Welkom | Jan-07 | Dec-'06 | Nov-'06 | Okt-'06 | Sept-'06 | Aug-'06 | Juli '06 | Jun-'06 | Mei-'06 | Apr-'06 | Mrt-'06 | Nieuws Leiden | Nieuws archief | Disclaimer | Brw wedstrijd Hillegom

Copyright  2005-2009 © | www.112bollenstreek.nl www.112bollenstreek.nl www.112.bollenstreeknet.nl |

   KvK Leiden 28108267  Tel:0613477923 
Aan deze gegevens kunnen geen rechten ontleend worden. Alle foto's zijn van een mindere kwaliteit dan de orginele, alle foto's op de site blijven eigendom van 112 bollenstreek. De foto's van nieuws zijn vrij te gebruiken  mits vermelding dat deze zijn genomen door
www.112bollenstreek.nl of door de naam van de fotograaf te vermelden, stuur ons wel even een emailtje

 

 

Meldingen 30-09-2006: http://www.minbzk.nl/contents /pages/3383/opschaling1.swf uitleg over GRIP

Om 18.25 uur Containerbrand voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar Cleijn Duinplein in Katwijk.

Om 14.28 uur komt er bij de brandweer Rijnsburg een melding binnen van gaslucht. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66641 naar Peter Paul Rubensstraat in Rijnsburg. De brandweer heeft gemeten of er gas was, maar kon niets vinden en zijn daarna teruggegaan naar de kazerne.

  

Om 03.48 uur A1 melding voor ambulance 16121 naar Spinozalaan in Rijnsburg. Om 04.27 uur wordt de brandweer van katwijk opgeroepen om te komen assisteren takelen patient. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66630 en 66650 naar de Spinozelaan in Rijnsburg.

Om 01.29 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 naar de Herenweg Gemeentehuis/Bibliotheek voor een automatische melding.

Noordwijk Inbraak in café
De politie kreeg op zaterdag 30 september, rond 07.30 uur, de melding dat er een persoon aan het inbreker was in een café aan de Nieuwe Zeeweg. Agenten gingen ter plaatse en troffen niemand in het café aan. Even verderop stond wel een donkere auto met een man erin. Zijn identiteit werd vastgesteld en de man kon verder. Later bleek echter dat de auto door buurtbewoners vaker waren gezien en dat hij vermoedelijk wel met de inbraak te maken zou hebben gehad. Agenten gingen naar zij huisadres waar zij de man konden aanhouden. De man, een 34 jarige inwoner van Noordwijk, werd overgebracht naar het politiebureau waar hij gehoord werd. Hij verklaarde inderdaad betrokken te zijn bij de inbraak. Een tweede persoon zou echter ingebroken hebben. De politie zet het onderzoek naar de tweede verdachte voort. Een medewerker van het café deed aangifte van inbraak en diefstal, een geldbedrag was weggenomen.

Noordwijk Twee aanhoudingen
De politie heeft op zaterdag 30 september, rond 21.30 uur, twee Poolse mannen van 30 jaar aangehouden. Een omwonende van de Boender belde de politie nadat ze de twee mannen over het erf van de buren zag lopen. Toen zij de mannen riep renden zij weg. De getuige belde daarop de politie die de twee mannen aan kon houden. In hun rugzak werd inbrekerswerktuig gevonden. De twee werden overgebracht naar het politiebureau. Agenten gingen in de omgeving langs om te kijken of er ergens ingebroken was, maar dat was niet het geval. De twee mannen zijn met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.

Voorhout Tasjesroof
Zaterdag 30 september, rond 00.35 uur, is een 20 jarige vrouw uit Voorhout beroofd van haar tas. Zij liep op de Willem de Zwijgerstraat toen zij door twee mannen werd benaderd. Een van hen trok haar handtas van haar schouder en ging er vandoor. De andere man rende ook weg maar struikelde en bleef toen bij de vrouw staan tot de politie kwam. De vrouw deed direct aangifte bij de politie waarop de agenten de 29 jarige man uit Voorhout aanhielden. De tweede man wist te ontkomen. De politie zet het onderzoek naar de tweede verdachte voort. De 29 jarige man is in verzekering gesteld.

Noordwijkerhout Weglopen na aanrijding
De politie heeft een 35 jarige man uit Radom (P) gehoord op het politiebureau nadat hij op zaterdag 30 september, rond 22.50 uur, een ongeluk had veroorzaakt op de Gooweg. Een 46 jarige Noordwijkerhoutse reed over de Gooweg komende uit de richting van Noordwijkerhout. In tegengestelde richting kwam de Poolse bestuurder aanrijden. Hij had zijn auto niet onder controle, en hij verklaart op het bureau dat hij zijn telefoon, die gevallen was al rijdend wilde pakken. Hij was daardoor op de verkeerde weghelft gekomen en had de Noordwijkerhoutse aangereden. De auto’s raakten zwaar beschadigd. De Poolse man stapte uit zijn auto en een getuige belde de hulpdiensten. De Noordwijkerhoutse had een ambulance nodig. De Poolse man wilde geen politie en is daarna weggerend van de plaats van het ongeval. Zijn auto liet hij achter. De politie en ambulance kwamen ter plaatse en bekommerden zich om de Noordwijkerhoutse. Zij is met pijn in haar schouder overgebracht naar het LUMC. De Poolse man werd via zijn auto achterhaald en werd uitgenodigd op het bureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Beiden auto’s moesten weggesleept worden.

