een drukke weg is vraagt de politie personen die iets is opgevallen van de diefstal zich te melden bij de politie van Voorhout via 0900-8844.  

\"\"Om 21.39 uur is er voor de brandweer Noordwijkerhout een OMS brandmelding. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66638 naar de bejaardenhuisverstiging Pilarenlaan in Noordwijkerhout.

\"\" \"\"

\"\"Om 20.11 uur is er voor de brandweer Noordwijkerhout een OMS brandmelding. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66638 naar de Munnikenwey aan de Schippersvaartweg in Noordwijkerhout.

\"\"Om 17.19 uur krijgt de brandweer Katwijk een melding van persoon vast in de lift. Er wordt gereden met prio2 en voertuig 66630 naar Reygersberglaan in Katwijk.

\"\"Om 11.58 uur is er voor de brandweer Noordwijk een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66635 naar St. Jeroen in het Jeroenspark in Noordwijk. het bijzondere aan deze melding is dat er geen bewoners meer wonen. waarschijnlijk zal dit dan ook wel de laatste keer zijn geweest dat de brandweer naar dit adres moet rijden.

\"\"Voorhout Fietsster overleden aan verwondingen
Een 60 jarige vrouw uit Noordwijkerhout is woensdagmiddag, 13 december, in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen die zij op hag gelopen bij een aanrijding op dinsdagmiddag 28 november. De vrouw kwam op de Jacoba van Beierenweg onder een vrachtauto terecht en werd overgebracht naar het LUMC. Getuigen verklaarden dat de vrouw met haar fiets op het fietspad nog net even langs de van het terrein afrijdende vrachtauto wilde rijden.

Ga naar boven

Meldingen Woensdag 13-12-2006:Er is ook nieuws uit de regio Leiden kijk op de pagina Nieuws Leiden. (OMS melding Oegstgeest en ongeval A4 Roelarendsveen)

Om 07.59 uur wordt ambulance 16133 naar industrieterrein Gravendam in Noordwijkerhout gestuurd. Om 08.01 uur wordt brandweer Noordwijkerhout met prio 1 en voertuig 66638 en OVD met voertuig 66591 verwacht op industrieterrein Gravendam voor mogelijk CO (koolmonoxide) melding in een pand. Daar aangekomen blijkt het om een pand te gaan waar op verschillende plaatsen Hennep wordt gekweekt. De politie was al geruime tijd aanwezig en heeft het pand doorzocht en kwam inderdaad veel Hennepplanten tegen. Verder heeft de politie eerst sporenonderzoek gedaan voordat een gespecialiseerd bedrijf alles kwam ontruimen. Deze kwamen rond 14.00 uur aangereden en om 16.30 uur was alles opgeruimd en ingeladen. Alles is op last van de politie vernietigt. Foto 6 Is de plantenvoeding. Foto 7 een Hennepplant. Foto 9 ongeveer 15 zakken met Hennepplanten werden afgevoerd. Foto 10 benodigde apparatuur wordt ingeladen. Foto 13 een volle vrachtwagen met Hennepplanten en benodigde materialen om hennep te kweken. Foto ook te zien op www.rtvnens.nl www.debollenkrant.nl

\"\" \"\" \"\"3

\"\" \"\" \"\"6

\"\"Noordwijkerhout Politie ontdekt hennepkwekerijen
De politie heeft woensdag 13 december rond 07.50 uur in twee bedrijfshallen op de Pletterij hennepkwekerijen ontdekt. Beide hallen stonden in verbinding met elkaar. Er groeiden in totaal 1840 hennepplanten. Voor de kwekerij werd illegaal stroom afgenomen. In een derde hal werden voorbereidingen voor een kwekerij aangetroffen.
Een 28 jarige man uit Katwijk, huurder van de panden, werd terplaatse aangehouden. Hij is inmiddels wel weer op vrije voeten gesteld. De politie heeft de zaak verder in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

Bij het sporenonderzoek in de panden raakten twee rechercheurs onwel. De brandweer verrichtte metingen in de panden en stelde een hoge concentratie koolmonoxide vast. Na het luchten van de kwekerijen kon het werk verder. Ook de twee rechercheurs konden na hulpverlening terplaatse door ambulancebroeders, weer verder.
Ecoloss heeft de panden leeggehaald en de planten vernietigd.

\"\"7

\"\" \"\" \"\"10

\"\" \"\" \"\"13

\"\"Lisse Woninginbraak, auto weg
Bij een inbraak in een woning aan de Rosa Spierstraat is ook de auto van de bewoner weggenomen. De inbraak vond plaats op woensdag 13 december tussen 17.45 en 19.45 uur. De bewoner ontdekte bij thuiskomst direct dat de auto, een blauwe BMW Cabrio, weg was en dat men de woning was binnengekomen door een raam open te breken. Uit de woning bleek ook een televisie te zijn weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 – 8844.

Ga naar boven

Meldingen Dinsdag 12-12-2006:

\"\"Katwijk    Aanrijding tussen fietser en auto
Op de kruising Rijnstraat met het Veereinde gebeurde dinsdag 12 december rond 18.30 uur een aanrijding tussen een 78 jarige fietser uit Katwijk en een 20 jarige plaatsgenoot die in een auto reed. De fietser werd met een hoofdwond overgebracht naar het LUMC. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

\"\"Om 18.19 uur persoon vast in lift. De brandweer van Noordwijk rijdt met prio2 en voertuig 66635 naar de An van Gilsenhof in Noordwijk. Een persoon zat daar al 1 uur vast in de lift, de brandweer heeft de persoon bevrijdt en is weer terug gereden naar de kazerne.

