Welkom | Jan-07 | Dec-'06 | Nov-'06 | Okt-'06 | Sept-'06 | Aug-'06 | Juli '06 | Jun-'06 | Mei-'06 | Apr-'06 | Mrt-'06 | Nieuws Leiden | Nieuws archief | Disclaimer | Brw wedstrijd Hillegom

Copyright  2005-2009 | www.112bollenstreek.nl www.112bollenstreek.nl www.112.bollenstreeknet.nl |

   KvK Leiden 28108267  Tel:0613477923 
Aan deze gegevens kunnen geen rechten ontleend worden. Alle foto's zijn van een mindere kwaliteit dan de orginele, alle foto's op de site blijven eigendom van 112 bollenstreek. De foto's van nieuws zijn vrij te gebruiken  mits vermelding dat deze zijn genomen door
www.112bollenstreek.nl of door de naam van de fotograaf te vermelden, stuur ons wel even een emailtje

 

Meldingen 31 Mei: Om 21.05 uur Melding aanrijding  beknelling met brand. De brandweer van Noordwijk wordt opgeroepen met prio 1 en rijden met voertuig 66635 naar vd Mortelstraat t.o Achmea Zilverenkruis. Ambulance 16132 wordt om 21.06 uur opgeroepen en komt ook met A1 aangereden. Er was sprake van dat de jonge vrouw bekneld zou zitten in de auto maar bij aankomst 112 hulpdiensten was zij al uit de auto. He ging om 'n eenzijdig ongeval zonder beknelling. De brandweer heeft gecontroleerd of er kans was op brand maar dat was niet het geval. De brandweer heeft alle onderdelen opgeruimt en heeft gewacht op BCB (bergingsbedrijf) en vertrok daarna naar de kazerne. De jonge vrouw is door het ambulance personeel gecontroleerd maar zij had gelukkig niets opgelopen aan dit ongeval. De politie heeft het verkeer geregeld en gekeken wat de toedracht was van het ongeluk. De vrouw komt uit de richting van Noordwijk zee gereden richting Voorhout. De vrouw raakt met haar auto de stoep knalt tegen een boom en maakt een draai van 180 Graden en slaat daarna over de kop en komt op haar kant tot stilstand achter een heg. De auto is totalloss en was ongeveer 3 jaar jong. Bergingsbedrijf BCB heeft de wagen opgetakelt en afgevoerd naar Hillegom. Foto's Leon Gielen en Miranda Noort

  

  

  

  

 

Om 19.02 uur was er een brandmelding OMS voor de brandweer van Noordwijk.Er werd met prio 1 en voertuig 66635 naar Willem van den Bergh aan de Zwarteweg in Noordwijk.

Om 09.26 uur was er OMS brandmelding voor de Lisser brandweer. De brandweer rijdt met voertuig 66633 en prio 1 naar een C&A distributiecentrum aan de Vennestraat in Lisse.

Om 08.18 uur was er een brandmelding OMS voor de brandweer Voorhout. De brandweer reedt met prio 1 en het voertuig 66645 naar het Broederhuis Nieuw Schoonoord aan de Rijnsburgerweg in Voorhout.

Ga naar boven

Meldingen 30-05-2006: Om14.47 uur OMS melding Teylingereind Gevangenis Rijksstraatweg Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66643. Het ging om een ongewenst alarm. (foto's Leon Gielen en Miranda Noort)

  

Om12.10 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijk.  Willem vd Bergh Zwarteweg Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635. Het ging om een ongwenst alarm.

Om10.55 uur OMS melding voor de brandweer Katwijk.  Hoornespassage/Tripodia Hoornesplein 59 Katwijk De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630. het ging om een ongewenst alarm.

Ga naar boven

Meldingen 29-05-2006: Om 15.54 uur Prio 3 voor de brandweer Hillegom Elsbroekerlaan Hillegom voertuig 66683 Duikwagen voor kat in nood.

 

Project Veilig Stappen weer van start
 
Politie werkt samen met horeca en susploeg
 

Noordwijk, 29-05-2006 • Noordwijk is vooral in de weekenden een regionaal uitgaanscentrum. Naast het normale uitgaanspubliek wordt Noordwijk, in de zomerperiode druk bezocht door strand-bezoekers en andere toeristen die de plaats aandoen. De politie wil er graag aan bijdragen dat al deze mensen gezellig en veilig kunnen uitgaan in het centrum van Noordwijk. Afgelopen weekend is daarom het project “Veilig Stappen” weer van start gegaan.

Het project "Veilig Stappen" is erop gericht om de overlast voor de inwoners van Noordwijk zoveel mogelijk te beperken. Anderzijds moet het project leiden tot een groter veiligheidsgevoel bij de inwoners, de toeristen en het uitgaanspubliek.

Het project houdt in, dat in de weekenden en vooral op tijden dat er veel uitgaanspubliek is, de politie aanwezig is op De Grent en in de onmiddellijke nabijheid daarvan. Aldaar zullen agenten te voet, per fiets en per auto zowel preventief als repressief surveilleren. Ook de bereden politie en een hondengeleider kunnen ingezet worden. Naast de politieambtenaren zal ook dit jaar weer nauw samengewerkt worden met de "suswacht" en de portiers van de horecagelegenheden.

Agenten zullen tijdens dit project onder andere letten op wildplassen, het gebruik van alcoholhoudende drank op straat, het veroorzaken van geluidsoverlast en het vernielen van straatmeubilair. Het stoppen op De Grent om personen in- of uit te laten stappen, kan eveneens een boete opleveren, omdat dit gevaar oplevert voor het verkeer.

De politie hoopt er met het project aan bij te dragen, dat het ook dit seizoen veilig en gezellig stappen is in Noordwijk.

Het afgelopen weekend is het project van start gegaan, de agenten spraken van een vrij rustige avond. Vanwege het weer ging na sluitingstijd iedereen redelijk snel naar huis. In totaal hebben agenten 18 keer een bekeuring uitgeschreven. Negen bekeuringen werden uitgeschreven aan automobilisten die vanaf De Grent linksaf de Boulevard wilden opslaan. Zes bekeuringen werden uitgeschreven aan personen voor wildplassen. De overige bekeuringen werden geschreven inzake negeren van een gesloten verklaring, voor baldadigheid en het onnodig claxonneren. Het project "Veilig Stappen" zet zich gedurende de zomermaanden voort.

Ga naar boven

Meldingen 28-05-2006: Om 21.01 uur OMS melding voor de brandweer Lisse "Rustoord" Rustoordlaan Lisse de brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66633. Het ging om een ongewenst alarm.

Om 18.11 uur ambulance 16132 en 16135 gaan naar de Molentuinweg in Katwijk, de brandweer wordt rond 18.20 uur opgeroepen om te komen assisteren takelen patient ze rijden met prio 1 en voertuigen 66630 en 66650. foto's Leon Gielen en Miranda Noort

  

Zo ziet het er na 1 dag uit Vennestraat 4a bedrijven complex in Lisse. Foto's M.B. Schuurman.

  

  

Om 17.15 uur OMS melding voor de brandweer Lisse. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66633 naar Golden Tulip "De Nachtegaal" Heereweg 10 Lisse. Het ging om een ongewenst alarm.

Om 15.37 uur schaap te water voor de brandweer Lisse ze moeten waadbroeken meenemen. Vennestraat en de brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66633. Bij aankomst 112 bollenstreek was de brandweer al klaar!!!

Om 09.32 uur stormoverlast voor de brandweer Noordwijkerhout. Prio 3 en ze rijden met voertuig 66638 naar de Ruigenhoekerweg.

Om 03.48 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar Prominent Inn hotel Koningin Wilhelminaboulevard. Het ging om een ongewenst alarm.

Om 01.42 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar Prominent Inn hotel Koningin Wilhelminaboulevard. Het ging om een ongewenst alarm.

Voorhout   Diefstal uit bedrijf
De politie heeft een 18 jarige jongen uit Oegstgeest aangehouden op verdenking van het stelen uit een bedrijf Een oplettende getuige had op zondag 28 mei, omstreeks 23.15 uur, de jongen op een afgesloten terrein zien lopen. Hij had de jongen in de gaten gehouden en had de politie gebeld. De politie kwam ter plaatse. De jongen bleek toen net op zijn fiets te zijn weggereden. De agenten wisten hem op de Edisonstraat in Sassenheim te achterhalen. In zijn tas had hij een laptop die hij vermoedelijk uit het bedrijf had weggenomen. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek voort.

Ga naar boven

Meldingen 27-05-2006: LET OP het laden van de foto's duurt nu iets langer i.v.m. grotere afmeting.

Om 17.20 uur OMS voor de brandweer Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66638 naar de Hafakker Strandwal Noordwijkerhout. Hte ging om een engewenst alarm.

Om 15.57 uur Gaslucht voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar de J.W. Frisodreef in Katwijk

Om 11.51 uur Gaslucht voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar de Hoorneslaan in Katwijk

Wedstrijden voor de jeugdbrandweer uit o.a. uit Hillegom, Gouda en Almere. Demonstratie hulpverlening van de brandweer Hillegom en Noordwijkerhout en oude brandweervoertuigen. Meer foto`s op de pagina van brandweer Hillegom. Foto`s zijn gemaakt door Leon Gielen/Miranda Noort.

  

Een zeer grote brand aan de Vennestraat 4a waar autototaalglas zit gevestigt ontstaat tot nu toe door onbekende oorzaak een brand. Er wordt Middelbrand gegeven en de Lisser brandweer rijdt direct met twee voertuigen naar de Vennestraat. De brandweer schat de brand al direct groter in en vraagt om de ladderwagen. Om twee uur wordt het sein grote brand gegeven en direct worden er meerdere brandweer voertuigen uit de regio opgeroepen. Waaronder de Korpsen Noordwijk, Hillegom, Sassenheim, Leiden,Leiderdorp, Alphen aan den Rijn , Hazerswoude,Gouda, Alkemade en diverse OVD-s komen ter plaatse. Standaard wordt er een ambulance gevraagd i.v.m. kans op brandwonden en ander letsel. De politie was er in grote getalen en hebben het verkeer uitstekend geregeld. De 5 huurders van het pand moeten helaas iets anders gaan zoeken want het pand is toaal verwoest door de brand. Wat het schade bedrag is dat is nog onbekend, Salvage moet nog langs komen om te bekijken wat de schade is.

Om 01.26 uur binnenbrand Middelbrand voor de brandweer Lisse. Prio1 en de voertuigen 66633 (TAS) en 66634(TAS) gaan naar Autotaal glas Vennestraat 4a in Lisse.

Om 01.31 uur binnenbrand Middelbrand voor de brandweer Lisse voertuig 66653 gaat ter plaatse.

Om02.01 uur Grote brand voor de brandweer Sassenheim met voertuig 66643 en de voertuigen 66519 Leiden en 66762 van Leiden

Om02.28 uur Zeer grote brand voor de brandweer Noordwijk met voertuig 66655 en de voertuigen 62995 Gouda, 62990 commandowagen, 62982 Gouda en Hillegom met voertuig 66647(TAS).

Om 02.31 uur Zeer grote brand voertuigen 66737 en 66838 Alkemade.

Om 02.52 uur Zeer grote brand 66517 Rijnsburg en 66560 Rijnsburg

Om 03.00 uur Zeer grote brand voor de brandweer Sassenheim met voertuig 66684 HV.

Om03.31 uur Zeer grote brand voor de ladderwagen van Leiden 66751.

Om 03.32 uur OVD Leiden

Grote brand TS voor ondersteuningspeleton.

Om 05.41 uur aflossing bij zeer grote brand voertuig rijdt met prio 2 66837 Hazerswoude

Om 05.43 uur aflossing bij zeer grote brand voertuig rijdt met prio 2 66830 Alphen aan den Rijn

Om 13.50 uur aflossing zeer grote brand door brandweer Lisse groep 2

Meer foto's op de pagina van brandweer Lisse op deze site. Foto's zijn gemaakt door Leon Gielen en Miranda Noort. foto's of teksten zijn te zien op: www.deteyding.nl ,www.brandweersassenheim.nl www.brandweerleiderdorp.nl www.debollenkrant.nl www.hulpverleningsforum.nl www.brandweergouda.nl witte weekblad van Lisse

http://home.casema.nl/w.de.winter/ (brandweer Oegstgeest)

 

  

  

  

  

   

  

Dit bleef er over van het pand.