Ga naar boven

Meldingen 29-09-2006: Om 18.24 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar Hotel Huis ter Duin Koningin Astridboulevard in Noordwijk.

 

Buiten regionale nieuws.Om 14.00 uur aanrijding met beknelling cruqiusweg Heemstede (ingezonden door een bezoeker van deze site)

  

Om 12.48 kwam er voor de brandweer van Hillegom een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66646 naar De Geestgronden, locatie Westduin aan de Haarlemmerstraat in Hillegom.

Om 08.14 uur OMS melding voor de brandweer van Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66644 naar stichting bollenstreek Speenkruidhof in VOORHOUT. Oliebol te lang in magnetron gedaan.

Om 02.13 uur OMS melding voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar Tuberbulb export b.v. Arnoudstraat in Hillegom.

Voorhout Auto weg na inbraak
In een woning aan het Kievitspark is in de avond van donderdag 28 en de nacht van vrijdag 29 september ingebroken. Vermoedelijk wist men via een afvalcontainer op het dak te klimmen en in de achtertuin te komen. Vervolgens werd in de achterdeur gaten geboord waarna de deur opengemaakt kon worden. Uit de woning werd onder andere een laptop en een televisie weggenomen. Ook werd de autosleutel gevonden, waarna de inbreker(s) er met de auto, een grijze BMW, er vandoor ging(en). De auto staat inmiddels gesignaleerd als gestolen voertuig. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie 0900 – 8844.

Lisse Jongen mishandeld
Een 17 jarige jongen uit Hillegom is op vrijdag 29 september, rond 02.10 uur mishandeld door een onbekende jongen. De Hillegommer fietste met zijn vriend achterop, een 17 jarige Lissenaar, over de Wagendwarsstraat. De fiets van de Hillegommer wordt door een scooter aangereden waardoor het wiel van de fiets krom ging. Er ontstond een woordenwisseling tussen de opzittenden van de scooter en de jongens. De opzittende van de scooter liep op de Hillegommer af en sloeg hem met zijn helm op het hoofd waardoor de Hillegommer onderuit ging. De Hillegommer heeft op het bureau aangifte gedaan van mishandeling. De politie is op zoek naar de daders. Het gaat om twee jongens op een donkere scooter, getuigen worden verzocht contact op te nemen.

Ga naar boven

Meldingen 28-09-2006: Om 23.08 uur OMS melding voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar  Hotel Flora Hoofdstraat in Hillegom.

Om 22.04 uur Containerbrand voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66635 voor een containerbrand. Samen met de politie hebben we gezocht maar konden niets vinden maar precies op de hoek stond een container waar het uit rookte. De brandweer heeft dit uiteraard vakkundig geblust en is weer vertrokken naar de kazerne.

Om 10.43 uur komt er voor de brandweer Noordwijk een brandmelding OMS. Er wort gereden met prio1 en voertuig 66635 naar het Mariatta aan de Rembrandtweg in Noordwijk.

  

Om 04.53 uur OMS melding voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar de Garbialaan verzorgingshuis Bloemswaard.

Katwijk Aanhouding voor mishandeling
De politie heeft donderdagnacht 28 september rond 02.25 uur op de Suurmondstraat een 31 jarige man uit Katwijk aangehouden. De verdachte had daar in een woning een 18 jarige plaatsgenoot mishandeld door hem te slaan en te stompen. Deze liep daardoor diverse bulten en schrammen op. Waarom hij door de verdachte werd mishandeld is nog niet bekend. Beiden waren op bezoek bij enkele vrienden toen plotseling de gezellige stemming omsloeg en de verdachte op hem insloeg. De verdachte is ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.

Ga naar boven

Meldingen 27-09-2006:  Dossier schipholbrand de reconstructie: http://www.nos.nl/nosjournaal/dossiers/schiphol_brand/reconstructiefilm_schipholbrand.html

Om 18.48 uur OMS melding  voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar W.C Emmaplein Emmaplein in Katwijk.

Om 17.29 uur OMS melding voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar Hoornespassage&Tripodia Hoornesplein in Katwijk.

Om 11.41 uur OMS melding voor de brandweer van Lisse. De Lisser brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66633 naar Langeveld bollenbedrijf Vennestraat

Om 07.55 uur OMS melding voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar de Garbialaan verzorgingshuis Bloemswaard.