\"\" \"\"\"\"

\"\"Om 13.03 uur Water Hulpverlening voor de brandweer van Lisserbroek en Hoofddorp. Beide korpsen rijden met prio 3 en voertuigen volgens melding.66642-66681-66654-66681. Aanwezig waren 66677 HV van Lisserbroek-66062 personenwagen Hoofddorp-66681 met de 66654˝  (boot) Hoofddorp.-66654 Hoofddorp duikongevallenwagen. Er lag in het water een bootje op z\'n kop in de vaar route. De boot lag dicht tegen de grens of op gebied van Lisse maar de Duikers van Hoofddorp hebben de boot omgekeerd en aan de kant van Lisse vastgelegd. De politie Kennemerland was er met voertuig 84-30.

\"\" \"\" \"\"

\"\" \"\" \"\"

\"\" \"\" \"\"

\"\" \"\" \"\"

Bericht: Zondag 10-12-2006 hebben wij gevonden op het strand Noordwijk een digitale camera in zwart tasje. Op de camera staan familie foto\'s. Het merk sony Cybershot.
De eigenaar kan contact met ons opnemen via bovenstaand e-mail adres. Foto camera wordt alleen afgegeven aan rechtmatige eigenaar, die zich kan legitimeren en eventueel een aankoopbon heeft, camera kan omschrijven en eventueel serie nummer heeft en kan melden welke foto\'s er zich op de camera bevinden.
Voor meer vragen kunt u contact met mij opnemen via e-mail adres of telefoonnummer 0172-242128  06-54910533 E-mail 112bollenstreek@gmail.com  wij zorgen dat uw e-mail dan bij de vinder terecht komt.
\"\"Om 09.24 uur is er voor de brandweer Hillegom een melding over een drenkeling. Er wordt gereden met prio2 en voertuigen 66647 en 66683 naar de Olympiaweg in Hillegom. Het ging helaas om een persoon die niet meer leefde.

\"\"Rijnsburg    Beenbreuk na aanrijding
Een 44 jarige man uit Katwijk heeft dinsdagmorgen 12 december rond 05.00 uur op het veilingterrein aan de Laan van Verhof een beenbreuk opgelopen toen hij daar op een voetgangersoversteekplaats werd aangereden door een 29 jarige automobilist uit Rijnsburg. De Katwijker is overgebracht naar het LUMC.

Meldingen Maandag 11-12-2006:

\"\"Om 23.07 uur OMS melding voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66647 naar De geestgronden Locatie Westduin Haarlemmerstraat in Hillegom.

\"\"Om 19.26 uur  OMS melding voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66647 naar Ruigrok Kwekerij b.v Weerestein in Hillegom. Het ging om douche.

\"\"

\"\"Om 17.39 uur is er voor de brandweer Noordwijk een melding voor brandstoflekkage na een aanrijding. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66635 naar de Albert Verweystraat in Noordwijk. Een auto had zich klem gereden op een stoeprand, waardoor de benzinetank lek was geraakt. De brandweer heeft de benzine opgevangen in een bak en de rest van de inhoud van de tank overgeheveld in een vat. Waarna ze de auto opgetild hebben en de stoeprand onder de wagen verwijderd.

\"\" \"\" \"\"

\"\" \"\"

\"\"Om 17.08 uur is er een brandmelding OMS voor de brandweer van Sassenheim. er wordt gereden met prio1 en voertuigen 66643 en 66591 naar de Teylingereind gevangenis aan de Rijksstraatweg in Sassenheim.

\"\"Om 11.21 uur is er voor de brandweer van Katwijk een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66630 naar de Digros aan de Visserijkade in Katwijk.

\"\"Om 10.45 uur OMS melding voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66634 i.p.v de 66633 naar Poelmarkt Vivaldistraat in Lisse.

\"\"Om 07.21 uur OMS melding voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar Visserijkade \"\" in Katwijk

Ga naar boven

Meldingen Zondag 10-12-2006:Nieuwe pagina Capscodes brandweer en ambulance Hollands-Midden en voertuignummers brandweer Hollands-Midden is klaar.De pagina Fotoalbums is geheel aangepast en er is nu een aparte pagina NIEUWS uit LEIDEN

Een aantal nieuwe fotoalbums beschikbaar:

Aanrijding met beknelling Weerestein Hillegom 08-12-2006: http://112calamiteiten139.fotopic.net/c1157637.html

Zeer grote brand Leidsevaart Noordwijk 08-12-2006 http://112calamiteiten139.fotopic.net/c1157281.html

Ontruimingsoefening Noordwijk 06-12-2006 http://112calamiteiten139.fotopic.net/c1157471.html

Vrachtwagen langs brug \'s Gravendamseweg Voorhout 15-11-2006 http://112calamiteiten139.fotopic.net/c1157468.html

De nieuwe 66647 van Hillegom deel 2 02-12-2006 http://112calamiteiten139.fotopic.net/c1157455.html

Om 16.45 uur Containerbrand voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rukt uit met prio 2 en voertuig 66635. Volgens een getuige zat er in de opening een krant om zo meer zuurstof te krijgen in de container. De Noordwijkse brandweer heeft met SCHUIM geblust en heeft er ongeveer 150 liter water gebruikt. De container stond daarna voor de helft onder water. De politie is aanwezig geweest met de voertuigen 12-21 en 11-12. (De laatste foto daar wordt de slang weer schoon gespoten.)