Lisse    Brand in bedrijfsverzamelgebouw
Een bedrijfsverzamelgebouw aan de Vennestraat in Lisse is zaterdag 27 mei door een uitslaande brand verloren gegaan. De brand werd rond 01.30 uur ontdekt. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Omdat er gevaar bestond dat de vlammen zouden overslaan naar zes woningen aan de Eerste Poellaan, werden de bewoners ge”evacueerd. Zij werden door buren opgevangen. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de woningen, wel hebben de huizen brand- en waterschade opgelopen.
Er ontstond veel rookontwikkeling, waarbij de rook met name richting de wijk Meerzicht ging. De brandweer heeft daarom metingen verricht. Daarbij bleek dat er geen gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen, die gevaar voor de volksgezondheid zouden opleveren.
De brandweer kreeg assistentie van korpsen uit Leiden, Gouda, Alphen aan den Rijn en de Bollenstreek. Rond 05.00 uur werd brand meester gegeven, maar de brandweer is nog de hele zaterdag bezig geweest met nablussen.

Katwijk    Aanhouding na zware mishandeling
De politie heeft zaterdag 27 mei, omstreeks 21.30 uur, een 15 jarige jongen uit Katwijk aangehouden nadat hij twee jongens op de J. Th. De Visserstraat had mishandeld. Beiden hebben aangifte gedaan tegen de Katwijker. Een 14 jarige jongen uit Katwijk was door de verdachte geslagen en geschopt. Een tweede jongen, een 14 jarige Katwijker, werd door de verdachte met een flesje op zijn hoofd geslagen. De jongen raakte gewond en is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen geholpen. De politie is een onderzoek gestart en heeft inmiddels diverse getuigenverklaringen personen opgenomen. De politie zet het onderzoek voort.


Noordwijk    Verkeersongeval
Op zaterdag 27 mei, omstreeks 16.45 uur, is een personenauto op de Northgodreef, net na het kruispunt met de Duinwetering, van de weg geraakt. Een 27 jarige vrouw uit Noordwijkerhout reed over de Northgodreef, komende uit de richting van de Duinwetering. De bestuurster had niet constant de controle over het stuur en raakte in de berm, waarna zij in een slip raakte. Hierdoor botste zij tegen een boom en een aantal bosjes. De inzittende, een 39 jarige Noordwijker raakte lichtgewond. De auto moest weggesleept worden.

Om 01.52 uur kwam er een melding voor de Noordwijkse brandweer i.v.m. middelbrand. er werd gereden met prio 1 en voertuig 66636 naar de Gerleeweg i.v.m. waterwinning.

Om 01.47 uur was er voor de brandweer Noordwijk een binnenbrand. De brandweer reedt met prio 1 en het voertuig 66635 naar de Gerleeweg in Noordwijk . Het ging om een brandje in een schuur die door jonger is gemaakt.

Om 01.34 uur OMS melding voor de brandweer Hillegom. De Geestgronden Locatie westduin Haarlemmerstraat Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646. Het ging om een ongewenst alarm.

Ga naar boven

Meldingen 26-05-2006:

Op nog geen 100 meter afstand twee verkeersborden gesloopt in Katwijk.

 

Om 21.58 uur Gaslucht voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar de Boulevard t.o de vuurtoren. Bij het inrijden van Katwijk was er een duidelijke gaslucht te ruiken waarschijnlijk hebben deze meldingen iets met elkaar te maken. In de omstreek zal wel ergens een flinke gaswolk zijn ontsnapt en deze is over Rijnsburg en daarna over Katwijk gewaait.  (Door verkeerde instelling zijn de foto's van een slechte kwaliteit.)

  

Om 21.55 uur OVD duinstreek contact AC

Om 21.51 uur Gaslucht voor de brandweer Rijnsburg. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66741 naar "De Waal" in Rijnsburg.

Om 03.44 uur containerbrand voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66635 naar de Lijnbaanweg in Noordwijk

Ga naar boven

Meldingen 25-05-2006: Om 19.36 uur reiniging wegdek voor de brandweer Voorhout. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66645 naar de Engelselaan in Voorhout. Daar lag een behoorlijke olie spoor veroorzaakt door een auto die op een opstakel is gereden die uit de grond komt. De auto is waarschijnlijk totalloss omdat de motor bijna door de motorkap komt zetten, een aantal onderdelen zijn afgebroken van de auto. Volgens getuige is dit al de 3e auto binnen 4 dagen. Het is als je de Engelselaan komt inrijden niet direct duidelijk dat deze weg niet mag worden gebruikt door onbevoegde. Bij het terug rijden heb ik het bord goed bekeken en inderdaad het is niet toegestaan om deze straat in te rijden uitgezonderd bewoners. De auto is met het bekende takelbedrijf Bergings Centrale Bollenstreek meegenomen naar Hillegom. Foto 1 de auto is op dit obstakel gereden zwart van de olie. Foto 2 en 3 de brandweer maakt de weg weer schoon en begaanbaar. Foto 5 het takelbedrijf en foto 6 de onderkant van de wagen. (foto's Leon Gielen en Miranda Noort)

123

456

Deze foto is ook te zien op www.deteyding.nl

Om 17.48 uur OMS brandmelding voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar de Zwarteweg 20 locatie Willem vd Bergh het ging om een technische storing. De brandweer van van Willem vd Bergh was ook ter plaatse met voertuig 542.

  

Om 17.19 uur OMS melding voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar De Karwei Sattelietbaan 14 in Hillegom. Het ging om een technische storing.

Om 15.25 uur persoon vast in lift voor de brandweer LEIDEN. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66731 naar de Jacques Urlusplantsoen 1e etage in Leiden. (ingezonden foto)

Om 11.43 uur containerbrand voor de brandweer Katwijk. De Katwijkse brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar Julianalaan 122 school "Duinroos" waar een container tegen de school in de brand staat. De container ligt vol met brandbaargoed. De brandweer blust de brand en vertrekt daarna weer na de kazerne. De politie was met het strandvoertuig aanwezig 13-16.Foto's Leon Gielen en Miranda Noort

  

Lisse/Voorhout/Noordwijk/ Gordelcontroles
Koudekerk a/d Rijn
Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 25 mei een gordelcontrole gehouden op de Westelijke Randweg in Lisse, Jacoba van Beierenweg in Voorhout, Oude Zeeweg in Noordwijk en de Hoogewaard in Koudekerk. In totaal kregen dertien automobilisten een bekeuring (75 euro) omdat zij de gordel niet droegen. Verder vielen er nog negen bekeuringen voor zaken als geen helm dragen, een doorgetrokken streep overschrijden en door rood rijden. Alle overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Lisse  16 jarige automobilist aangehouden
De politie heeft in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 mei een 16 jarige automobilist uit Lisse aangehouden. De jongen werd voor een controle op de 1e Poellaan staande gehouden. De bestuurder bleek pas 16 jaar te zijn en bovendien onder invloed van alcohol. Daarnaast kon hij geen ander identiteitsbewijs tonen. De jongen had de auto zonder toestemming van zijn ouders meegenomen, en was met enkele vrienden een stukje gaan rijden. Op het politiebureau blies hij 285 ug/l. Tegen de Lissenaar wordt proces verbaal opgemaakt.

Ga naar boven

Meldingen 24-05-2006: Om 20.52 uur Stormoverlast voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66674 naar de Leembruggenstraat om daar een boom te kappen die over de weg hangt. Foto's zijn van www.112hillegom.nl

  

Om 20.13 uur is er voor brandweer Noordwijkerhout een OMS brandmelding van de Rivierduinen. Er wordt gereden met prio 1 en voertuig 66638 aan de Langervelderweg.

Om 18.07 uur containerbrand voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66635 naar de Boechorsthof. Foto's Leon Gielen en Miranda Noort

  

Om 17.13 uur tak over de weg voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66635 naar de Prins Hendrikweg in Noordwijk. Later vraagt de brandweer assistentie van de ladderwagen 66655 omdat er op hoogte een tak los hangt die verwijderd moet worden. Foto's Leon Gielen/Miranda Noort

  

  

Om 16.18 uur OMS brandmelding voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66646 en 66647 naar de Weeligenberg Nieuweweg Hillegom.

Om 14.25 is er een brandmelding OMS voor de brandweer Noordwijk. Er werd met voertuig 66635 en prio1 naar Willem van der Bergh aan de zwarteweg gereden. Ook de eigen brandweer van Willem van der Bergh was aanwezig met voertuig 542.

  

13.35 uur is er voor de brandweer van Katwijk een melding patiënt takelen aan de Baron van Wassenaarstraat in Rijnsburg. De brandweer rijdt er heen met prio 1 en het voertuig 66630 (TAS) en ook was de brandweer Katwijk er met het voertuig 66650(ladder).

Om 11.07 uur is er voor brandweer Noordwijkerhout een OMS brandmelding van de Rivierduinen. Er wordt gereden met prio 1 en voertuig 66638 aan de Langervelderweg.

Om 07.57 uur is er een brandmelding bij hotel Golfzicht voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer Noordwijk rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar de Golfweg.

   

Om 00.44 uur was er een OMS brandmelding voor de brandweer Noordwijk. Er werd gereden met prio 1 en het voertuig 66635 naar het Oranje hotel aan de Koningin Wilhelmina boulevard.

Noordwijkerhout  Mishandeling
De politie is een onderzoek gestart naar een mishandeling die plaatsvond op het Westeinde op woensdagochtend 24 mei. Rond 08.15 uur fietste een 17 jarige Noordwijker over het Westeinde in de richting van Noordwijkerhout. Een bekende van hem haalde hem op de fiets in en maakte opmerkingen naar hem. In tegenovergestelde richting naderde een andere fietser die de Noordwijker tot stoppen dwong. Hij gaf de Noordwijker direct een duw, stapte af en begon op hem in te slaan. De bekende jongen stapte ook van zijn fiets af en begon de Noordwijker te schoppen. Een vrouw die op de fiets naderde begon te roepen dat zij op moesten houden. Beiden stopten daarop met het gebruiken van geweld en gingen er vandoor. De politie heeft aangifte opgenomen van de Noordwijker en stelt een onderzoek in.

Ga naar boven

Meldingen 23-05-2006: Om 13.17 uur OMS melding voor de brandweer Sassenheim. "Bernardus" Hoofdstraat Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646.Technische storing

Om 11.20 uur PAC melding voor de brandweer Voorhout. "Park Overbos" Sportlaan Voorhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66645.Technische storing

  

Om 10.07 uur Reinigingwegdek voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar de Nijverheidstraat in Katwijk. Bij aankomst was de brandweer al door naar de rotonde Herenweg/Hogekrocht waar ook het wegdek gereinigd moest worden.

 

Ga naar boven

Meldingen 22-05-2006: Om 18.28 uur stormschade voor de brandweer Hillegom Prio 3 en ze rijden met voertuig 66646 naar Heijermanswende.

Om 18.02 uur buitenbrand voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66646 naar de Albert Verweijlaan/Boutenswende in Hillegom. De brandweer had het vuur heel snel onder controle. (Foto's zijn van Peter)

  

Om 14.32 uur koe te water voor de brandweer warmond. de brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66746 naar de  Fort 't jachthaven t.o Burgemeester Ketelaarstraat 7 in Warmond. Wij hebben helaas niets gevonden.

Om 00.27 uur stormschade voor de brandweer Noordwijkerhout ze rijden met prio 3 en voertuig 66638 naar de Delfweg in Noordwijkerhout. 01.08 uur komt de OVD ter plaatse, om 01.58 korpsalarm instortingsgevaar,Om 02.22 uur komt de HOVD-west instortingsgevaar GRIP1 . Het bedrijf Atlas Acomfa wordt he zwaarst getroffen door de windhoos, het dak is zwaar beschadigd. Muren liggen naast het pand en veel auto's raken daar beschadigd door rond vliegend materiaal. Aan de overkant van de weg worden bomen met de grond gelijk gemaakt en een kas die weer verderop staat is compleet verwoest. Foto 1 Een toegangsbord ligt op de wagens, een electrakast is compleet vernield Foto 2 het dak is zwaar beschadigd. foto 3 Dit bedrijf heeft zoals het er nu naar uit ziet alleen raam schade. Foto 5 de mercedes vrachtwagen ligt op zijn kant. Foto 7 een stuk zijkant ligt op het terrein. Fotot 8 en 9 de compleet verwoeste kas. Foto 10 150 meter verderop ligt een stuk dak. Foto 11 het toegangsbord totaal uit de grond gewaait. Foto 12,14 en 15 bomen totaal vernield. Foto's zijn van Leon Gielen en Miranda Noort

bericht of foto's staan ook op www.debollenkrant.nl www.deteyding.nl

Zo zag het bedrijf er voor de windhoos uit.