Noordwijk Mishandeling ouder echtpaar
De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een ouder echtpaar uit Rijnsburg. Op woensdagavond 27 september rond 23.30 uur liet het echtpaar, een 70 jarige vrouw en een 73 jarige man, hun hond uit en liepen over de Zeestraat. Vanaf de Nieuwe Zeeweg kwam een man aangelopen. De Rijnsburgse begroette hem met ‘goedenavond’ waarop hij niet teruggroette. De vrouw wees hem daarop. De man nam daarop onmiddellijk een dreigende houding aan en sloeg de vrouw in het gezicht.

De man van de vrouw wilde erger voorkomen en sprong er tussen. Vervolgens kreeg hij vuistslagen in het gezicht en na gevallen te zijn trappen tegen het lichaam en in het gezicht. Vervolgens liep de dader weg. De Rijnsburger had een bebloed gezicht en diverse schrammen en bulten. Ambulancepersoneel bekeek de man maar vonden het niet nodig hem voor onderzoek naar een ziekenhuis te brengen. Voor het echtpaar is slachtofferhulp ingeschakeld.

De politie heeft afgelopen nacht nog gezocht naar de dader waarbij het echtpaar spreekt over een blanke man van tussen de 30 en 40 jaar, kaal met een staartje of matje in de nek. De politie heeft de dader nog niet kunnen achterhalen.

Lisse Aanrijding
De politie heeft woensdag 27 september rond 19.00 uur hulp verleend bij een aanrijding tussen een 71 jarige fietser en een 20 jarige automobiliste beiden uit Lisse. De vrouw kon de op de Nassaustraat overstekende en uit de Wagenstraat komende fietser niet meer ontwijken. De verwondingen lijken mee te vallen maar de man werd desondanks voor onderzoek overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

Ga naar boven

Meldingen 26-09-2006: Morgen een uitgebreid verslag van de zeer grote hulpverleningsoefening in Hillegom Satellietbaan 1 dode brandweerman, 10 (zwaar)gewonden en 5 auto's en 2 vrachtwagens  waren hier bij betrokken. Er komt vandaag een fotoalbum van deze grote oefening.Opbouwen oefening fotoalbum http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1095114.html   Fotoalbum hulverlening  http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1095206.html

 

 

Om 23.03 uur OMS melding voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar Hotel Flora Hoofdstraat in Hillegom

Om 21.05 uur PAC melding voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar de Erasmusweg in Noordwijk.

Om 15.32 uur komt er voor brandweer Katwijk een melding binnen van hulpverlening reinigen wegdek. Er wordt gereden met prio 2 en voertuig  66630 naar de Ambachtsweg in Katwijk. De vrachtwagen had te hard geremd met zijn lading en kreeg deze letterlijk over zich heen.

  

Om 08.56 uur OMS voor de brandweer van Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 naar Bejaarden huisvestiging Pilarenlaan in Noordwijkerhout.

Noordwijkerhout Aanhouding na vernieling
De politie heeft een 33 jarige Noordwijkerhouter aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit van een woning aan de Koepelberg. De man zou met opzet de ruit vernield hebben omdat hij ruzie zocht met de inwoonster. De twee waren bekenden van elkaar en er bestond al enige tijd onenigheid tussen hen. Op dinsdag 26 september, rond 19. 55 uur ontving de politie de melding dat de man bij de woning van de bewoonster stond en zich agressief gedroeg. De man trapte een ruit in van de woning. De politie kon de man aanhouden en overbrengen naar het bureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Katwijk/Noordwijkerhout Snelheidscontrole RVHT
Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 25 en dinsdag 26 september op de provinciale weg N206 op snelheid gecontroleerd Op deze weg mag op de gedeelten waar geen middenberm is 80 km/uur gereden worden en waar wel een middenberm is en de weg tweebaans is 100 km/uur. Bij Katwijk (max. 100 km/uur) werd als hoogste snelheid 144 km/uur gemeten. Ongeveer 98,5% van de weggebruikers hield zich wel aan de snelheid.

Ga naar boven

Meldingen 25-09-2006: Nieuw toegevoegd fotoalbum drakabrand en voertuigen van 3 januari 2006 http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1093092.html

http://www.minbzk.nl/contents /pages/3383/opschaling1.swf uitleg over GRIP

Om 17.13 uur krijgt de brandweer van Noordwijkerhout een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66638 naar de Rivierduinen aan de Langevelderweg in Noordwijkerhout.