\"\" \"\" \"\"

\"\" \"\" \"\"

Om 16.06 uur Buitensluiting voor de brandweer van Sassenheim. De brandweer rijdt met prio3 en voertuig 66643 naar de Frankenhorst in Sassenheim.

Om 14.37 uur Surfer in problemen in Noordwijk. De KNRM rukt met prio 1 uit naar het strand om daar een surfer in problemen te helpen.

Om 08.46 uur OMS melding voor de Noordwijkse brandweer. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66635 naar hotel Huis ter Duin  Koningin AstridBoulevard in Noordwijk.

Ga naar boven

Meldingen Zaterdag 09-12-2006:Om 19.23 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66638 naar Motel de Duinvos Duinschooten in Noordwijkerhout.

Om 17.53 uur aankomst Kerstman in Noordwijk \"Huis ter Duin\" een korte fotoverslag van dit Nationale gebeuren. Foto 1 Burgemeester, wethouder en Stichting tegen zinloos geweld. Foto 2 Leonie Sazias presenteerde dit evenement. Foto 3 Leonie Sazias. Foto 4 De Kerstman komt via het dak omlaag. Foto 5 SBS6 ingesprek met een kind. Foto 6 Burgemeester Groen met de Kerstman. Foto 7 De kerstman reikt prijzen uit. Foto 8 De Kerstman rijdt door de Voorstraat in Noordwijk. Foto 9 De kerstboom wordt aangestoken door de Kerstman. Foto 10 De Kerstman zit weer in de auto. Foto 11 De Kerstman vertrekt weer want hij heeft nog een drukke agenda vanavond. (Foto\'s en tekst geplaatst om 19.15 uur.) We hebben een uitgebreid verslag voor www.rtvnens.nl  gemaakt.

\"\"1\"\"2\"\"3

\"\"4\"\"5\"\"6

\"\"7\"\"8\"\"9

\"\"10\"\"11

Om 15.11 uur  OMS melding voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66647 naar De geestgronden Locatie Westduin Haarlemmerstraat in Hillegom.

Om 15.09 uur OMS melding bij de GAMMA in Katwijk. De brandweer korpsen Rijnsburg (66641) en Katwijk (66630) rijden met prio 1 naar de GAMMA Ambachtsweg voor een automatisch brandalarm.

\"\" \"\" \"\"

Om 14.12 uur Reiniging wegdek voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuigen 66630 en 66670 naar de Koningin Emmastraat voor een oliespoor van ongeveer 1 kilometer te verwijderen.

\"\" \"\" \"\"

\"\"

Vanmorgen heeft een automobiliste met een behoorlijke snelheid één van de bloembakken op de Teylingerlaan geramd (zie foto bijlage) tekst bewoners vereniging

\"\"

Gelukkig geen persoonlijk letsel.

De toegestane snelheid op de Teylingerlaan is 30 km/h. Een snelheid waarmee je onder normale omstandigheden geen bloembak over het hoofd ziet. De bewoners van de Teylingerlaan zijn zeer gedreven om op korte termijn tot een blijvende oplossing voor het verkeersprobleem te komen en gaan as. dinsdag 12 december weer met wethouder Gerrit van der Meer praten om een oplossing te bespreken.

De bewoners willen dat de Teylingerlaan afgesloten wordt voor het autoverkeer ter hoogte van de brug en dat het snel verkeer via Carolus Clusiuslaan richting  Sassenheim gaat rijden. Het langzame verkeer kan dan nog wel door de Teylingerlaan. Deze optie is via een enquęte door de bewoners als beste beoordeeld,

Deze optie biedt tevens een oplossing voor het ontlasten van de mega drukke en gevaarlijke Westerstraat, waar veel sluipverkeer doorheen gaat.

Om 04.19 uur  OMS melding voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66647 naar De geestgronden Locatie Westduin Haarlemmerstraat in Hillegom.

Om 00.47 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar Beach gelegen aan de Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

Ga naar boven

Meldingen Vrijdag 08-12-2006:Om 17.56 uur aanrijding met beknelling Weerestein Hillegom. De brandweer van Hillegom wordt opgeroepen om te komen met prio1 en voertuig 66647 (TAS) naar de Weerestein t.h.v nummer 190. Daarna volgen nog de OVD met voertuig 66591 en de 66646 (TAS) de 66674 (om de extra manschappen te vervoeren) De 66684 (HV van Sassenheim) deze was niet nodig omdat er geen luchtkussens nodig waren. De politie was er met de voertuigen 11-10, 10-05, 14-21, 11-12, 12-13 en voertuig van Kennemerland. De ambulance dienst RADHM was er met de voertuigen 16121 als eerste en had daarom de leiding, 16103 en 16135. De OVD-G West was er met voertuig 16802. De brandweer heeft het dak van de wagen geknipt, er waren meerdere slachtoffers. De personen zijn naar een ziekenhuis gebracht in Noord-Holland. Foto\'s zijn gemaakt door Peter vd Oever, Eric-Jan Geertsen en Leon Gielen. foto ook te zien op www.debollenkrant.nl

fotoalbum: Aanrijding met beknelling Weerestein Hillegom 08-12-2006: http://112calamiteiten139.fotopic.net/c1157637.html