123

456

789

101112

131415

   
Windhoos veroorzaakt ravage
 

Noordwijkerhout, 22-05-2006 • Een windhoos heeft in Noordwijkerhout gezorgd voor een verscheidenheid aan vernielingen. De windhoos deed zich rond 12.15 uur voor. Een fabriekshal en een nabijgelegen woning aan de Delfweg liepen de meeste schade op.

Tientallen in de buurt geparkeerde auto´s raakten beschadigd door rondvliegend puin. Een vrachtauto werd door de wind op zijn kant gelegd. Een verrijdbare kas werd compleet vernield en belandde enkele meters verderop in het land. In de richting van de Zilkerbinnenweg raakten dakpannen van huizen en waaiden bomen om.

In de fabriekshal aan de Delfweg waren op het moment van de windhoos twee mensen aan het werk. De wind kreeg vat op de voorpui van de hal en heeft deze enkele meters mee kunnen sleuren. Het dak werd eveneens vernield. Niet alleen aan de buitenkant van de hal was er schade, ook aan de binnenkant werden muren ontzet en werden garagedeuren uit hun voegen geblazen. De twee medewerkers kwamen met de schrik vrij.

Aan de overkant van de fabriekshal aan de Delfweg liep een woning schade op. De schoorsteen van de woning was naar beneden gekomen, net zoals de antenne. In de tuin van dezelfde woning waren eikenbomen met wortel en al uit de grond gekomen. Er deden zich ook hier gelukkig geen persoonlijk ongelukken plaats. De politie en de brandweer hebben de schade opgenomen.

 
Om 00.09 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijk. Tuincentrum Groenrijk van Berckelweg 51 N444 Noordwijk.Het ging om een ongewenst alarm.

Ga naar boven

Meldingen 21-05-2006: De Noordwijkse brandweer hield vandaag voor hun eigen kinderen en klein kinderen een opendag. Het weer was tot tegen 16.00 uur goed te noemen daarna begon het flink te regen. De kinderen mochten in de voertuigen zitten. De hoogwerker daar werd dankbaar gebruik van gemaakt uiteraard werden de veilgheidsregels in acht genomen. Er was ook voor de kinderen een waterspuit spel. De kinderen moesten met een brandweerslang in een gat spuiten, achter dat gat hing een emmmer en wie deze als eerste vol had gespoten had gewonnen. Een aantal kinderen waren erg enthosiast bezig en waren lekker nat van het spuiten. De oude Dodge brandweer wagen was ook ingezet en de kinderen mochten een rondje door het dorp me rijden en dat was natuurlijk dringen om mee te mogen. Een geslaagde dag voor het Noordwijkse korps en misschien zitten er weer vrijwilligers bij!!! Foto's Leon Gielen /Miranda Noort meer foto's staan op de pagina brandweer Noordwijk. Foto Leon Gielen en Miranda Noort

Om 23.47 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijkerhout. De Rivierduinen Langevelderweg 27 Noordwijkerhout

Om 17.50 uur OMS melding voor de brandweer Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66643 naar de Benardus Hoofdstraat 82 Sassenheim. Technische storing .http://www.xs4all.nl/~vdwieljj/download/060521_OMS_Bernardus.mp4 (filmpje)

 

Om 15.15 uur was er voor de brandweer van Noordwijk een melding persoon in de lift. De brandweer rijdt met voertuig 66635 en prio 2 naar flat De Branding aan Hoogwakerbosstraat in Noordwijk. Foto`s zijn gemaakt door Leon Gielen/Miranda Noort.

  

Om 13.42 uur was er een melding persoon in de lift voor de brandweer Katwijk. Er werd gereden met prio 2 envoertuig 66630 naar de Reygersberglaan in Katwijk

Katwijk  Getuigen van vernielingen aan auto gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van vernielingen aan auto’s. In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 mei zijn op de Baron van Wassenaerlaan van negen auto’s banden lek gestoken. De politie verzoekt personen die die nacht iets verdachts hebben gezien zich te melden bij de politie in Katwijk.

Ga naar boven

Meldingen 20-05-2006: Een geslaagde reddingsmiddag voor de Katwijkse K.N.R.M en K.R.B met medewerking van de reddingsbrigades Zuid- en NoordHolland voor een foto verslag zie pagina K.N.R.M Foto Leon Gielen en Miranda Noort

Om22.28 uur woningbrand voor de brandweer Voorhout.  De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66645 naar de Torenlaan 30 in Voorhout.

Om20.34 uur binnen/buitenbrand voor de brandweer Rijnsburg. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66641 naar de Korte Vaart. In het fietsenhok is brand gesticht, de vlammen kwamen uit het dak. Waardoor het fietsenhok beschadigd is, een stuk dak moet worden vernieuwd. (foto's Leon Gielen en Miranda Noort)

  

 

Om 19.36 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar de Pilarenlaan in Noordwijkerhout. De Noordwijkerhoutse brandweer heeft vrijaf en dan neemt i.o.een ander korps de meldingen waar. Voertuig 66678 (busje) is van Noordwijkerhout ook ter plaatse geweest. Het ging om bakken en braden met bejaarden. (foto's Leon Gielen en Miranda Noort)

  

Om 17.52 Korpscoordinator telefonisch kontact AC, om 17.54 uur worden ze opgeroepen om te assisteren bij takelen patient Miedoornplantsoen in Lisse. Ambulance 16135 is aanwezig en de brandweervoertuigen zijn 66633 en 66653. (foto's zijn gezamelijk gemaakt door Leon Gielen/Miranda Noort)

  

Om 17.30 aanrijding zonder gewonde Herenweg Noordwijk. Een witte auto komt vanuit Noordwijk richting Katwijk gereden en verlies thv de flitspaal de macht over de stuur. De wagen komt in de slip en komt in een ondiepe sloot tot stilstaand. Een takelbedrijf uit de bollenstreek komt de wagen wegslepen. De wagen heeft bijzonder weinig schade opgelopen, maar toch weggesleept door de sleepdienst.De politie is ter plaaste geweest met de 10-05 en 11-10. (foto's zijn gemaakt door Leon Gielen en Miranda Noort)

  

Om 13.03 uur brandgerucht voor de brandweer katwijk.  De brandweer rijdt met prio2 naar de Katwijkerbroek met voertuig 66631.

Om 11.13 uur persoon vast in lift voor de brandweer Valkenburg. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66740 naar de Zonnebloemstraat in Katwijk.

Om 10.43 uur Takelen patient voor de brandweer Lisse. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66633 en 66653 naar de kanaalstraat in Lisse. Ambulance 16131 was ook terplaatse en die hebben om assistentie brandweer gevraagd. De brandweer heeft een raam uit het kozijn moeten halen , want het was anders te krap om de patient via het raam naar beneden te krijgen. De brancard kon anders niet door het raam. De politie was aanwezig om de weg af te zetten en het verkeer te regelen. (foto's zijn gemaakt door Leon Gielen en Miranda Noort)

  

Noordwijkerhout  Fietser breekt been bij aanrijding (politie bericht)
De politie heeft op zaterdag 20 mei rond 18.00 uur hulp verleend bij een aanrijding op de kruising Herenweg met de Brink. Een 36 jarige fietser liep daarbij een beenbreuk op en werd overgebracht naar het LUMC. De aanrijding ontstond omdat de fietser bij het linksafslaan vergat voorrang te verlenen aan een hem tegemoetkomende auto bestuurd door een 28 jarige vrouw uit Noordwijk.

Lisse   Politie houdt verdachte van mishandeling aan
De politie heeft zaterdag 20 mei rond 02.20 uur aan de Oranjelaan een 19 jarige man uit Lisse aangehouden. De man kreeg deelde na een woordenwisseling een kopstoot uit aan een 20 jarige man sloeg een eveneens 20 jarige man in zijn gezicht. Beiden mannen komen uit Lisse. De woordenwisseling zou zijn ontstaan na opmerkingen van de verdachte aan het adres van een meisje. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte werd in de loop van de dag weer op vrije voeten gesteld.

Lisse   Vrachtauto verliest aanhangwagen
De politie heeft zaterdag 20 mei rond 11.00 uur op de Stationsweg hulp verleend omdat daar een dichte aanhangwagen de weg versperde. De aanhangwagen was losgeschoten van de trekkende vrachtauto. De oorzaak moet vermoedelijk gezocht worden in een slecht geborgde koppeling in combinatie met golvend wegdek. Omdat de luchtslangen afbraken en de remmen vastsloegen kwam de aanhangwagen direct tot stilstand. Daarbij werd de weg wel gedeeltelijk geblokkeerd. Na een noodreparatie kon de combinatie worden afgesleept. De politie regelde zolang terplaatse het verkeer De politie maakt proces-verbaal op tegen de 34 jarige bestuurder uit Hillegom.

Ga naar boven

Meldingen 19-05-2006: Om 18.53 uur koe te water voor de brandweer Voorhout. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66645 naar een onbekende plek waar de koe te water ligt.De melding was Station Voorhout th Componistenlaan deze hebben we 40 minuten afgezocht maar niets kunnen vinden.

Om 18.01 uur stormoverlast voor de brandweer Lisse. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66633 naar de Heereweg 34a N208 in Lisse om te assisteren bij stormschade.

Om 16.46 uur takelen patient met spoed voor de brandweer katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66630 en 66650 naar Noorderlicht. ambulance 16132 was ook ter plaatse.foto 3 de brandweer hangt het raam weer netjes terug.  (foto's zijn gemaakt door Leon Gielen/Miranda Noort)

123

Om 13.20 stormoverlast voor de brandweer Lisse. Prio 3 en de voertuigen 66633 en 66653 gaan naar de Heereweg 455 in Lisse (Kleine engel) om achter de kerk een dikke tak die boven een fietsenhok hangt te verwijderen. Foto's Leon Gielen/Miranda Noort

  

  

Om 07.49 uur  OMS melding voor de brandweer Noordwijkerhout. De rivierduinen Langevelderweg 27 Noordwijkerhout. Ongewenst alarm.

Ga naar boven

Meldingen 18-05-2006:Om 21.31 uur OMS melding voor de brandweer Voorhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar GGZ d&b gebouw rijnhout Componistenlaan Voorhout. Het ging om een ongewenst alarm en de brandweer sluit om 21.52 uur weer aan de kazerne.

Om 18.35 uur dakbrand voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66630 en 66650 naar de Jan van Tooropstraat.

Rond de klok van 15.00 uur was er tussen Leiden en Haarlem geen trein verkeer mogelijk i.v.m een kapotte trein. Bij de overgang Keukenhof in Lisse was de overgang zelfs helemaal verspert omdat een trein daar tot stilstand is gekomen. Tussen Lisse en Noordwijkerhout stond nog een trein stil. Voor veel mensen was het even omrijden via Hillegom om op de plaats van bestemming te komen. (Foto's Eric-Jan Geertsen)

  

Noordwijk   Voetganger aangereden door tractor
De politie kreeg op donderdag 18 mei, omstreeks 09.45 uur, de melding dat er een voetganger aangereden was door een tractor op de Pianolaan te Noordwijk. De bestuurder van de tractor, een 46 jarige man uit Noordwijk, verrichte daar straatwerkzaamheden. Hij reed op een gegeven moment een stukje achteruit en had daarbij een voetganger die achter de tractor doorliep over het hoofd gezien. De bestuurder voelde een klap en keek bij zijn rechterachterwiel waar hij een persoon zag liggen. De voetganger, een 64 jarige vrouw uit Noordwijk, is met rug- en hoofdletsel overgebracht naar het LUMC. Noot: ook 112 bollenstreek is aanwezig geweest maar omdat het op een plaats is gebeurt waar verstandelijk gehandicapte wonen maken wij daar geen foto's van) Ambulance 16122 en 16135 zijn ter plaaste geweest met A1 en later is ook de traumahelicopter opgeroepen maar deze is verder niet ingezet. De politie was er met drie voertuigen en een motor aanwezig.

Om 06.15 uur Ongeval met beknelling Keukenhofdreef/Heereweg Lisse. Er rijden twee ambulances de 16131 en 16135 met A1 naar de Keukenhofdreef. Om 06.16 uur worden de brandweer korpsen Lisse met voertuig 66633 (TAS) en Sassenheim met de 66684 (HV) opgeroepen. Beide korpsen rijden met prio 1 naar de Keukenhofdreef. ( foto's B in 't Veld 1 tot 8 9 tot 12 Leon Gielen/Miranda Noort)

  

  

  

  

Lisse     Aanrijding (zie boven foto's)
Donderdagochtend 18 mei, omstreeks 06.15 uur, een aanrijding plaatsgevonden op de kruising van de Heereweg met de Keukenhofdreef. Bij de aanrijding raakte niemand gewond, er was voornamelijk materiele schade. Een 62 jarige bestuurder van een bestelauto uit Velserbroek verleende geen voorrang aan een van rechtskomende 38 jarige bestuurder van een bestelauto uit Nieuwe Vennep. Deze bestelauto die over de Nassaustraat reed is over de kop geslagen en heeft vervolgens een lantaarn geraakt. De verkeersdienst van de politie heeft enige tijd de kruising afgezet om onderzoek te verrichten naar het ontstaan van het ongeval.