Om 16.35 uur voertuig te water aan de Beeklaan/provincialeweg N206 23.4d. Politie en ambulance 16133 waren ter plaatse.Bij toeval zagen wij dit ongeval gebeuren, de ambulance reed net op de N206 en keek net naar recht en zag een auto te water liggen. Ze hebben direct medische zorg verleend aan het slachtoffer. De vrouw is aan de linkerkant van de weg met haar autoband in de berm terecht gekomen door waarschijnlijk te snel te reageren is ze weer op de weg gekomen en in de slip geraakt. De auto is totaal loss en is door bergingsbedrijf BCB afgesleept naar Hillegom.  Fotoalbum.http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1093476.html

  

foto ook te zien op RTVNENS. witte weekblad, woensdagkrant

  

Om 16.16 uur kwam er voor de brandweer Katwijk een melding binnen van een buitenbrand. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar de Westerbaan in Katwijk.

 

Om 15.15 uur Binnenbrand melding voor de brandweer korpsen Rijnsburg en Katwijk. Rijnsburg rijdt met prio 1 en voertuig 66641 naar bedrijvencentrum Flora Floralaan in Rijnsburg voor een binnenbrand in een van de daar gelegen bedrijven. De brandweer had het vuur snel onder controle. De politie was daar met de voertuigen 14-10 en 13-13.

 

Om 10.04 uur wordt brandweer Hillegom met prio 3 opgeroepen voor een hulpverlening op de Esdoornlaan en ze rijden met voertuig 66646.

Om 02.56 uur Middelbrand voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66630-66631 en 66650 naar de  J.Th.De Visserstraat voor een uitslaande brand. Door de brand zijn er diverse flatwoningen onbewoonbaar verklaard door de hevige brand. Om 03.24 uur wordt er GRIP 1 afgekondigd. foto ook te zien op www.debollenkrant.nl

  

Meldingen 24-09-2006: fotoalbum voertuigbrand katwijk http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1091813.html

Om 12.44 uur is er voor de Noordwijkerhoutse brandweer een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66638 naar De Duinvos gelegen aan de Duinschooten in Noordwijkerhout.

  

Om 12.35 uur  is er voor de Noordwijkse brandweer een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66635 naar Willem van den Bergh aan de Zwarteweg in Noordwijk.

  

Ga naar boven

Meldingen 23-09-2006: Om 15.03 uur krijgt brandweer Rijnsburg een melding van een paard dat te water was. De brandweer rijdt met prio2 en voertuig 66641 naar de Trappenberglaan in Rjnsburg.

  

Om 14.48 uur is er voor de brandweer Noordwijkerhout een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66638 naar de Bejaardenhuisvesting aan de Pilarenlaan in Noordwijkerhout.

Om 07.10 kantelt er een vrachtwagen met cement en zand op de rotonde Beeklaan/Herenweg Noordwijk om 07.15 uur zijn wij al ter plaatse om de eerste foto's te maken.

Om 07.33 uur komt er een melding binnen bij de brandweer van Noordwijk over een brandstof lekkage en voor het reinigen van het wegdek De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66635 naar de rotonde Beeklaan/Herenweg in Noordwijk. Het bleek te gaan om een vrachtwagen die gekanteld was. Er moest groot materiaal komen om de aanhanger van de vrachtwagen weer op de wielen te krijgen. De wagen moest leeg worden gehaald, omdat deze vol zat met zand. Dat moest worden overgeladen worden in in andere vrachtwagen, voordat de aanhanger weer rechtop kon worden gezet. De politie had de wegen afgezet. brandweer en de bergers zijn tot begin van de middag bezig geweest om de weg weer vrij te krijgen. Er waren 4 hijskranen nodig om de vrachtwagen weer op de banden te zetten. Alle wegen waren afgezet N206 richting Beeklaan, Beeklaan Shell tot de rotonde, Herenweg tot Rotonde en de Herenweg Richting Katwijk was al afgesloten voor al het verkeer. tegen 14.00 uur was de weg weer vrijgemaakt van vrachtwagen en zand/cement. Foto 1 de handel ligt op de straat 7.15 uur foto 3 vier hijskranen zijn druk bezig met takelen. Zondag middag is er een fotoalbum aanwezig van dit incident.http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1091400.html  foto's ook te zien op www.abradio.nl , www.debollenkrant.nl www.rtvnens.nl woensdagkrant

1

2

3

4

 

Katwijk Aanhouding na mishandeling
De politie heeft een 18 jarige Katwijker aangehouden nadat hij een 20 jarige Katwijker geslagen had. De mishandeling vond plaats op zaterdag 23 september, rond 00.30 uur, in de Badstraat. De 18 jarige zocht ruzie met een vriend van de 20 jarige Katwijker. De 20 jarige Katwijker probeerde de 18 jarige weg te houden van zijn vriend waarop hij in het gezicht geslagen werd. De 20 jarige hield hier verwondingen aan over. De politie werd daarop gebeld en agenten konden de verdachte aanhouden. De verdachte was onder invloed van alcohol en werd in de loop van de ochtend gehoord. Hij verklaart door de drank vergeten te zijn wat er is gebeurd. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Op zondagnacht, rond 02.40 uur, heeft de politie in Katwijk op de Badstraat een 17 jarige Katwijker aangehouden wegens het niet voldoen aan het bevel van een agent om weg te gaan uit het centrum van Katwijk en het rijden onder invloed. Even later zag de agent de jongen rijden op een brommer. Omdat eerder al duidelijk was geworden dat de jongen onder invloed van alcohol verkeerde werd hij aangehouden. Op het bureau werd een ademanalyse uitgevoerd waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. De uitslag van 685 ug/l is flink hoger dan de toegestane 220 ug/l. De politie heeft tegen de jongen proces-verbaal opgemaakt.