\"\" \"\" \"\"

\"\"

\"\"Hillegom    Frontale aanrijding
Bij een frontale aanrijding tussen twee personenauto’s op de Weeresteinstraat zijn vrijdag 8 december rond 17.50 uur twee gewonden gevallen. Een 22 jarige automobilist uit Nieuw Vennep verloor de macht over het stuur en botste op de andere weghelft frontaal tegen een auto die bestuurd werd door een 50 jarige man uit Heemstede. Beiden werden met nekletsel overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis en het LUMC. De weg is twee uur afgesloten geweest voor het verkeer en werd omgeleid.

\"\" \"\" \"\"

\"\" \"\" \"\"

\"\"

\"\" \"\" \"\"

\"\"

Om 16.18 uur A1  voor ambulance 16136 naar de Beeklaan N442 De Zilk. Om 16.29 uur wordt ambulance 16121 met A1 naar de Beeklaan N442 gestuurd. Het ging om gezondheid problemen. Er waren 3 politie wagens aanwezig om tijdens de spits het verkeer te regelen. 1 politiewagen heeft de ambulance begeleid via de N206 naar het LUMC in Leiden.Voertuignummers Politie: 12-13, 11-12 en de 11-10.

\"\" \"\"

Om  12.06 uur OMS melding voor de brandweer van Hillegom. De brandweer zou met voertuig 66647 en prio 1 naar de Bloemswaard moeten rijden aan de Garbialaan maar dit hebben ze telefonisch afgehandeld.

\"\"

\"\"Zeer grote brand Noordwijk.Om 03.25 uur komt de 1e melding binnen van Binnenbrand \'s Gravendamseweg in Noordwijkerhout brandweer Noordwijkerhout gaat dan alvast rijden met voertuigen 66638 en 66688 ondertussen wordt er direct middelbrand gegeven voor de OVD met voertuig 66591 en Noordwijk met de 66635 (TAS). Om 03.29 uur wordt de eerste juiste melding doorgegeven Middelbrand Leidsevaart 223 Noordwijk brandweer Noordwijk gaat rijden met voertuig 66655 (Ladder). Om 03.54 uur wordt er opgeschaald naar ZEER grote brand ook mede het asbest alarm wat eigenlijk al direct is afgegeven komen er nog meer voertuigen ter plaatsen: 66636 (TAS Noordwijk), 66645 (TAS Voorhout) 66516+66519, 66762 (Leiden), 66785 (Leiden), 62995, 62990 (Commandocontainer), 62984 (Haakarmwagen). Om 03.56 uur wordt ambulance 16135 met A1 verwacht op de Leidsevaart. Om 04.05 uur de HOVD-West van de brandweer en om 04.23 uur wordt de OVD-G West verwacht deze komt met voertuig 16802. Verder waren er nog de Adembeschermingswagen en de voertuig van de commandant van Noordwijk 66695 (foto\'s ook te zien op o.a http://www.hulpverleningsforum.nl/forum/index.php?topic=15092.0 www.deteyding.nl www.rtvnens.nl www.rtvwest.nl www.noordwijk.com www.debollenkrant.nl www.brandweergouda.nl Leidsch dagblad www.debollenkrant.nl

\"\"

\"\" \"\" \"\"

\"\"

\"\" \"\" \"\"

\"\"

\"\" \"\" \"\"

\"\"

\"\" \"\" \"\"

\"\"

\"\" \"\" \"\"

Fotoalbum: Zeer grote brand Leidsevaart Noordwijk 08-12-2006 http://112calamiteiten139.fotopic.net/c1157281.html

\"\" \"\" \"\"

\"\"Lisse    Diefstal uit tuincentrum
In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 december zijn eruit een tuincentrum gelegen aan de Heereweg in Lisse complete tuinsets weggenomen. Het tuincentrum heeft na de ontdekking aangifte gedaan van diefstal. Gezien de grootte en het volume van de tuinsets moeten de dader(s) gebruik hebben gemaakt van een vrachtwagen dan wel aanhangwagen. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Ga naar boven

Meldingen Donderdag 07-12-2006:

\"\"Om 22.47 uur voertuigbrand voor de brandweer van Rijnsburg. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66641 naar de Rijnsburgerweg in Rijnsburg.Het ging om een trekker zonder oplegger die bij de Firma Mulder stond, de trekker is uitgebrand en mag als verloren worden beschouwd. (laatste update 08-12-2006 om 14.45 uur)

\"\"Om 20.58 uur stormoverlast voor de brandweer van Voorhout. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66645 naar de Boerhaavestraat om daar een loshangende ruitje weer vast te timmeren.

\"\"Om 20.39 uur OMS winkelcentrum Emmaplein in Katwijk. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66630 naar het winkelcentrum.

\"\"Om 20.07 uur persoon vast in lift. De brandweer van Hillegom rijdt met prio 2 en voertuig 66647 naar NS station Hillegom om daar een persoon te bevrijden.

\"\"Om 19.54 uur buitenbrand voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar de Prins Hendrikkade (Daar ligt ook de kazrne) voor een buitenbrand.