Ga naar boven

Meldingen 17-05-2006: Om 15.06 uur was er een voertuigbrand voor de brandweer van Katwijk en van Rijnsburg. Er werd met prio 1 naar de Lageweg greden in Katwijk. Katwijk kwam met de 66630 en Rijnsburg kwam met de 66641. Ook politie en ambulance met voertuig 16132 waren ter plaatsen. Het was geen voertuigbrand, maar een botsing tussen een personenauto en een vorkheftruck. Er was niemand met verwondingen. Brandweer Rijnsburg heeft de personenwagen losgetrokken van de vorkheftruck. Foto`s zijn gemaakt door Leon Gielen/Miranda Noort.

  

Rond de klok van 13.30 uur wilde een persoon zich voor de trein gooien in Voorhout / Noordwijkerhout 's Gravendamseweg. De 112 diensten zijn met spoed naar de plek des onheil gereden. Het is die persoon gelukkig NIET gelukt om zijn daad uit te voeren. De politie heeft de persoon meegenomen naar het bureau en zal daar naar hulp zoeken voor die persoon. De trein reed richting Lisse. (foto's Tino)

   

Noordwijk   Caravancontrole door Politie Hollands Midden, Brandweer en 3VO
Politie Hollands Midden, Brandweer en 3VO hebben op woensdagochtend 17 mei 2006 op het terrein van de politie en brandweer te Noordwijk een gratis veiligheidscontrole van caravans en vouwwagens georganiseerd.

In totaal werden er 12 caravans/ vouwwagens gecontroleerd en geadviseerd. Tijdens de controle werd met name gelet op de belangrijkste veiligheidsaspecten en op wettelijke aspecten rondom de caravan of vouwwagen. De brandweer controleerde de gasdichtheid van de gasleidingen en de gasslangen. De politie en een medewerker van kampeercentrum De Jong letten met name op wettelijke aspecten zoals het in orde zijn van de papieren, het gewicht en de staat van de banden. Indien er mankementen aan de caravan of vouwwagen werden geconstateerd, gaven zij een reparatieadvies. 3VO was aanwezig om tips en adviezen te geven rondom het onderhoud van een caravan of vouwwagen.

Er blijkt nog steeds het misverstand te bestaan dat onderhoud niet nodig is, omdat de caravan of vouwwagen het grootste gedeelte van het jaar stilstaat. Maar juist doordat een caravan langere tijd achtereen stilstaat, bestaat er het gevaar dat banden en gasslangen uitdrogen. Het is dus van belang om jaarlijks uw caravan of vouwwagen te laten controleren.

Hillegom/ Lisse   Politie neemt rijbewijs in en motor inbeslag bij snelheidscontrole
In het kader van het bevorderen van de verkeersveiligheid in Hillegom en Lisse zijn op 15, 16 en 17 mei in de middag en avond snelheidscontroles gehouden met de laser-patrol.
In Hillegom op de Wilhelminalaan werden 12 bestuurders bekeurd terzake het overschrijden van de maximale snelheid, hoogste snelheid 91 km/u.
In Lisse op de Laan van Rijckevorsel en Oranjelaan werden 9 bestuurders bekeurd terzake het overschrijden van de max snelheid, hoogste snelheid 109 km/u. Dit betrof een 26 jarige motorrijder uit Sassenheim. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd en zijn motor is inbeslaggenomen.

Ga naar boven

Meldingen 16-05-2006: Om 21.28 uur persoon vast in lift voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66646 naar de faleriolaan 3e etage.

Om 21.15 uur woningbrand voor de brandweer Rijnsburg. De brandweer zou met prio 1 moeten rijden maar het ging net als afgelopen vrijdag om een oefening.

Hillegom   Politie houdt verdachte van diefstal aan
De politie heeft dinsdag 16 mei rond 05.30 uur op de Weeresteinstraat een 29 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Agenten zagen de man daar lopen met een fietsaanhangwagen. Omdat de agenten het niet vertrouwden spraken ze de man aan en probeerden ze helderheid te krijgen over de aanhangwagen. Hij had daar een onduidelijk en niet samenhangend verhaal over. Voor de agenten was dit genoeg om hem aan te merken als verdachte van vermoedelijk diefstal van de wagen. De verdachte is ingesloten. De aluminium aanhangwagen van ongeveer 1 meter lang, 80 centimeter breed en 80 centimeter hoog is aan het politiebureau gestald. De politie gaat vandaag verder met haar onderzoek.

Noordwijk    Man negeert contact- en straatverbod
De politie heeft op dinsdag 16 mei een 37 jarige man uit Noordwijk aangehouden na het negeren van een contact en straatverbod dat hem kort geleden was opgelegd door het Openbaar Ministerie. Dit verbod was hem opgelegd omdat hij sinds augustus vorig jaar zijn 33 jarige ex-vrouw uit Noordwijk, lastig viel, uitschold, bedreigde en haar in haar woon- en werkomgeving volgde. Zaterdag 13 mei gebeurde dit weer toen de vrouw op weg was naar haar werk. De vrouw deed daarop aangifte bij de politie, waarna vandaag zijn aanhouding volgde. De politie overlegt met justitie over het vervolg van deze zaak.

Lisse    Aanrijding
De politie kreeg op dinsdag 16 mei, omstreeks 14.35 uur, de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Westelijke Randweg. Een 45 jarige man uit Hillegom reed over de westelijke Randweg en stopte omdat hij wilde keren. Een aankomende auto zag dit te laat en reed tegen de kerende auto aan. De auto van de bestuurster, een 34 jarige vrouw uit Hillegom en haar dochtertje van 3,5 jaar,  sloeg hierna over de kop. De bestuurster en haar dochter zijn naar het LUMC overgebracht voor controle.

Ga naar boven

Meldingen 15-05-2006: Om18.06 uur Binnenbrand voor de brandweer Voorhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66645 naar de Jacoba van Beirenweg. Er waren wat kaarsen omgevallen de brandweer had al slangen uitgerolt maar deze zijn niet gebruikt. De brandweer is nog binnen geweest en heeft gecontroleerd of daadwerkelijk de brand goed was uitgemaakt. Na controle kon de brandweer de slang weer oprollen en keerde ze weer terug naar de kazerne.

  

Om 17.25 uur buitenbrand/duinbrand voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar de N206 Westerbaan

Om 02.38 uur takelen patient voor de brandweer Lisse. Prio 2 en rijden met voertuigen 66633 en 66653 naar de Ruyterstraat in Lisse

Ga naar boven

Meldingen 14-05-2006: Rond de klok van 02.00 tot 02.45 uur rijden er tientallen politiewagens met zwaailichten en optische signalen door Noordwijk. De wagens kwamen uit ALLE bollenstreekplaatsen en waarschijnlijk ook uit Leiden e.o. We hopen snel er achter te komen wat er precies aan de hand was.

Noordwijk                    aanhoudingen na onrustige nacht
 
De politie heeft zondag 14 mei om 2.00 uur 27 mensen aangehouden na een
onrustige nacht. De aanhoudingen vonden plaats tijdens maatregelen om de
openbare orde te handhaven.
 
 
 
Omstreeks 2.00 uur probeerde een groep van 50 jongeren op de Grent een
politievoertuig omver te duwen. Politieagenten konden dat voorkomen. Een
persoon uit die groep maakte zich echter schuldig aan wildplassen tegen
hetzelfde politievoertuig. Bij de aanhouding van deze persoon keerde de
groep zich tegen de politie. De politieagenten stelden zich in eerste
instantie terughoudend op en probeerden de groep te sussen. Nadat de groep
jeugdigen, inmiddels aangegroeid tot circa 100 personen, begon met het
bekogelen van de politie met stenen, voerde de politie diverse gerichte
acties uit om de openbare orde te herstellen. Hierbij is assistentie
verleend door de korpsen van Haaglanden en Kennemerland. Ook zijn er
politiehonden ingezet.
 
 
 
In totaal drie politieagenten zijn gewond geraakt bij de ongeregeldheden.
Ook is een verdachte gewond geraakt nadat hij is gebeten door een
politiehond. In totaal verrichtte de politie 27 aanhoudingen, voornamelijk
voor openlijke geweldpleging. De verdachten zijn tussen de 16 en 36 jaar. De
politie vervolgt het onderzoek naar deze personen. Omstreeks 3.30 uur keerde
de rust weer terug. De politie is standaard aanwezig bij uitgaansavonden op
De Grent om het uitgaanspubliek te begeleiden. Ook deze avond was de politie
met extra personeel aanwezig. Ondanks deze maatregelen kon niet voorkomen
worden dat er ongeregeldheden zijn ontstaan.  De politie beschouwt deze
ongeregeldheden als een incident. De uitgaansavonden op De Grent verlopen
over algemeen zonder al te grote incidenten. Bron www.deteyding.nl
 

De politie autos gingen naar de grent, daar keerden omstanders tegen agenten die een wildplasser wouden aanhouden.

Ongeveer honderd omstanders gingen agenten bekogelen, agenten uit den haag en uit noord holland moesten komen

Bron www.rtvwest.nl

Bron : www.nu.nl/
 
NOORDWIJK - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Noordwijk 27 mensen aangehouden. Rond 02.00 uur probeerde een groep van vijftig jongeren op de Grent een politie-auto om te duwen. Later keerden circa honderd jongeren zich tegen de politie en bekogelden de agenten met stenen. Dat liet de politie zondag weten.

Bij de ongeregeldheden raakten drie agenten gewond. Een verdachte werd gebeten door een politiehond. De politie arresteerde mensen tussen de zestien en 36 jaar. Rond 03.30 uur keerde de rust terug.

Om 21.46 uur OMS melding voor de brandweer Sassenheim  Houthandel Goedkoop Wasbeekerlaan 22 Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66643. Het ging om een ongewenst alarm.

Om 17.12 uur OMS melding voor de brandweer Katwijk.  Huize Salem Duindoornlaan , de brandweer rijdt met prio1 en voertuigen 66630 en 66650. Het ging om een ongewenst alarm.

Om 11.42 uur wegdekreiniging voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66646 naar de wilhelminalaan N442 Hillegom.

Om 10.22 uur Persoon vast in de lift voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66646 naar  "Bloemhof" Faleriolaan 3e etage.

Om 04.29 uur voertuig brand voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar de Schaepmanlaan.(foto's www.112hillegom.nl)

  

Om 04.16 uur Buitenbrand voor de brandweer Voorhout. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66645 naar de Essenrode achterkant parkeerterrein waar een  buitenbrand gaande is.

Om 03.39 uur OMS melding Rivierduinen.

Ga naar boven

Meldingen 13-05-2006: Door een grote stroom storing bij de internet provider was het helaas niet mogenlijk om de site te update of te bekijken.

Om 22.29 uur persoon vast in lift voor brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar de tramstraat om daar de persoon te bevrijden uit de lift.

Om 22.18 uur buitenbrand voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66635 naar de estec. Achter de Estec zou een buitenbrand gaande zijn, zowel de Politie met voertuig 11-16 en de brandweer hebben niets gevonden . 112 bollenstreek heeft vanaf de kant gezocht maar niets gevonden.