Lisse Controles op gedragingen in het verkeer
De politie van het team Lisse heeft in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 september een alcoholcontrole gehouden. In Lisse op de Westelijke Randweg en in Hillegom op de Weeresteinstraat en de Arnoudstraat werd er vanaf 20.00 uur tot en met 02.00 uur gecontroleerd. In totaal werden er 305 bestuurder gecontroleerd waarvan 6 personen aangehouden werden omdat er een indicatie van alcoholgebruik was. Een 45 jarige man uit Breda blies de hoogste uitslag. De uitslag op de ademanalyse bedroeg 335 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij de limiet van 220 ug/l had overschreden. Een beginnend bestuurder, een 20 jarige vrouw uit Beinsdorp, werd eveneens aangehouden. De limiet in het verkeer voor een beginnend bestuurder bedraagt 88 ug/l. De vrouw blies een uitslag van 250 ug/l wat haar eveneens een proces-verbaal opleverde. Het politieteam wil met deze controles de verkeersveiligheid waarborgen en zal naast alcoholcontroles ook controles houden die zich richten op het verbeteren van het overige gedrag van de weggebruikers.

Rijnsburg Inbraak in woning
In een woning aan de Burg Meijboomstraat in Rijnsburg is er op zaterdag 23 september ingebroken. Via een raam aan de achterzijde zijn dader(s) de woning binnengedrongen en hebben de woning vervolgens doorzocht op waardevolle spullen. Het is nog onbekend wat er is meegenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan van inbraak. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar eventueel door de dader(s) achter gelaten sporen.

Voorhout Inbraak in woning
In een woning aan de Herenstraat in Voorhout is er op zaterdagavond 23 september ingebroken. Dader(s) zijn de woning aan de achterzijde binnengedrongen. De woning is vervolgens doorzocht op waardevolle spullen. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan van inbraak. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar eventueel door de dader(s) achter gelaten sporen.

Ga naar boven

Meldingen 22-09-2006: Om 17.33 uur is er voor de Noordwijkse brandweer een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66635 naar Willem van den Bergh aan de Zwarteweg in Noordwijk. Ook voertuig 66542 was aanwezig op de Manderijnlaan.

  

Om 14.49 uur krijgt de brandweer van Hillegom een melding over vreemde lucht. Er wordt gereden met prio 2 en voertuig 66646-66674 en 66679 naar de Voltstraat in Hillegom. Om 15.06 uur komt er eenzelfde melding binnen, enkel gaat het nu om prio1 deze melding is er voor de OVD met voertuig 66591.Er werden diverse metingen gedaan door de OVD maar er was steeds een te hoge concentratie stoffen aanwezig in het pand. Rond 17.30 uur kon iedereen weer terug naar de kazerne.Fotoalbum http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1090458.html  vreemde lucht Hillegom

  

  

Om 14.19 uur melding voertuigbrand voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66630  naar de Ambachtsweg in Katwijk. Onder een viaduct van de N206 staat een auto in lichte laaien er is niets meer overgebleven van de wagen. De politie was er met de voertuigen 13-13, 13-15 en 13-16 om het verkeer te regelen omdat beide rij stroken werden afgesloten voor al het verkeer.fotoalbum http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1091813.html

  

  

Om 13.19 uur OMS melding voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66633 naar de Gereformeerde Gemeente kerk aan de Tulpenstraat in Lisse.

Om 12.55 uur krijgt brandweer Noordwijk een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66635  naar Willem van den Bergh aan de Zwarteweg in Noordwijk. Omdat de Herenweg is afgesloten moet de brandweer door de polder rijden.

 

Hillegom Aanrijding automobilist en fietsster
Een 61 jarige vrouw uit Hillegom is op vrijdag 22 september met hoofdletsel naar het Spaarne ziekenhuis in Haarlem gebracht. Zij was gewond geraakt nadat zij betrokken raakte in een ongeval. Een 23 jarige man was vanaf de Olympiaweg, komende uit de richting van de Van den Endelaan, linksaf geslagen in de Sportlaan. Hij had bij het afslaan de hem tegemoetkomende fietsster over het hoofd gezien. De fietsster kwam ten val en raakte, zoals gezegd, gewond.