\"\"

Is dit weer een nieuwe van Hillegom Welk voertuignummer is dit?

Om 19.12 uur OMS melding voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66633 naar Poelmarkt Vivaldistraat in Lisse.

\"\"Lisse    Aanrijding tussen twee personenauto’s
Op de Heereweg in Lisse zijn op donderdag 7 december, rond 15.15 uur, twee auto’s op elkaar gebotst. Een 24 jarige vrouw uit Amsterdam reed over de Heereweg in de richting van de Marconilaan. Zij wilde parkeren in een vak langs de weg en verminderde snelheid. Een automobilist achter haar, een 19 jarige man uit Lisse, zag te laat dat zij afremde en botste achterop. Door de kracht van de botsing had de vrouw last van haar nek en hoofd zij is per ambulance overgebracht naar het Diaconessen Ziekenhuis in Leiden.

\"\"Om 12.10 uur krijgt de brandweer van Lisse een melding voor hulpverlening bij stormoverlast. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66653 naar de Heereweg N208 in Lisse.

\"\"Om 07.45 uur is er voor de brandweer Voorhout een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66645 naar de buitenplaats Nieuw Schoonoord aan de Rijnsburgerweg in Voorhout.

Ga naar boven

Meldingen Woensdag 06-12-2006: De medewerkers van de EHBZ (Eerste Hulp Bij Zoogdieren) Katwijk heeft vanmiddag op het strand van Katwijk hulp verleent bij het redden van een zeehond. De zeehond werd overgebracht naar het boothuis van de NRB (Noordwijkse redding Brigade). Daar werd gewacht op vervoer van de zeehondenambulance van de zeehondencreche Pieterburen.We gaan u proberen zoveel mogelijk te informeren over deze zeehond. Kijk ook eens op www.zeehondencreche.nl

Nieuws uit het Leidsch dagblad:Katwijk - 

In de armen van Leen van Duijn ligt hij veilig. Of zij, want het geslacht van deze gewonde zeehond, die woensdagmiddag in Katwijk werd gevangen, is nog niet bekend. De jonge zeehond lag bij de Uitwatering in Katwijk op het strand. Het beestje is nog maar een half jaar oud, schat Leen van Duijn van de Eerste Hulp bij Zeehonden in.

,,Hij scharrelde al een tijdje daar rond. Deze had wat verwondingen aan de achterflappen, misschien dat hij daardoor niet te lang in het water kon blijven en vrij snel weer het strand op moest.’’ De verwondingen aan de voorflippers en de bek van de zeehond zijn niet ongebruikelijk. ,,Vaak doen meeuwen dat’’, aldus Van Duijn. Er volgt zo een foto van Arie van Dijk (laatste update 07-12-2006 om 21.30 uur)

\"\"

Let op dit is een primeur!!! Noordwijkse reddingsbrigade voertuig was altijd wit en heeft nu ook striping.

\"\" \"\" \"\"

\"\"

 

\"\" \"\" \"\"

 \"\"

 

Meldingen Woensdag 06-12-2006: De medewerkers van de EHBZ (Eerste Hulp Bij Zoogdieren) Katwijk heeft vanmiddag op het strand van Katwijk hulp verleent bij het redden van een zeehond. De zeehond werd overgebracht naar het boothuis van de NRB (Noordwijkse redding Brigade). Daar werd gewacht op vervoer van de zeehondenambulance van de zeehondencreche Pieterburen.We gaan u proberen zoveel mogelijk te informeren over deze zeehond. Kijk ook eens op www.zeehondencreche.nl

Nieuws uit het Leidsch dagblad:Katwijk - 

In de armen van Leen van Duijn ligt hij veilig. Of zij, want het geslacht van deze gewonde zeehond, die woensdagmiddag in Katwijk werd gevangen, is nog niet bekend. De jonge zeehond lag bij de Uitwatering in Katwijk op het strand. Het beestje is nog maar een half jaar oud, schat Leen van Duijn van de Eerste Hulp bij Zeehonden in.

,,Hij scharrelde al een tijdje daar rond. Deze had wat verwondingen aan de achterflappen, misschien dat hij daardoor niet te lang in het water kon blijven en vrij snel weer het strand op moest.’’ De verwondingen aan de voorflippers en de bek van de zeehond zijn niet ongebruikelijk. ,,Vaak doen meeuwen dat’’, aldus Van Duijn. Er volgt zo een foto van Arie van Dijk (laatste update 07-12-2006 om 21.30 uur)

\"\"

Let op dit is een primeur!!! Noordwijkse reddingsbrigade voertuig was altijd wit en heeft nu ook striping.

\"\" \"\" \"\"

\"\"

\"\" \"\" \"\"

 \"\"

Treinverkeer in bollenstreek lag stil. De politie regelde het verkeer vanwege gesloten spoorbomen. De oorzaak is helaas onbekend gebleven. Foto 1 tot 4 is bij spoorovergang Piet Gijs Voorhout/Noordwijkerhout. Foto 5 en 6 is bij spoorovergang Lisse. foto te zien in Weekendkrant

\"\"1\"\"2\"\"3

\"\"4\"\"5\"\"6

Grote ontruimingsoefening in Noordwijk.