Om 20.26 uur Buitenbrand voor de brandweer Voorhout. De brandweer rijdt met Prio 1 en voertuig 66645 het betrof twee branden op bijna dezelfde plaats. Achter de voetbal tribune stond een prullenbak in de brand deze hebben twee brandweer bemanningsleden geblust. Waar nu twee tennisbanen komen stond een grote hoop in de brand 2e Elsgeesterweg de exacte naam van dit spul wordt nu nog uitgezocht. De brandweer heeft de hoop geblust maar deze bleef te warm, ze hebben een hijskraan laten komen en deze heeft de hoop uit elkaar gehaalt. Rond de klok van 21.35 uur vertrekken ze weer naar de kazerne.De politie heeft zaterdagavond zes jongeren aangehouden op verdenking van brandstichting. De jongeren, twee 14 jarige meisjes uit Voorhout en Lisse en drie jongens van 14 jaar en één van 15 jaar uit Voorhout, staken rond 20.25 uur aan de Tweede Elstgeesterweg, 400 m3 rubber en lavakorrels met spiritus in de brand. Het materiaal lag daar voor de aanleg van het nieuwe hockeyveld. Lichtmasten die op de berg korrels lagen werden eveneens beschadigd door het vuur. Van een dicht bij de berg staande shovel is dat nog niet duidelijk. (2 foto's staan op www.deteyding.nl)

Voorhout   Politie houdt zes jongeren voor brandstichting aan
De politie heeft zaterdagavond 13 mei zes jongeren aangehouden tegen wie verdenkingen waren gerezen dat zij zich schuldig hadden gemaakt aan brandstichting. De jongeren, twee 14 jarige meisjes uit Voorhout en Lisse en drie jongens van 14 jaar en één van 15 jaar uit Voorhout, staken rond 20.25 uur aan de Tweede Elstgeesterweg, 400 m3 rubber en lavakorrels met spiritus in de brand. Het materiaal lag daar en werd gebruikt voor de aanleg van het nieuwe hockeyveld. Lichtmasten die op de berg korrels lagen werden eveneens aangetast door het vuur. Van een nabij de berg staande shovel is dat nog niet duidelijk.
De politie kreeg lucht van het vuur nadat een burger er via 1-1-2 melding van maakte dat de jongelui daar mee bezig waren. De getuige zag ze wegfietsen in de richting van de Nagelbrug. De brandweer ontfermde zich over de stapel rubber en lavakorrels en de politie ging op zoek naar de jongeren. Op de Churchilllaan zagen de agenten een groep jongeren die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij werden daarop aangehouden. Na hun verhoor werden zijn in de loop van de nacht weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor brandstichting.

  

  

  

Om 17.05 uur Binnenbrand voor de brandweer Katwijk. Binnenbrand 4e etage Talmastraat 57 Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66650 en 66630. Zo te zien hebben de bewoners de brand zelf geblust want de brandweer bemanning heeft geen slangen uitgerolt.

  

Om11.00 uur OMS melding voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar Kerkelijk centrum De Hoekstee Karel Doormanplein 2 Hillegom. Het ging om een ongewenst alarm.

Ga naar boven

Meldingen 12-05-2006: Om22.48 uur buitenbrand voor de brandweer katwijk Helmbergweg. de brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630. Het ging om een klein brandje die de brandweer bemanning zo uit had gemaakt met 1 straal hoge druk.

Om 20.19 uur A1 voor ambulance 16136 naar de van Panhuysstraat voor een zeer ernstig ongeval. Om 20.23 vraagt de OVD-G west om een trauma helicopter maar deze zal later toch niet komen. Een brommer komt vanaf Noordwijk-Zee gereden en net op dat moment slaat er een auto af naar het Irisplein. De brommer bestuurder komt ten val en blijft bewegeloos liggen. Na verloop van tijd wordt er tegen de bestuurder gezegt wel blijven ademen he.  Nadat de bestuurder is gestabiliseerd wordt hij omgedraait om op de brancard te worden gelegt maar hij schreeuwt het uit van de pijn. De man wordt na verloop van tijd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De VOA komt ter plaatsen (verkeersongevallen dienst voertuig nummer 1) De VOA onderzoekt altijd bij een ernstig ongeval de toedracht. foto's Leon Gielen/ Miranda Noort (melding staat ook op www.bollenkrant.nl ) De man heeft een schedelbasis fractuur en zijn been is zeer ernstig gebroken. (Ook vermelding op www.rtvnens.nl regionale radio en televisie zender)

  

  

  

  

  

Noordwijk   Aanrijding tussen auto en bromfietser
De politie heeft op vrijdag 12 mei, omstreeks 20.20 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Van Panhuystraat te Noordwijk. Een 36 jarige automobilist uit Voorhout reed in zijn auto over de Van Panhuystraat in de richting van Noordwijk Zee. De man wil vervolgens linksaf het Irisplein inslaan. Hij verleent voorrang aan een tegenligger en draait vervolgens het Irisplein op. Hij kruist het fietspad waar hij plots een snorfietser aan ziet komen die in zijn flank rijdt. De snorfietser (identiteit onbekend) komt ten val en is vermoedelijk met een hersenschudding en beenletsel overgebracht naar het LUMC. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

Noordwijk   Aanhouding na mishandeling
Een 30 jarige jongen uit Noordwijk deed bij de politie aangifte nadat hij op vrijdag 12 mei, rond 17.30 uur, op de Koningin Wilhelminaweg door een bekende van hem mishandeld was. De bekende was een vroegere vriend van hem. Er was echter iets voorgevallen waardoor de bekende, een 24 jarige Noordwijker, ruzie met hem zocht. De 30 jarige liep op vrijdag met zijn fiets aan de hand toen hij van achteren op zijn hoofd werd geslagen. Vervolgens werd hij tegen het lichaam geslagen en getrapt waardoor hij op de grond terecht kwam. Toen de 30 jarige op de grond lag ging het slaan en schoppen nog door. Uiteindelijk hield het op en liep de 24 jarige weg. Omstanders hielpen de 30 jarige man en belden de politie. De 30 jarige is door ambulancepersoneel nagekeken en werd verder geholpen bij de dokterspost. De politie heeft de verdachte op basis van het signalement aan kunnen houden. De verdachte is een veelpleger en heeft nog voorwaardelijke celstraf staan. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.  

Om 20.16 uur buitenbrand voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar de Roversbrugpad daar aangekomen zagen we niets en vertrekken direct voor een andere melding. (Zie boven) foto's Leon Gielen/Miranda Noort

  

Om 20.04 uur Binnebrand voor de brandweer Rijnsburg. De brandweer zou met prio 1 moeten rijden maar het ging hier om een oefening. De brandweer komt met voertuig 66641 De OVD was er met voertuig 592. De brandweer had met theater rook de boven verdieping onder de rook gezet, de bemanning moest zo snel mogelijk slachtoffers zoeken en de brand blussen. Omdat er nog een melding kwam hebben we niet gezien hoe het afliep. Foto's Leon Gielen /Miranda Noort

  

  

Warmond   Buitenboordmotor gevonden op internet
De politie heeft een 22 jarige en een 51 jarige man aangehouden op verdenking van diefstal dan wel heling van een buitenboordmotor. Vorig jaar oktober deed een 20 jarige Oegstgeestenaar aangifte van diefstal van zijn buitenboordmotor. De motor was van zijn boot afgehaald die hij aan de Poelmeer in Warmond had aangemeerd. De politie heeft aangifte opgenomen. In mei kwam de Oegstgeestenaar naar het bureau toe dat zijn motor op internet te koop stond aangeboden. De Oegstgeestenaar had een afspraak gemaakt met de verkoper en daaruit bleek dat het echt om zijn motor ging. De politie heeft vanochtend twee betrokkenen van de verkoop aangehouden. De twee hebben verklaard de motor vorig jaar gevonden te hebben en vervolgens de motor opgeknapt te hebben. De motor is door de politie in beslag genomen en wordt teruggegeven aan de eigenaar. 

Noordwijk/ De Zilk/ Katwijk Controles N206
Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 9 mei snelheidscontroles gehouden op de provinciale weg N206 bij Katwijk, Noordwijk en de Zilk. Op de N206 mag op sommige stukken 80 km/uur en op andere stukken, waar de weg overgaat in een autoweg, 100 km/uur. Bij De Zilk werden automobilisten ook gecontroleerd op het gebruik van de gordel. Het RVHT hield een man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan die geen gordel droeg, te veel gedronken had en nog een aantal boetes moest betalen. Hij blies 565 ug/l terwijl de limiet 220 ug/l is. Ook bleek hij te rijden terwijl zijn rijbewijs al vanaf januari ingevorderd was. De man kon zijn boetes niet betalen en is daarop vastgezet. Voor het rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs krijgt hij een dagvaarding.
Bij de snelheidscontroles reed minder dan 1% te hard. Wel werden er hoge snelheden gemeten zoals 113 km/uur waar je slechts 80 km/uur mag rijden. In totaal krijgen 47 mensen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd voor een snelheidsovertreding.

Ga naar boven

Meldingen 11-05-2006: Om 20.13 uur melding hulpverlening wegdek reiniging voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66635 naar de Hooge krocht/Rijnsburgerweg in Noordwijk. Helaas was dit een verkeerde melding want het had Noordwijkerweg moeten zijn.

  

Om 19.24 uur A1 rit voor ambulance 16131 Oegstgeest, deze rijdt langs terwijl de brandweer de weg aan het schoonmaken is.

  

Om 19.03 uur is er melding wegdek reinigen voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 2 naar de Herenweg-N449 in Noordwijk. Om 19.09 uur was er nog een melding en werd voertuig 66635 opgeroepen. Er was diesel op het wegdek gekomen en dat kan gladheid veroorzaken.

  

Om 18.55 uur was er voor de brandweer  katwijk een melding hulpverlening reinigen wegdek. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66740 naar de Provincialeweg/N206 R Wassenaarseweg in Katwijk.

Om 16.41 uur is er voor de brandweer Teylingen/Sassenheim een melding van personen in de lift. Er wordt met prio 2 en voertuig 66644 naar het Voorhavenkwartier gereden.

Om 13.58 uur is er een nacontrole voor de brandweer Teylingen/Sassenheim van de binnenbrand in Sassenheim van 10-05-2006 op verzoek van de woningbouwver. Er wordt met prio 2 naar de Julianalaan gereden. waarna het pand wordt dicht getimmert

 

Sassenheim  Lijm oorzaak van woningbrand
De politie heeft donderdag 11 mei vastgesteld dat de brand in de woning aan de Julianalaan is veroorzaakt door het ontbranden van lijm danwel dampen daarvan. Bij de brand die op woensdag 10 mei rond 16.20 uur uitbrak liepen de bewoners brandwonden op. Na onderzoek blijkt dat de man in de woning bezig was met lijm. Plotseling vatte de lijm vlam. Zowel de man als de vrouw probeerden de vlammen met brandblussers nog te blussen wat niet lukte. Ze liepen daarbij brandwonden op. De brand legde de woning volledig in de as en drie naastgelegen woningen liepen brand- en rookschade op.

Een 50-jarige vrouw die woensdag gewond raakte bij een brand in een woning aan de Julianalaan in Sassenheim is er slechter aan toe dan eerder werd gedacht. De vrouw werd gistermiddag in eerste instantie naar het LUMC in Leiden gebracht. Omdat de brandwonden aan handen en benen ernstig waren, werd zij in de avond overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Haar 58 jarige man ligt nog met brandwonden aan zijn arm in het LUMC.

Om 10.51 uur is er voor de brandweer Noordwijkerhout een brandmelding bij de Rivierduinen Langevelderweg. Er wordt gereden met prio 1 en voertuig 66638.

Om 9.18 uur is er een nacontrole binnenbrand voor de brandweer van Teylingen/Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 1 naar de Julianalaan in Sassenheim. 

Om 07.43 uur Dieren te water voor de brandweer Lisse.  Ringvaart Haarlemmermeer.

Om 06.33 uur nacontrole binnenbrand Julianalaan 69 Sassenheim voor voertuig 66644 met prio 1

Om 05.41 uur nacontrole brand Julianalaan 69 Sassenheim voor voertuig 66644 met prio 2 van Sassenheim, om 05.57 uur middelbrand voor hetzelfde voertuig met prio 1. Foto www.deteyding.nl

Om 02.26 uur PAC melding voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar Plasthill B.V. Weerlaan 13 Hillegom. Het ging om een ongewenst alarm.

Katwijk   Dronken man mishandeld ambulancepersoneel
De politie heeft donderdag 11 mei rond 00.40 uur op de Provincialeweg N206 een 22 jarige man uit Utrecht aangehouden. De politie was naar de plek terhoogte van de afslag Katwijk gekomen na een melding dat daar iemand op de grond lag die niet aanspreekbaar was. De politie ging uit van een onwelwording waarop ook een ambulance werd gevraagd. Terplaatse bleek anders. De man had te veel aan bachus geofferd. Het ambulancepersoneel kwam tot de conclusie dat de man verder niets mankeerde. Hij kon dus weer in de auto gezet worden die naast hem stond en waarin zijn vriend en een vriendin zaten. Die hulp waardeerde hij kennelijk niet. Na eerst al vervelend te zijn geweest tegen agenten, gooide hij plotseling een fles water die een 29 jarige verpleegkundige van de ambulance in de nek raakte. De agenten besloten vervolgens om de man aan te houden voor mishandeling. Hij is ingesloten. De verpleegkundige deed aangifte. De politie zet het onderzoek tegen de man vandaag voort.

Ga naar boven

Meldingen 10 -05-2006:

Om 21.13 uur gaat de Noordwijkerhoutse brandweer met voertuig 66678 en prio 2 nar Sassenheim voor het aflossen bij zeer grote brand.