Ga naar boven

Meldingen 21-09-2006: Om 22.06 uur  PRIO 1 reiniging wegdek voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met de voertuigen 66646 en 66647 naar Hoofdstraat/vd Endelaan in Hillegom omdat er brandstof lekkage was met kans op brandgevaar. Een auto was door de afzetting gereden van betonblokken en was op de betonblokken tot stilstand gekomen.

Hillegom Man rijdt door wegafzetting
De politie heeft donderdagavond, 21september, een 55 jarige automobilist uit Hillegom aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man was op de Van de Endelaan door een wegafzetting gereden en met zijn auto op een betonblok gekomen. De bestuurder probeerde hierna weg te rijden, echter dat lukte niet. De auto moest worden weggesleept. De Hillegommer bleek onder invloed te zijn van alcohol. Een blaastest gaf een uitslag van 710 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tegen de Hillegommer wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

 

Lisse Burenruzie
De politie heeft op donderdag 21 september, rond 17.55 uur, een 38 jarige man uit Lisse aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn buurman, een 58 jarige Lissenaar. De 58 jarige deed aangifte nadat de verdachte hem geslagen en geschopt zou hebben. De aanleiding was een deurmat die was verdwenen uit het gezamenlijke portiek van de flat in het centrum van Lisse (straatnaam wordt niet bekend gemaakt). De verdachte had de buurman erop aangesproken en ondanks zijn verhaal dat hij er niets mee te maken had gehad was hij aangevallen door de verdachte. De verdachte verklaart dat hij zonder enige reden door de buurman werd aangevallen. De politie zet het onderzoek naar de burenruzie voort.

Om 10.11 uur Reiniging wegdek voor de brandweer van Voorhout. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66645 naar de Leidsevaart N444 in Voorhout. Er lag diesel op de weg tussen de Rijnsburgerweg en de Leidsevaart.

Ga naar boven

Meldingen 20-09-2006: Om 21.49 uur takelen patient voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66630 en 66650 naar de Oranjedam in Katwijk. Ambulance 16136 wordt ook om 21.49 uur opgeroepen met A1.

Om 19.20 uur krijgt brandweer Noordwijk een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuigen 66635 en 66655 naar Willem van den Bergh aan de Zwarteweg in Noordwijk.

Om 18.04 uur is er voor de brandweer van Voorhout een melding voor hulpverlening bij een het reinigen van een wegdek. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66645 naar de Leidsevaart N444 in Voorhout.

Om 17.04 uur is er een kopstaart aanrijding aan de Leidsevaart de N444. Ambulance was ook ter plaatsen met voertuig 16135. Er waren geen gewonde. De voorste wagen had de minste schade en kon na goedkeuring politie weer doorrijden. De achterste wagen is totaal loss en werd afgesleept door takelbedrijf BCB uit Hillegom. De politie was er met de voertuigen 11-12 en 11-14 zij hebben het ongeval opgenomen en het verkeer geregeld tijdens de avond spits

   

Om 14.58 uur is er voor de K.N.R.M. Noordwijk een melding binnen gekomen over een kitesurfer in nood ter hoogte van het Langeveld in Noordwijk. De bemanning wordt met prio 1 opgeroepen en vertrekt z.s.m met de Valentijn richting het Langeveld om daar te gaan zoeken naar een Kitesurfer. De Noordwijkse reddingsbrigade was ook aan het zoeken. Meer info over schenking aan KNRM Katwijk zie onze pagina KNRM

  

Om 14.50 uur komt er bij de brandweer van Katwijk een melding van een buitenbrand binnen. Er wordt gereden met 66630 en prio 2 naar de Zanderijweg in Katwijk.

Om 12.09 uur is er voor de brandweer Lisse een melding van een buitenbrand. De brandweer rijdt met prio1 en voertuigen 66633,66690 en 66591 OVD naar het Blokhuis in Lisse. De hoofdstoppenkast van het winkelcentrum van het Blokhuis was in brand geraakt. Er was zelfs sprake van kans op explosiegevaar, de straat werd hermetisch afgezet en alle winkels ontruimd in de directe omgeving. De NUON moet te plaatsen komen en zorgde dat het stroom werd afgesloten. Alle winkels in het blokhuis en omgeving hebben tot zeker 16.00 uur zonder stroom gezeten.

Helaas zien we steeds vaker dat de mensen geen begrip willen tonen als de weg/straat is afgezet het geldt voor iedereen behalve voor mij wordt er te vaak gedacht. De mensen lopen gewoon onder de afzetting door want mijn fiets of brommer is belangrijker dan het gevaar wat het oplevert. Dus rood/wit lint betekend achter de afzetting blijven voor alle gewone burgers, Zwart/geel lint betekend iedereen achter de afzetting blijven ook ALLE hulpverleners (foto te zien weekendkrant)

  

 

 Om 08.58 uur komt er voor de brandweer van Katwijk een brandmelding OMS binnen. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66630 naar een w.c. aan het Emmaplein in Katwijk.