De eerste grote rampenoefening voor het Northgo College en voor de horecagelegenheden op de Grent is logistiek succesvol verlopen. Woensdagochtend werd het Northgo College in 3 minuten geheel ontruimd. Binnen 10 minuten had de Bedrijfshulpverlening het gebouw geďnspecteerd en waren de 1.000 leerlingen opgevangen in de Northgo sporthal. Daarna werden de leerlingen in bussen naar de Grent overgebracht. Daar vond het 2e deel van de oefening plaats. Er was sprake van enige miscommunicatie. De gemeente had gevraagd om 20 bussen voor 50 personen in verband met de registratie en hulpverleners, maar er werden zowel grote als kleine bussen ingezet.  

\"\" \"\" \"\"

Bij aankomst verzamelden de leerlingen zich in de Champ, The Grand, het Koffiehuis en 19. De panden werden binnen de tijd en volgens schema ontruimd. Wat opviel was dat in de massa moeilijk te zien was wie hulp nodig had. Ook werden er te weinig plastic jassen uitgedeeld en de figuranten hadden het allen heel erg koud. De eerste evaluatie werd daarom niet op het Gat van Palace gedaan maar in de bussen zelf. 2 Van de 3 geplande ontruimingen vervielen door tijdgebrek. Logistiek was het een oefening van enorme omvang en werd in samenwerking uitgevoerd met de oefenleiding, hulpverleningsdiensten, het Rode Kruis, schoolleiding, horecaondernemers en de gemeente.

\"\" \"\" \"\" 

Vanavond laat hebben we een digitale fotoalbum beschikbaar: http://112calamiteiten139.fotopic.net/c1157471.html

Rampenoefening Noordwijk.Foto ook te zien op www.debollenkrant.nl

Ga naar boven

Meldingen Dinsdag 05-12-2006: Zoals u al heeft gemerkt zijn we de site grondig aan het veranderen en verbeteren. De pagina is iets smaller gemaakt wat het lees gemak weer verbetert voor veel bezoekers. Wekelijks wordt er via een ander programma spelling controle gedaan wat nu niet mogelijk is met dit programma. Zodra alle pagina\'s zijn nagelopen en verbetert dan wordt de hoofdpagina veranderd. Zodra alles klaar is willen we zeer snel daarna verhuizen naar een Voorhouts hostings bedrijf die ons wel ruim 99% van de tijd online garantie geeft. Het hostingsbedrijf MOERSTAAL heeft maar een kleine 95% van de tijd ons online.

\"\"Om 22.41 uur Buitenbrand voor de brandweer van katwijk. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66630 naar  Muziekschool gelegen aan de Zeeweg in Katwijk.

\"\"Om 18.46 uur Reiniging wegdek voor de brandweer van Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66643 naar de Warmonderweg in Sassenheim. Er lagen bloembollen op de weg, deze heeft de brandweer verwijderd en is toen weer vertrokken naar de Kazerne. (laatste update 8-12-2006 14.46 uur)

\"\"Om 16.39 uur is er voor de Noordwijkse brandweer een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66635 naar Willem van den Bergh aan de Zwarteweg in Noordwijk. Ook voertuig 542 van Willem van den Bergh was ter plaatsen. Het ging een deodorant die onder een brandmelder gebruikt was.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 13.16 uur is er voor brandweer Hillegom een melding voor hulpverlening bij stormoverlast. Er wordt gereden met voertuig 66646 en prio3 naar Maurick in Hillegom.Later wordt ook voertuig 66655 van Lisse opgeroepen om daar te assisteren. (laatste update 08-12-2006 om 14.47 uur)

\"\"Om 12.53 uur krijgt de brandweer van Lisse een brandmelding OMS. De brandweer Lisse rijdt met prio1 en voertuig 66633 naar de Parkeergarage Aimant aan de Hobahostraat in Lisse.

\"\"Om 12.34 uur is er voor de brandweer van Sassenheim een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuigen 66643 en 66591 naar de Teylingereind gevangenis aan de Rijksstraatweg in Sassenheim.

Ga naar boven

 

Meldingen Maandag 04-12-2006: Dit zijn de twee allernieuwste ambulance voertuigen van Hollands-Midden. de 16128 met capscode 001523128 en de 16118 met capscode 001523118

\"\" \"\"

 
\"\"Doorrijden na een ongeval is strafbaar
 
Verleen altijd eerste hulp bij een ongeval
 

Hollands Midden, 04-12-2006 • Doorrijden na een ongeval is een strafbaar feit. Artikel 7 van de Wegen Verkeerswet bevat een verbod op het doorrijden na een ongeval. Als iemand betrokken is bij een aanrijding waarbij er schade of letsel is toegebracht, mag hij/ zij de plaats van het ongeval niet verlaten tot het moment dat hij/ zij de gelegenheid heeft geboden tot het vaststellen van de identiteit en die van het voertuig.

Wanneer er gewonden zijn mag de bestuurder de gewonden niet in hulpeloze toestand achterlaten. Een bestuurder die betrokken is bij het ongeval kan in dit geval eerste hulpverlenen en de hulpverleningsdiensten oproepen via 1-1-2.

 

Uiteraard gelden deze regels alleen indien de bestuurder weet of redelijkerwijs moet weten dat er een aanrijding is geweest.

 

12 uur de tijd om zich alsnog te melden

Afgezien van de situatie waarin een gewonde in hulpeloze toestand is achtergelaten kan strafvervolging worden voorkomen indien de bestuurder zich vrijwillig binnen 12 uren na het verkeersongeval bij de politie meldt.