Om 21.12 uur gaat de Hillegomse brandweer met voertuig 66646 en prio 2 naar Sassenheim voor het aflossen bij de zeer grote brand.

Om 20.05 uur Duinbrand voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66631 naar de Krom waar en buitenbrand gaande is. De politie komt met prio A1 ter plaatse 13-14, want van verre was de brand te zien. De Katwijkse bemanning heeft de brand met scheppen uitgeslagen. Maar het had geen 5 minuten langer moeten duren dan hadden struiken in de brand gevlogen. Dit had de brandweer dan niet uitgekregen met scheppen. foto's Leon Gielen en Miranda Noort

  

  

  

Om 19.59 uur containerbrand voor de brandweer Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 2 naar de Victoriberg/Anemoonweg met voertuig 66638.

Om 19.08 uur persoon vast in lift voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66635 naar de Adelaert in Noordwijk..

Om 17.39 uur is er een meldng persoon in de lift voor de brandweer Rijnsburg. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66641 naar de Heerenweg in Rijnsburg.

Om 16.22 uur binnenbrand voor de brandweer Sassenheim, daarna werd het middelbrand, grote brand, zeer groet brand en daarna GRIP 1 Om 16.27 uur is er een melding voor de brandweer van Lisse binnenbrand, die bij naderbericht een middelbrand werd. Er werd met prio 1 en voertuig 66653(ladder) naar de Julianalaan in Sassenheim. Om 16.32 uur volgde er een kropsalarm voor de brandweer Teylingen/Sassenheim. Daarna volgde om 16.33 uur kwam er een nader bericht, van binnenbrand naar middelbrand, grote brand. Bij deze meldinge reden de voertuigen 66645(TAS), 66519 en 66762 met prio 1. Om 17.07 uur werd het melding van een zeer grote brand. de voertuigen 66633(TAS), 66785, 62995, 62990 en 62982. De brandweer van Katwijk, Lisse, Sassenheim, Gouda, Leiden-noord en Teylingen/Voorhout waren aanwezig. Politie 14-16, 11-14, 13-14, 14-10, 12-15, 14-12 en ambulance 16133 waren aanwezig. Er zijn een onbekend aantal slachtoffers met onbekende verwondingen met de ambulance weggebracht. Ook de dierenambulance uit Leiden was er voor een gewonde vogel.

De grote foto is van W.J.Barnas

www.hulpverleningsforum.nl/forum/index.php?topic=13002.10

De volgende foto's zijn van Simone Houtman (deze foto's mogen NIET worden gebruikt door derden zonder uitdrukkelijke toestemming)

  

  

  

  

  

  

Foto's Leon Gielen en Miranda Noort

  

  

  

  

  

  

  

 

  

 

Gemaakt door brandweer vrouw van korps Sassenheim (deze foto's mogen NIET worden gebruikt door derden zonder uitdrukkelijke toestemming)

  

Deze foto's zijn gemaakt door brandweer Voorhout (deze foto's mogen NIET worden gebruikt door derden zonder uitdrukkelijke toestemming)

  

  

Sassenheim   Gewonden bij woningbrand
Twee bewoners van een woning aan de Julianalaan zijn woensdagmiddag 10 mei rond 16.20 uur gewond geraakt bij een brand in hun woning. Het gaat hier om een 58 jarige man en zijn 50 jarige vrouw. De man is met brandwonden aan zijn arm overgebracht naar het LUMC waar ook zijn vrouw in 1e instantie naar werd overgebracht. Omdat de brandwonden aan handen en benen 5e graad waren, werd zij in de avond overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam.
Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. De technische recherche van Politie Hollands Midden hoopt daar vandaag onderzoek naar te kunnen doen. Door de brand werd de woning volledig in de as gelegd, drie naastgelegen woningen liepen brand- en rookschade op. Een 58 jarige bewoner van één van die woningen raakte onwel door hartklachten en werd voor onderzoek overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis in Leiden. De politie die met 12 man terplaatse was zette de straat af voor een goede brandbestrijding en hulpverlening en hield het publiek op een veilige afstand. De brandweer bestreed het vuur met ongeveer 30 man. Om 19.55 uur werd door de brandweer het sein brandmeester gegeven. Het nablussingswerk nam nog enkele uren in beslag.

De foto's die hier onder staan zijn gemaakt door www.brandweersassenheim.nl (deze foto's mogen NIET worden gebruikt door derden zonder uitdrukkelijke toestemming)

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Om 12.40 uur is er een buitenbrand melding voor de brandweer van Noordwijk. Er wordt met prio 2 en voertuig 66635 gereden naar de Nieuwe Offemweg in Noordwijk.

  

Om 07.49 uur Aanrijding Teijlingerlaan Sassenheim. Twee voertuigen komen hardhandig tot stilstand op deze weg als de eerste auto afremd. de rode wagen zag dit te laat en rijdt tegen de achterkant van de zwarte wagen. De voorkant is behoorlijk beschadigd en dit voertuig kan niet meer rijden. De politie komt met 1 wagen en 1 motor om het verkeer te regelen. Ambulance16134 wordt met A1 ter plaatse geropen maar er waren achteraf geen slachtoffers. Foto's Leon Gielen en Miranda Noort

  

  

Om 04.11 uur containerbrand voor de brandweer Katwijk th Drieplassenweg 66 Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630.

Katwijk   Mishandeling en bedreiging
De politie heeft woensdag 10 mei in de middag een 42 jarige Katwijker gehoord. De man wordt ervan verdacht een 42 jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld en bedreigd op de Scheepmakerstraat. De verdachte was die dag naar het werk van het slachtoffer gegaan om verhaal te halen over de relatie tussen het slachtoffer en de ex-vrouw van de verdachte. De verdachte liet het slachtoffer struikelen, bedreigde hem en sloeg hem vervolgens in het gezicht. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Ga naar boven

Meldingen 09-05-2006: Om 18.04 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 naar De Rivierduinen Langevelderweg 27 Noordwijkerhout en uiteraard ging het om een ongewenst alarm.

Sassenheim rond de klok van 13.00 uur verliest een vrachtwagen geladen met hout een deel van zijn lading op de rotonde van Palandtlaan. De chauffeur had niets gemerkt en is eerst nog bij een bouwmarkt in Lisse zijn goederen gaan lossen. De chauffeur werd opgebelt op terug te rijden naar Sassenheim. De chauffeur heeft daar weer zijn verloren goederen ingeladen die daar over de rotonde lag. De politie heeft tot die tijd de rotonde afgezet voor het verkeer. (geen foto beschikbaar)

Voorhout   Aanrijding
De politie heeft dinsdag 9 mei hulp verleend bij een aanrijding tussen een auto en een scooter op de Leidsevaart. De bestuurder van de scooter, een 18 jarige man uit Voorhout, raakte daarbij gewond. Hij is met beenletsel overgebracht naar het LUMC. De aanrijding ontstond toen een 60 jarige taxichauffeur uit Noordwijk wilde keren. Hij reed daarvoor de inrit in van een erf. Bij dat inrijden zag hij de over het fietspad rijdende scooterrijder over het hoofd.

Katwijk   Aanhouding voor diefstal rood koper
De politie heeft dinsdagmorgen 9 mei bij een bedrijf aan de Rederijstraat een 35 jarige man uit Katwijk aangehouden. De man was daar rond 13.00 uur overlopen door een medewerker toen hij op het punt stond om een tas met rood koper mee te nemen. Het bedrijf schakelde de politie in die de man aanhield en mee nam naar het bureau. De man wilde het koper gaan verkopen. Voor de 30 kilogrom had hij mogelijk rond de 100 euro kunnen krijgen. De man heeft een proces-verbaal gekregen voor deze diefstal. Hij werd in de loop van de middag weer op vrije voeten gesteld.

Lisse    Politie vindt dronken motorrijder
De politie heeft dinsdag 9 mei rond 02.00 uur op de Waterman een 47 jarige man uit Lisserbroek naast zijn motor aangetroffen. De man lag deels onder zijn motor en zat vast. Kennelijk was hij ten val gekomen. De man had geen letsel opgelopen. De agenten stelden al snel vast dat de man gedronken had en hielden hem aan. Zijn ademanalyse gaf als uitslag 530 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Ga naar boven

Meldingen 08-05-2006: Om  19.17 uur Voertuigbrand voor de brandweer Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66643 naar de Hoofdstraat in Sassenheim. Foto's zijn gemaakt door: J.J. van der Wiel

 

Om 12.54 uur Takelen patient voor de brandweer Lisse in Hillegom. De brandweer rijdt met prio 2 naar de Brederode in Hillegom om daar te assisteren bij het takelen van een patient op grote hoogte. De brandweer rijdt met de voertuigen 66633 en 66653

Om10.02 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijk en Katwijk. De beide korpsen rijden met prio 1 naar de Atlanta Badstraat 9 in Katwijk. De brandweer rijdt met de voertuigen 66630 TAS Katwijk en 66655 ladderwagen van Noordwijk.

Hillegom   Doorrijden na aanrijding
De politie is op zoek naar een bestuurder van een brommer die op maandag 8 mei, rond 20.00 uur, een snorfietser heeft aangereden. De snorfietser, een 52 jarige vrouw uit Sassenheim, liep ten gevolge van de aanrijding een beenwond op wat gehecht moest worden. Agenten maakten een zoekslag in de omgeving, maar dit leverde geen resultaat op. De politie vraagt de bestuurder en getuigen zich te melden bij de politie. Het politiebureau van Hillegom is te bereiken via 0900-8844.

Hillegom   Taxichauffeur mishandeld
Een taxichauffeur heeft aangifte gedaan van mishandeling. Een klant die op het Leidseplein in Amsterdam was ingestapt bracht hij naar Hillegom. De klant wilde nog even pinnen om de taxirit te kunnen betalen. Al snel bleek dat de klant, een 24 jarige man uit Hillegom, zijn limiet bereikt had en de taxirit niet kon betalen. Hierop wilde de taxichauffeur een onderpand hebben zodat de klant later kon betalen. De klant reageerde hierop agressief en wilde uitstappen. De chauffeur pakte hem beet waarop de man de chauffeur beet en schopte. De man is er vervolgens vandoor gegaan. De chauffeur belde direct de politie, het was inmiddels maandag 8 mei rond 03.55 uur. Agenten konden op basis van het signalement een verdachte aanhouden. De verdachte is vanochtend gehoord en verklaart niets met de mishandeling te maken te hebben. Hij zou geen taxi genomen hebben. De politie zet het onderzoek vandaag voort.

Rijnsburg/ Leiden  Twee verdachten aangehouden voor inbraken
Twee verdachten, een 18 jarige Leidenaar en een 17 jarige Leidenaar zijn op maandag 8 mei, rond 02.10 uur, aangehouden op verdenking van poging inbraak op een kantoor aan de Sandtlaan in Rijnsburg. Een oplettende getuige belde de politie nadat hij twee jongens bij het kantoor had zien rondlopen met veel interesse voor het bedrijf. De politie ging ter plaatse en vond daar een tas met inbrekerswerktuigen. De verdachten waren inmiddels op een scooter weggereden. Agenten zetten de achtervolging in. De scooter werd op de Brouwerlaan achterhaald waarna de twee van de scooter af sprongen en wegrenden. Twee agenten zetten te voet de achtervolging in en konden de twee aanhouden. De twee Leidenaren zijn op het bureau ingesloten. De scooter bleek gestolen te zijn, bij de diefstal waren ook twee helmen weggenomen. Een van de verdachte had een helm in het bezit. Een tweede helm, mogelijk de andere gestolen helm, werd diezelfde nacht aangetroffen bij een inbraak in een bedrijf aan de Flevoweg in Leiden. Daarbij werd een raam ingeslagen, maar dit gaf waarschijnlijk niet genoeg mogelijkheden om naar binnen te kunnen. Uit het bedrijf is niets weggenomen. De politie onderzoekt of de twee verdachten ook in aanmerking komen voor deze inbraak.

Ga naar boven

Meldingen 07-05-2006: Om 17.08 uur OMS melding voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66630 en 66650 naar  "Overduin" Nachtegaallaan 5 in Katwijk. Het ging om een ongewenst alarm waarna de brandweer terug rijdt naar de kazerne.

Om 14.51 uur binnenbrand op de 2e etage voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar Hotel Noordzee aan de boulevard. Om 14.53 uur volgde een 2e melding waarbij voertuig 66650 ook uitging met prio 1. Foto`s zijn gemaakt door Leon Gielen/Miranda Noort.