Om 05.13 uur Schuurbrand voor de brandweer OVSW groep Warmond. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66746 naar de Vlietwei voor een binnenbrand in een schuur.

Fotoalbum http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1088268.html Menken saldes en sauzen ammoniakontsnapping Sassenheim

Fotoalbum: http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1088109.html auto te water Katwijk

Fotoalbum http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1088125.html scootmobiel te water.

Ga naar boven

Meldingen 19-09-2006: Rond 12.00 uur was er op de Jacoba van Beierenweg een verkeerscontrole gaande (toegevoegd op 22-09-2006)

 

Noordwijk Snelheidcontrole RVHT
Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 19 september een snelheidscontrole gehouden op de provinciale weg N206, op een gedeelte waar je maximaal 80 km/uur mag rijden. Bijna iedereen hield zich aan deze snelheid. De hoogstgemeten snelheid was 108 km/uur.

Om 12.49 uur aanrijding Teylingerlaan N 443 Voorhout. Ambulance 16135 wordt met A1 opgeroepen nar het ongeval. De politie was er met de voertuigen 12-12 en 12- omdat het op een drukke doorgaande weg was gebeurd. De automobist is vol op een achterkant van een vrachtwagen geklapt bijna zonder te remmen. De Maximale snelheid is daar officieel 80 kilometer. De man had het waarschijnlijk te druk met andere dingen dan autorijden. De man is meegenomen naar het ziekenhuis, hij had gelukkig zijn gordel om. De wagen is door takelbedrijf BCB (Berging Centrale Bollenstreek) afgesleept naar Hillegom, en heeft de weg ontdaan van Olie.

  

Om 11.53 uur was er een melding OMS voor de brandweer Katwijk. Er wordt gereden met prio1en de voertuigen 66630 en 66641 naar Vink systemen b.v. aan de Nijverheidsstraat in Katwijk.

OM 10.42 uur krijgt de brandweer van Hillegom een brandmelding OMS binnen. De brandweer rijdt met prio1 en de voertuigen 66646 en de 66647 naar Den Weelingenberg aan de Nieuweweg in Hillegom. 

Om 00.54 uur OMS melding voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66633 naar Golden Tulip hotel De Nachtegaal Heerweg in Lisse.

Noordwijk Aanhouding voor diefstal bromfiets
De politie heeft dinsdag 19 september rond 20.00 uur op de Stakman Bossestraat een 15 jarige jongen uit Noordwijk aangehouden. De jongen was daar door een 53 jarige man uit Hillegom vastgepakt en in zijn auto gezet nadat deze hem zag rijden op zijn bromfiets. Deze was het afgelopen weekend gestolen bij een bushalte aan de Van der Mortelstraat. De politie nam de jongen van de man over en hield hem aan. Hij bekende de bromfiets te hebben gestolen. De jongen mocht later op de avond het politiebureau weer verlaten. De bromfiets is terug bij de eigenaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Sassenheim --- Rectificatie --- Ongeval op de Menneweg
De politie berichtte gisteren dat de oorzaak van het ongeval op de Menneweg van zaterdag 16 september te danken was aan het niet verlenen van voorrang van de 55 jarige fietser uit Sassenheim aan de 9 jarige fietser uit Sassenheim. Onderzoek heeft dit echter nog niet vastgesteld. Het ongeluk vond vermoedelijk net na de kruising van de Menneweg en de Rembrandtlaan plaats. De fietsers raakten elkaar waarna zij ten val kwamen. De fietser liep een pijnlijke rechterschouder op en het jongetje een pijnlijke linkerbeen.

Noordwijk Aanhouding voor diefstal bromfiets
De politie heeft dinsdag 19 september rond 20.00 uur op de Stakman Bossestraat een 15 jarige jongen uit Noordwijk aangehouden. De jongen was daar door een 53 jarige man uit Hillegom vastgepakt en in zijn auto gezet nadat deze hem zag rijden op zijn bromfiets. Deze was het afgelopen weekend gestolen bij een bushalte aan de Van der Mortelstraat. De politie nam de jongen van de man over en hield hem aan. Hij bekende de bromfiets te hebben gestolen. De jongen mocht later op de avond het politiebureau weer verlaten. De bromfiets is terug bij de eigenaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Ga naar boven

Meldingen 18-09-2006: Om 15.09 uur een melding van Drenkeling voor de Noordwijkse brandweer. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66635 en het duikteam van Leiden komt met voertuig 66784 naar  de Nachtegaalslaan in Noordwijk. Duikteam was bij aankomst niet meer nodig. De man was al aan de kant gebracht en werd onderzocht door ambulance personeel van voertuig 16131. Gelukkig viel alles mee en de man werd door de ambulance naar huis gebracht. De scootmobiel werd door de brandweer uit het water gehaald en door politie 11-15 weggebracht voor reparatie. (foto weekendkrant)

  

Fotoalbum http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1088125.html

  

Om 13.04 uur is er voor de Katwijkse brandweer een melding voor onderzoek van vreemde lucht. Brandweer Katwijk rijdt met prio2 en voertuig 66630 naar de Van Slingelandtstraat in Katwijk.