 

Boete of celstraf

Voor dit misdrijf kan er een flinke boete en zelfs celstraf worden opgelegd. Toch komt het regelmatig voor dat er een aanrijding is geweest waarbij de bestuurder zijn weg vervolgd zonder de identiteit kenbaar te maken en zich om het slachtoffer te bekommeren. Soms met opzet, soms zonder opzet. De politie neemt het hoog op en zal altijd proberen te achterhalen wie de bestuurder is geweest en een proces-verbaal tegen hem of haar opmaken. Getuigen van doorrijden na aanrijding worden   gevraagd altijd contact op te nemen met de politie, ook als het niet om letsel maar om schade toegebracht aan bijvoorbeeld een paal gaat. 1-1-2 als er spoed bij geboden is of als er een heterdaad situatie en in alle andere gevallen 0900-8844.

\"\"Om 14.23 uur OMS melding voor de brandweer van Warmond. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66746 naar Huize Liduina Herenweg in Warmond.

\"\"Om uur 11.42 uur OMS melding voor de brandweer van Katwijk.  De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66630 naar Hoornespassage & Tripodia in Katwijk.

\"\"Om 08.32 uur OMS melding voor de brandweer van Katwijk De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66630 naar parkeergarage Canda Schimmelpenninckstraat in Katwijk.

Ga naar boven

Meldingen Zondag 03-12-2006:

\"\"Katwijk    Aanhouding voor onder meer beledigen agenten
De politie heeft zondagnacht 3 december rond 04.20 uur op de Tramstraat een 26 jarige man uit Katwijk aangehouden voor het slaan en beledigen van agenten. De agenten hielden daar toezicht toen zij zagen dat de verdachte ruzie zocht met een andere stapper. Om escalatie te voorkomen, de man was uit om een aanzet te geven tot wanordelijkheden, scheiden de agenten de twee waarna de verdachte zich vervelend begon te gedragen naar hen, sloeg en ze beledigde. Daarop werd hij aangehouden. In de loop van de ochtend werd hij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. 

\"\"Om 16.02 uur Binnenbrand voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66635 en 66636 naar het oude vogelasiel gelegen aan het Dompad in Noordwijk. Het Dompad is het enige onverharde pad in de dorpskern van Noordwijk. Omdat er geen water toevoer mogelijk is heeft de brandweer direct twee voertuigen naar deze brand gestuurd. De brandweer had met twee stralen hoge druk de brand snel uit. Het Noordwijkse vogelasiel is door een aantal jongeren in de brand gestoken. De politie die aanwezig was met voertuig 11-12 heeft een aantal getuigen gehoord en is daarna op zoek gegaan naar de daders. Het vogelasiel deed al jaren geen dienst meer als asiel. Het pand mag als verloren worden beschouwd. Heeft u vanmiddag tijdens het wandelen een aantal jongeren op het afgesloten terrein van het vogelasiel gezien dan kunt u bellen met de politie 0900-8844 foto te zien in De Noordwijker, Witte weekblad, Zeekant

\"\"

\"\"2\"\"3\"\"4

\"\"5\"\"6

\"\"Om 14.03 uur Stormoverlast voor de brandweer van Katwijk. De brandweer moet rijden met prio 2 en voertuig 66630 naar Zuiderkruis om daar te helpen voor stormoverlast. De brandweer is daar niet geweest maar waarschijnlijk hebben ze andere melding tussendoor gekregen die een hogere prio had.

\"\"Om 12.59 uur persoon vast in de lift. De Katwijkse brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar Emmaplein om daar een persoon te bevrijden uit de lift.

\"\"Om 02.46 uur komr er voor de brandweer Rijnsburg een melding van een voertuigbrand. Brandweer Rijnsburg rijdt erheen met prio1 en voertuig 66641 naar de Rijnsburgerweg in Rijnsburg.

\"\"Noordwijkerhout Politie zoekt getuigen van vernieling
De politie is op zoek naar getuigen van vernieling van een voorruit van een snackwagen. De snackwagen van een bewoonster van de Herenweg stond geparkeerd op de oprit naast de woning. Zondagmorgen 3 december werd de vernieling ontdekt. Buurtbewoners hebben rond 02.30 uur een hard klap gehoord en ook eerder die nacht jongeren gezien die veel aandacht hadden voor de woningen en aankwamen fietsen uit de richting van De Zilk. Het was als de 3e keer dat de ruit van de snackwagen met een steen werd vernield. De politie heeft nog geen idee over de dader(s) en hoopt dat er mensen zijn die mogelijk informatie over deze vernielingen hebben. Zij kunnen bellen met de politie in Noordwijkerhout via 0900-8844.