  

  

Om 09.59 uur brandmelding OMS voor brandweer Noordwijkerhout. Er wordt met prio 1 en voertuig 66638 naar Bejaardenhuisvesting aan de Pilaarlaan in Noordwijkerhout. Het ging om een ongewenst alarm. De brandweer rijdt weer net weg van de Pilarenlaan 4. Foto is gemaakt door LeonGielen/Miranda Noort

Om 09.25 uur moet de brandweer van Noordwijk een patiënt takelen. Er wordt gereden met prio 2 en de voertuigen 66635 en 66655 naar de Koningin Astrid Boulevard. Foto`s zijn gemaakt Leon Gielen/Miranda Noort.

  

  

Om 08.30 uur krijgt de brandweer Lisse een woningbrand . De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66633 naar Geraniumstraat in Lisse.

Katwijk    Politie neemt aangifte van mishandeling op
De politie heeft op zondag 7 mei een aangifte van mishandeling opgenomen. Een 23 jarige Katwijker deed aangifte nadat hij die dag omstreeks 01.30 uur, in een uitgaansgelegenheid aan de Tramstraat in zijn gezicht was geslagen. De jongen liep naar de uitgang om naar huis te gaan toen hij onbewust bij een opstootje betrokken werd. Hij werd direct in zijn gezicht geslagen. De slag zorgde voor verwondingen op het gezicht. Twee getuigen verklaarden ook dat de Katwijker zonder enige reden werd geslagen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Ga naar boven

Meldingen 06-05-2006: KNRM demonstraties in Katwijk en Noordwijk

Om 23.40 uur Buitenbrand voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar De Krom waar een kleine buitenbrand gaande is. er is ongeveer 1 a 2 meter2 verbrand. Foto 1: De bemanning is bezig met het vuur uit te slaan, foto 2:  oude brandresten, foto 3: nog meer brandresten. Foto 4: de 66630.  Foto's zijn gemaakt door Leon Gielen/Miranda Noort

123

4

Om 22.40 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66635 en 66655 (ladder) dat is gebruikelijk met hoogbouw, naar Hotel Huis ter Duin Koningin Astridboulevard 5 Noordwijk. Ook nu controleerd de brandweer het Hotel en de 66655 vertrekt dan als eerste naar de kazerne. 5 minuten later vertrekt de 66635 naar de kazerne. Het ging om een ongewenst alarm.Foto`s zijn gezamelijk gemaakt door Leon Gielen en Miranda Noort

  

    

Om 21.40 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar Hotel Pirombo Oude zeeweg 22 Noordwijk. De brandweer controleerd het Hotel grondig en vertrekt dan weer naar de kazerne. Het ging om een ongewenst alarm. Foto`s zijn gezamelijk gemaakt door Leon Gielen en Miranda Noort

  

Om 17.14 uur buitenbrand voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar de Zanderijweg in Katwijk.

Om 12.33 uur was er een buitenbrand voor de brandweer Katwijk. Er werd met prio 2 en voertuig 66630 gereden naar de Molentuinweg in Katwijk. Op het terrein kreeg de brandweer een eigen probleem. Voertuig 66630 was net iets naast het pad weggezakt. Maar dat was weer snel verholpen door de brandweer. Foto`s zijn gezamelijk gemaakt door Leon Gielen en Miranda Noort.

  

Om 11.27 uur rijdt de brandweer van Sassenheim met prio 1 en voertuig 66643 naar de Hoofdstraat in Sassenheim. Er was een brandmelding OMS geweest voor de Vomar voordeel markt. 

Om 10.33 uur was er een brandmelding OMS voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar het Emmaplein in Katwijk. De brandweer is weer op de terugweg naar de kazerne. Foto is gemaakt door Miranda Noort.

Om 01.47  binnenbrand voor de brandweer Rijnsburg en Katwijk.De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66641 (Rijnsburg) en 66630 (Katwijk) De brandweer korpsen rijden met prio 1 en rijden naar het Wellant College Sandtlaan 98 in Rijnsburg. Het bleek om een ongewenst alarm te gaan. Foto`s zijn gezamelijk gemaakt door Leon Gielen en Miranda Noort.

  

Om 00.37 uur buitenbrand voor de brandweer Noodwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66635 en 66675 naar het Westeinde (Noordwijkerhout) en niet naar Westeinde naast de Herenweg/Offemweg. Politie en brandweer waren snel ter plaatsen. Het ging om een containerbrand met afval van bouwmaterialen. In de container laggen ook een aantal lege spuitbussen die door de warmte tot ontploffing kwamen. De brandweer moest enkele honderden meters slang uitrollen om water te krijgen om de brand te blussen. Foto`s zijn gezamelijk gemaakt door Leon Gielen en Miranda Noort.

  

                                                                              Persbericht

         Station

  Katwijk aan Zee                                      

 

 

KNRM opent deuren voor donateurs en andere belangstellenden

13e Nationale Reddingbootdag op zaterdag 6 mei

 

Voor het 13e achtereenvolgende jaar organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) de Nationale Reddingbootdag. Dit jaar wordt de open dag op zaterdag 6 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur gehouden. De Nationale Reddingbootdag is in beginsel bedoeld voor Redders aan de wal (donateurs) van de KNRM, maar ook andere belangstellenden zijn welkom om een kijkje achter de schermen van het reddingwerk te nemen. Voor de meeste bezoekers is het meevaren op een reddingboot het hoogtepunt van de dag. Alle 40 reddingstations van de KNRM zijn deze dag geopend voor publiek.

 

De KNRM ontvangt geen overheidssubsidie, maar wordt in stand gehouden door vrijwillige bijdragen. Ruim 74.000 Redders aan de wal vormen een vaste inkomstenbron voor de organisatie. Uit dit gegeven vloeide de idee voort dat de KNRM één keer per jaar iets zou moeten organiseren voor deze groep ‘supporters’. Dat werd de Nationale Reddingbootdag: een dag die door veel donateurs wordt aangegrepen om nader kennis te maken met de vrijwilligers en het materieel van de Redding Maatschappij.

 

Programma reddingstation

Om 10 uur zal reddingboot De Redder in samenwerking met de Katwijkse Reddings Brigade een demonstratie houden ter hoogte van de Noordpost reddingsbrigade.

De hele dag kunnen kinderen met het kusthulpverleningsvoertuig een rondje naar het strand meerijden. Op het terrein van de KNRM zal de reddingsbrigade zich presenteren met een stand, patrouilleboot en terreinwagen. Tevens zijn er in een groot waterbassin ruim 30 bestuurbare modelbouwreddingboten te bewonderen. Bouwers uit Nederland en Duitsland kunnen u alles vertellen over hun hobby. Voor de kinderen zijn er kleurplaten verkrijgbaar en kunnen zij verkleedt in een reddingspak op de foto.

 

Brandweer Katwijk zal aanwezig zijn met een tankautospuit en autoladder. Liefhebbers mogen een kijkje nemen op bijna 30 meter hoogte en kinderen mogen ervaren hoe het is om een brandspuit vast te hebben. Verders zal de brandweer een keukenbrand demonstreren en uitleg geven over hun risicovolle werk. Ook de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren zal niet ontbreken en zij kunnen u alles vertellen over gestrande bruinvissen, zeehonden etc. Mogelijk dat zij op deze dag een ‘ingevroren’ bruinvis kunnen laten zien. Ook voor mensen die geïnteresseerd zijn op in verbindingen is wat te beleven. De Katwijkse Zendamateurs zullen door middel van allerlei technische hoogstandjes demonstreren op welke wijze zij in contact komen met zendamateurs aan de andere kant van Nederland.

 

De Reddingwinkel is met een uitgebreid assortiment aan artikelen voor jong en oud met een kraam aanwezig bij het boothuis. De dames van het station verkopen u graag een aandenken aan deze dag. De opbrengst komt geheel ten goede aan de KNRM, evenals de opbrengst van de visverkoop. In het boothuis zullen er video- en fotopresentaties tentoon gesteld worden. Tevens zullen op een groot scherm foto’s gepresenteerd worden van reddingacties en oefeningen.

Rond het middaguur zal shantykoor ‘De Katwijkse Roergangers’ voor een gezellig deuntje zorgen. Al met al belooft het een feestelijke dag te worden en de KNRM Katwijk heet u van harte welkom!

 

Meevaren met ”De Redder”
Indien de weersomstandigheden het toelaten, kan een korte vaartocht worden gemaakt met de reddingboot. Gezien het enorme succes van voorgaande jaren verwacht men dat de animo om mee te mogen varen met de reddingboot groot zal zijn. Redders aan de Wal’ (donateurs van de KNRM), hebben op vertoon van hun donateurbewijs, voorrang bij deze rondvaart. Een reden temeer om zich aan te melden als ‘Redder aan de wal’.
 

                                              

Voor algemene informatie: www.knrm.nl/actueel

         

Ga naar boven

                                                                                                                         

Meldingen 05-05-2006: Om 17.17 uur OMS melding voor de brandweer Warmond. Huize Liduina Herenweg 50 Warmond.

Om 16.14 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijkerhout. De Rivierduinen Langevelderweg 27 Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 en het ging om een ongewenst alarm

Om 15.26 uur was er een woningbrand voor de brandweer Rijnsburg. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66641 naar de Boslaan in Rijnsburg. Ook politie en ambulance met voertuig 16134 waren snel ter plaatsen.

  

Om 13.40 uur buitenbrand voor de brandweer Warmond. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66746 naar de Ganzenwei in Warmond. Helaas hebben wij niets aangetroffen.

Om 11.45 uur buitenbrand voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar Parnassia. De politie had de brand al geblust voordat de brandweer er was. Het ging om enkele tientallen meters. Het politie voertuig was 13-14. De brandweer heeft nog wel even nageblust. De foto`s zijn gezamelijk gemaakt door Leon Gielen en Miranda Noort.

  

 

Vandaag zijn we bij de brandweer AKZO Sassenheim geweest. Foto`s zijn te zien op de AKZO pagina op deze site.            

Hillegom   Vrachtauto schept fietsster
Op vrijdag 5 mei, rond 08.30 uur, is op de rotonde van de Meerlaan met de Olympiaweg een 45 jarige fietsster uit Hillegom geschept door een vrachtauto met aanhanger. De vrachtautochauffeur een 56 jarige man uit De Hoef reed over de Olympiaweg, komende uit de richting van de Leidsestraat. Op de rotonde sloeg hij rechtsaf, de Meerlaan in. Hij verleende geen voorrang aan de fietsster. De fietsster kwam ten val. Zij raakte gewond aan het hoofd en is naar het LUMC overgebracht. De verkeersdienst van de politie heeft onderzoek gedaan naar het ontstaan van de aanrijding.         

Noordwijkerhout  Jongens geslagen door automobilist
Twee jongens van 16 jaar uit Noordwijkerhout zijn op vrijdag 5 mei, omstreeks 02.00 uur, geslagen door een nog onbekende automobilist. De jongens fietsten met nog een vriend na een avondje stappen in Noordwijk over het Westeinde naar huis. Onderweg wilde een bestelbus hen inhalen. De bestelbus haalde in maar sneed het drietal dan wel niet opzettelijk af. Daarna zette de bestuurder de bestelbus aan de kant en ging op de jongens af. Hij gaf twee van hen klappen in het gezicht en gooide een fiets van hen in de bosjes. Vervolgens is de man weer in zijn auto gestapt en weggereden. De jongens hebben aangifte gedaan bij de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft een verdachte op het oog.

Sassenheim   Ramkraak op kledingwinkel
Met een auto hebben onbekenden op vrijdag 5 mei de voordeur van een kledingwinkel gevestigd aan de Havenpoort in Sassenheim kapot gereden. De melding bereikte de politie omstreeks 04.55 uur. Een getuige had de politie gebeld nadat hij een klap gehoord had en vervolgens een witte auto met hoge snelheid zag wegrijden. De politie is direct ter plaatse gegaan maar heeft de daders niet meer kunnen achterhalen. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan een groot aantal kledingstukken is uit de winkel gestolen. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar   

Ga naar boven
               

Meldingen 04-05-2006: Om 20.51 uur  Koe te water voor de brandweer Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66643 in eerste instantie werd de koe niet gevonden. De brandweer weet uiteraard dan niet van ophouden en gaat dan zoeken. Via de A44 rijden ze een rondje want misschien ligt de koe wel op een andere locatie. De brandweer speur alles af en komen weer op dezelfde locatie terecht waar ze al stonden. De KOE kwam verderop in het weiland even met zijn kop omhoog. Er liepen een aantal koeien rond deze waren wit maar de enige zwarte lag in de modder te baden. De brandweer kwam in actie en binnen 5 minuten liep het zwarte (schaap) koe weer rond te rennen. Foto's zijn gezamelijk gemaakt door Leon Gielen, Miranda Noort en www.brandweersassenheim.nl  (er is 1 foto gebruikt door www.deteyding.nl

  

  

  

  

  

Om 20.00 uur doden herdenking.Foto's zijn gezamelijk gemaakt door Leon Gielen en Miranda Noort.   