Ga naar boven

Meldingen Zaterdag 02-12-2006: 112 bollenstreek feliciteert het korps Hillegom met de nieuwe prachtige 66647. We zijn bezig met een fotoalbum van de feestelijke overhandiging van de 66647, deze zal uiterlijk aan het einde van de avond in lucht zijn.Nieuwe fotoalbum: Nieuw voertuig 66647 van Hillegom 02-12-2006 :http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1151117.html

Deel 2 van de 66647 foto\'s gemaakt door Eric-Jan Geertsen en Peter vd Oever.  De nieuwe 66647 van Hillegom deel 2 02-12-2006: http://112calamiteiten139.fotopic.net/c1157455.html 

\"\"

 

Meldingen Zaterdag 02-12-2006: 112 bollenstreek feliciteert het korps Hillegom met de nieuwe prachtige 66647. We zijn bezig met een fotoalbum van de feestelijke overhandiging van de 66647, deze zal uiterlijk aan het einde van de avond in lucht zijn.Nieuwe fotoalbum: Nieuw voertuig 66647 van Hillegom 02-12-2006 :http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1151117.html

Deel 2 van de 66647 foto\'s gemaakt door Eric-Jan Geertsen en Peter vd Oever.  De nieuwe 66647 van Hillegom deel 2 02-12-2006: http://112calamiteiten139.fotopic.net/c1157455.html 

\"\"

Een aantal voertuigen inclusief het logo en tekst brandweer op de kazerne.

\"\"

De oude 66647 is nu van de jeugdbrandweer Hillegom.

\"\"

De nieuwe combinatie haakarm van de gemeente in combinatie met de brandweer. Dit is voertuig nummer 2, nummer 1 is op 20 december klaar.

\"\"

Enorme schuimkracht heeft de nieuwe 66647, de man staat op ruim 10 meter afstand achter een boom verscholen.

\"\"

De nieuwe 66647 van het korps Hillegom een bijzonder mooi exemplaar en uniek in Nederland.

\"\"Om 14.53 uur is er voor de brandweer Voorhout een melding van een buitenbrand. De brandweer rijdt naar de Componistenlaan in Voorhout met prio 2 en voertuig 66645. Het ging om een brandje in een telefooncel.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 14.06 uur krijgt de brandweer van Rijnsburg een melding voor hulpverlening bij reinigen wegdek. De brandweer rijdt met prio2 en voertuig 66641 naar de bloemenveiling Flora aan de Laan van Verhof in Rijnsburg.

\"\"Om 12.40 uur is er voor de brandweer van Hillegom een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuigen 66647 en 66646 naar Den Weelingenberg aan de Nieuweweg in Hillegom.De brandweer van Hillegom rijdt met de 66647 en deze heeft het team Hillegom van 112bollenstreek gefotografeerd. Dit was de eerst melding van het nieuwe voertuig.

\"\" \"\" \"\"

\"\"Om 10.23 uur  is er voor de brandweer van Voorhout een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66645 naar de buitenplaats Nieuw Schoonoord aan de Rijnsburgerweg in Voorhout.

Nieuw voertuig Brandweer Hillegom 66647

\"\" \"\"

\"\"Om 07.04 uur OMS melding voor de brandweer van Voorhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66645 naar buitenplaats Nieuw Schoonoord Rijnsburgerweg in Voorhout.

\"\"Om 06.29 uur OMS  melding voor de brandweer van Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66643 naar Vomar voordeelmarkt  Hoofdstraat in Sassenheim.

\"\"Om 03.03 uur containerbrand voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar Cleijn Duinplein in Katwijk.

\"\"Om 02.24 uur containerbrand voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar Visserijkade/ parkeerterrein \"\" in Katwijk

Ga naar boven

Meldingen Vrijdag 01-12-2006: We hebben de eerste foto\'s al binnen van de Nieuwe 66-647 van Hillegom MAAR morgen is de officiële overdracht dus uit dat oogpunt zullen wij ook pas morgen deze foto\'s plaatsen.

 

\"\"Noordwijkerhout Getuigen gezocht van leksteken banden
In de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 november zijn er van acht auto’s banden lek gestoken. De auto stonden geparkeerd in het centrum van Noordwijkerhout onder andere op het Landbouwplein, Viaductweg, Dorpsstraat, Kerkeland en het Marktplein. Van de auto’s waren één, twee en zelfs een enkele keer drie banden lek gestoken. De politie is een onderzoek gestart maar heeft nog geen verdachten op het oog. De politie roept personen die in de nacht van dinsdag op woensdag verdachte situaties hebben opgemerkt of informatie dragen in relatie tot de vernielingen zich te melden bij de politie van Noordwijk via 0900-8844.

\"\"Om 18.10 uur en 21.24 uur OMS melding voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66633 naar parkeergarage Vorstenhove Willem-Alexanderplein 1 in Lisse

Nieuwe foto album: Auto tegen boom Vliegenierweg Sassenheim 22-11-2006:http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1150453.html

Nieuwe foto album: Schuurbrand Burg. Meyboomstraat Rijnsburg. 19-11-2006:http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1150336.html

Nieuwe foto album: Dodelijk ongeval Loosterweg-Noord Lisse 19-11-2006:http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1150333.html

Nieuwe foto album: Fire flash brandweer oefening Lisse 29-11-2006:http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1150297.html

Nieuwe foto album: Ongeval Hillegomerdijk Lisserbroek 29-11-2006:http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1150277.html

Nieuwe foto album Ongeval Jacoba van Beierenweg Voorhout 28-11-2006:http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1150275.html

\"\"Om 12.09 uur is er  voor brandweer Hillegom een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuigen 66646 en 66633 naar Den Weelingenberg aan de Nieuweweg in Hillegom.

\"\"Om 10.11 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66635 naar Hotel Duin en Dal Rembrandtweg in Noordwijk.

Ga naar boven

 

 

 

 

Laatste wijziging op: 14-03-2009 21:16