  

Dodenherdenking in Hillegom: Foto's zijn gemaakt door Peter.

  

  

Om 17.53 uur was er een melding hulpverlening wegdekreinigen voor de brandweer Katwijk. Er wordt gereden met prio 2 en voertuig 66630 naar de Secretaris Varkevisserstraat.

Om 15.51 uur is er een brandmelding OMS voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en de voertuigen 66630 en 66650 naar Huize Salem aan de Duindoornlaan. Bij aankomst was de brandweer alweer op de terugweg. Foto 1 is gemaakt achter de brandweer vanuit de auto op weg terug naar de kazerne. Foto 2 en 3 zijn genomen bij de terugkeer op de kazerne. Foto`s zijn gezamelijk gemaakt door Leon Gielen en Miranda Noort.

1.2. 3.

Ga naar boven

Meldingen 03-05-2006:  Om18.00 uur Gasontsnapping Berg en Daal 11 in Voorhout meerdere OVD voertuigen en brandweervoertuigen moeten ter plaatse komen. De brandweer van Voorhout komt met voertuig TAS 66645, Noordwijk met de HV 66685 en TAS 66635, Katwijk met de 66671 en de OVD met de 591 en  HOVD met de597. De politie was er met meerdere voertuigen 12-10 en 12-11. De Voorhoutse brandweer was als eerste ter plaatse, daarna de OVD 591 en direct daarachter reed de Noordwijkse brandweer met voertuig 66685. De OVD bepaald dan wie wat en mag gaan doen. De brandweer was erg afwachtend want het bleek niet om een gas ontsnapping te gaan maar om een chemische reactie van verschillende stoffen. De brandweer zoekt dan altijd eerst uit om welke stoffen het gaat. De Voorhoutse brandweer rijdt later naar de achterkant zie foto 8. De Nuon is met twee voertuigen aanwezig om toch te kijken of er een gaslek ergens aanwezig is. Alle panden zijn grondig onderzocht door de brandweer. Deze foto reportage is gezamelijk gemaakt door Leon Gielen deze was als eerste ter plaatse en Miranda Noort mocht na telefonisch contact met de politie ook komen fotograferen

123

456

789

101112

 

De foto is gemaakt op verzoek van deze groep jongeren, de Noordwijkse brandweer heeft voor hun even de zwaailampen aan gezet.

Om 17.53 uur is er een OMS brandmelding voor de brandweer Noordwijk bij Willen van den Bergh aan de Zwarteweg. Er werd met prio 1 en voertuig 66635 gereden. Ook de eigen brandweer van Willem van den Bergh was klaar om te vertrekken met voertuig 542, maar reed niet uit vanwege ongewenst alarm. Foto`s zijn gemaakt door Leon Gielen en Miranda Noort.

  

Om 17.22 uur  brandgerucht voor de brandweer Sassenheim. De brandweer rijdt met prio2 en voertuig 66643 naar Willibrorduslaan 71 "De Overplaats" school. Er lagen een paar takjes in een hoek te branden. De brandweer heeft deze uitgemaakt en is weer vertrokken naar de kazerne. Foto 1 de voertuig 66643 staat voor het gebouw op het parkeerterrein te wachten. Foto 2 het brandje was in het hoekje aan het branden. Foto 3 het schoolgebouw "De Overplaats"

Foto's zijn gezamelijk gemaakt door Leon Gielen en Miranda Noort.

123

Om 14.50 uur De lifeliner 2 uit Rotterdam wordt dringend verzocht naar de Noorderkroon in Lisse te vliegen. Volgens getuige was er een glassenwasser van de ladder gevallen. Er komen twee ambulance achter elkaar aan gereden 16121 en 16135 en begeven zich naar de achterkant van de woning. Even later komt de Ambulance coordinator aangereden met voertuig 16807. Foto 1 en 2 komen de ambulance aangereden. Foto 3 ze rijden de straat in, foto 4 na ongeveer 20 minuten vertrekt de rechtse ambulance en de ambulance van foto 5 rijdt dan voorop. De lifeliner is later afgebeld

Foto's zijn gezamelijk gemaakt door Leon Gielen en Miranda Noort

123

456

Om 12.45 uur is er melding hulpverlening reinigen wegdek voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar Zeeweg/Sjaloompad.

Om 12.00 uur rijdt de brandweer van Noordwijk met prio 1 en voertuig 66635 naar Willem van den Bergh aan de Zwarteweg. Het ging om ongewenst alarm er werd eten gemaakt onder de melder. Foto`s zijn gemaakt door Leon Gielen en Miranda Noort.

  

Om 11.44 uur was er een melding dieren te water voor de Lisser brandweer. Er werd met prio 2 naar een onbekende plaats in Lisse gereden.Het komt wel eens voor dat de Bevelvoerder eerst gaat kijk waar het is en is het nodig dat de brandweer het dier uit het water moet halen. Soms kan de boer het dier zelf uit het water halen.

Om 08.07 uur rijdt de brandweer Sassenheim met prio 2 en voertuig 66643 naar de Menneweg voor dier te water. Het ging om een stier. Na twee pogingen is het gelukt om de stier op het droge te krijgen. foto's zijn van brandweer Sassenheim en zijn ook te zien op www.brandweersassenheim.nl bij uitrukken 2006

  

  

Rijnsburg   Insluiping in woning
In een huis aan de Noordwijkerweg in Rijnburg is een onbekende op woensdag 3 mei rond 16.00 uur de woning binnengeslopen, terwijl de bewoners in de tuin zaten. De bewoners hadden geen zicht op de achterdeur die niet afgesloten was. ’s Avonds kwam de bewoner er achter dat er iemand in de woning was geweest en dat er spullen, zoals sieraden en geld, weg waren. Ze belde direct de politie. Al snel werd duidelijk dat iemand de woning was binnengeslopen. Agenten hebben direct een buurtonderzoek gehouden.

De politie waarschuwt bewoners, nu het weer beter wordt en de deuren en ramen vaker openstaan, voor insluipers. Het advies is om deuren en ramen waarop niet direct zicht is te sluiten.

Katwijk      Ramkraak op lingeriewinkel 

Op een lingeriewinkel in de Princestraat in Katwijk is op woensdag 3 mei, omstreeks 04.30 uur, een ramkraak gepleegd. De voorpui van de winkel werd met een auto kapot gereden waardoor de daders de winkel binnen konden dringen. Een getuige belde de politie die direct ter plaatse ging. De daders waren inmiddels met hun auto gevlucht, maar bij hun vlucht kwamen zij in botsing met een auto op de kruising van de Varkevisserstraat met de Schelpendam. Vervolgens zijn de daders met achterlating van de auto gevlucht. In de ontvreemde auto lagen de gestolen goederen. De auto bleek eerder die nacht gestolen te zijn. De auto is veiliggesteld en zal onderzocht worden door de technische recherche van Politie Hollands Midden.

Noordwijk/ Noordwijkerhout Hulp in huishouding verdachte van verduistering
De politie heeft na onderzoek woensdagmorgen 3 mei een 18 jarige vrouw in haar woonplaats Noordwijkerhout aangehouden. Tegen de vrouw waren verdenkingen gerezen dat zij zich schuldig had gemaakt aan verduistering van geld. Dit gebeurde vermoedelijk in de periode van januari en februari dit jaar. De vrouw hielp zo af en toe een 59 jarige hulpbehoevende vrouw uit Noordwijk in de huishouding. Daardoor kreeg zij de beschikking over de pinpas en pincode van de vrouw om boodschappen te doen. Van die gelegenheid maakte zij misbruik door ongevraagd bedragen van de rekening van de Noordwijkse te pinnen en het geld voor eigen gebruik aan te wenden. Een broer van de Noordwijkse ontdekte dit bij het op orde brengen van de administratie van de vrouw. Hij blokkeerde onmiddellijk de rekeningen en deed aangifte bij de politie. De politie startte een onderzoek waarbij zij hulp kreeg van bankinstellingen. Uiteindelijk kwam de politie uit bij de hulp in de huishouding en hield haar vandaag aan. Zij is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen haar voort.

Ga naar boven

Meldingen 02-05-2006: Om 17.55 uur OMS melding voor de brandweer Warmond. Mariengaerde Mgr. Aengenentlaan 3. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66746. Er is een fout gemaakt bij het strijken.

Om 14.25 uur is er een brandmelding OMS voor de brandweer van Hillegom. Er wordt met prio 1 en voertuig 66646 naar Koninklijke van Zanten b.v. aan de 1e Loosterweg gereden. Het ging om een ongewenst alarm.

Om 13.09 uur is er een melding Stier te water voor de brandweer van Warmond. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66746 naar Zwanburgerpolder.  Na twee pogingen is het gelukt om de koe op de kant te krijgen.

Om 12.51 uur rijdt de brandweer Sassenheim met prio 1 en voertuig 66643 naar Hellegatspolder voor een nacontrole van een binnenbrand.

tekst is van brandweer Sassenheim: Brandweer Sassenheim werd opgeroepen voor een nacontrole binnenbrand aan de Hellegatspolder in Sassenheim. Uit nadere informatie bleek het te gaan om het brugwachterhuis van de kaagbrug aan de A44 en onduidelijk was wat er brandde en de ernst hiervan, vandaar dat met prio 1 werd gereden. Ter plaatse bleek dat zowel de machinekamer als het brugwachterhuis vol met rook stonden. Na verkenning werd geconstateerd  dat er een korte felle brand heeft plaatsgevonden in de meterkast en dat het nog wat brandde onder in de meterkast, wat met een C02 blusser werd gedoofd. www.brandweersassenheim.nl 

De brugwachter gaf aan dat hij na het aanzetten van de signalering een knal hoorde, waarna hij rook zag en vervolgens de brandweer heeft gebeld. Na verwachting  zal waarschijnlijk de komende weken de brug niet open kunnen. foto's zijn gemaakt door de Sassenheimse brandweer.

  

  

 

Om 12.14 uur is er voor de brandweer Leiden een brandmelding OMS aan de Albinusdreef bij het LUMC. De brandweer rijdt met prio 1 en de voertuigen 66751 en 66730 en de 66593. Omdat 112 bollenstreek toevallig in de buurt was is deze melding even meegenomen door de Fotograaf. Foto`s zijn gemaakt door Miranda Noort.

 

Om 3.00 uur takelen patiënt Hoefblad Rijnsburg. Brandweer Katwijk rijdt  prio 1 met voertuigen 66630 en de ladderwagen 66650.Ambulance 16135 wordt om 02.48 uur opgeroepen met A1.

Sassenheim   Aanrijding auto en fietser
Een 62 jarige man uit Haarlem is op dinsdag 2 mei, omstreeks 12.10 uur, gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Hoofdstraat met de Koetsiersweg. Een 42 jarige automobilist uit Sassenheim reed in zijn auto met aanhanger over de Hoofdstraat vanuit de richting van de Parklaan. Hij wilde bij de kruising van de Koetsiersweg rechts afslaan. Hij verleende hierbij echter geen voorrang aan een naast hem op dezelfde weg rijdende fietser. De fietser kwam ten val en is per ambulance overgebracht naar het LUMC.

Ga naar boven

Meldingen 01-05-2006: Om 21.59 uur Woningbrand voor de brandweer Sassenheim  Tijloosstraat  Slooppanden.Mogenlijk zijn er krakers aanwezig daarom wordt ambulance 16133 met A2 ter plaatse geroepen. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66643 en 66644. Er stonden wat kranten in de brand deze zijn geblust met water en zand. Foto`s gezamelijk gemaakt door Leon Gielen en Miranda Noort.

   

Om 13.40 uur OMS melding voor de brandweer Sassenheim. Houthandel Goedkoop Wasbeeklaan 22 Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66643. Het ging om niet gemelde onderhoudswerkzaamheden waardoor de melder afging. Foto`s gemaakt door Miranda Noort.

  

Rijnsburg   Gestolen bromfiets op internet aangeboden
De politie heeft maandag 1 mei een 16 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van heling van een gestolen bromfiets. De bromfiets was in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 november vorig jaar gestolen uit een voortuin van een woning uit Rijnsburg. De eigenaar ontdekte onlangs dat zijn bromfiets via internet te koop werd aangeboden en seinde de politie in. Via dit spoor kon de verdachte bij zijn woning worden aangehouden. De bromfiets was nog in zijn bezit en werd in beslaggenomen.

Ga naar boven

Archief Mei 2006

Laatste wijziging op: 14-03-2009 21:27