Om 11.25 uur krijgt de brandweer van Katwijk een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66630 naar het Lichtpunt aan de Kerkstraat in Katwijk.

Om 11.24 uur brandweer Hillegom krijgt een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66647 naar het Parkwijk aan de Parklaan in Hillegom. 

Om 10.23 uur brandweer Katwijk krijgt een melding binnen van voertuig te water. Er wordt gereden met prio1 en de voertuigen 66630, 66685 en 66784 naar de Heenweg in Katwijk. Ambulance 16124 werd ter plaatse geroepen met A1. De OVD 592 is ook ter plaatsen geweest. Foto ook te zien op www.brandweer-lisse.nl

     

Fotoalbum: http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1088109.html

   

  

Om 06.17 uur Ammoniakontsnapping Menken Salades en Sauzen. Brandweer Sassenheim rijdt met prio 1 en voertuig 66644 naar Menken Salades en Sauzen gelegen aan de Edisonstraat in Sassenheim. Ambulance 16122 komt met A1 naar Menken gereden. Om 06.19 uur wordt de OVDG-W met voertuig 16802 met A1 opgeroepen. Om 06.32 uur wordt er groot alarm geslagen de HOVD-W met voertuig 66597 komt ter plaatsen. Om 06.35 uur wordt ambulance 16131 met A1 opgeroepen. Om 06.39 uur wordt er middelhulpverlening gegeven en komt de 66645 van Voorhout ter plaatsen. Om 07.05 uur wordt Warmond opgeroepen voor Waarnemend Verkenend Dienst inzet. Om 07.21 uur wordt Sassenheim opgeroepen voor WVD inzet. Om 08.31 uur wordt er GRIP 1 afgekondigd. Om 08.47 uur wordt er met prio 2 de voertuigen 62990, 62984 en 62995 opgeroepen. Om 08.49 uur wordt de 66646 van Hillegom met prio1 opgroepen, de 66634 van Lisse en de 66636 van Noordwijk alle moeten hun overdrukventilatoren meenemen naar plaats incident. Rest van de voertuigen met nummer 66653 ladderwagen Lisse, 66571 commandant OVSW, 66596 OVD, 66690 Katwijk, 66679,14-10 politie, 66695 commandant Noordwijk, 66591 OVD Bollenstreek tevens Commandant van Hillegom,14-17 politie en 66797 van Oegstgeest

Fotoalbum http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1088268.html 

Gisteravond was er in de fabriek al sprake van een ammoniakontsnapping. Dit is toen intern opgelost en het personeel werd naar huis gestuurd. Toen de ochtendploeg vanochtend aan het werk ging, werd een jonge werkneemster onwel. Onduidelijk is of dit kwam door een nieuwe ammoniakontsnapping, of door resten van de ammoniak die zondagavond vrijkwam. De brandweer constateerde vanochtend na metingen dat er nog steeds ammoniak in het pand aanwezig was. Dit zal er eerst uit moeten, voordat de werknemers de fabriek weer in mogen.

Zondagmiddag was er al een storing gaande bij Menken deze is toen door de monteurs verholpen. De volgende ochtend (vandaag) ging de fabriek open en er werden toen twee personen direct onwel. Ambulances zijn gebeld door de BHV-ers van Menken. Nu bleek dat de koeling niet meer werkte en deze heeft een enorme ammoniaklucht veroorzaakt. De twee personen die onwel waren geworden zijn rond 10.00 uur weer ontslagen uit het ziekenhuis. foto's te zien op www.abradio.nl, www.brandweersassenheim.nl, www.brandweer-lisse.nl  www.brandweergouda.nl  en www.debollenkrant.nl

  

  

 

Sassenheim Ammoniak ontsnapt in bedrijf
Brandweer, Politie en GHOR zijn maandagmorgen 18 september in actie gekomen bij een bedrijf aan de Edisonstraat. Rond 06.30 uur werd gemeld dat in het bedrijf mogelijk Ammoniakdampen zouden hangen. Een medewerkster was onwel geworden. Het bedrijf ontruimde het pand. De vrouw werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht maar kon al weer snel huiswaarts.

De brandweer verrichtte metingen en stelde daarbij vast dat er in het bedrijf sprake was van een bovennormale waarde Ammoniakdamp. Vermoedelijk zijn deze dampen ontstaan na een storing die zich een dag eerder voordeed in een koelinstallatie en zijn blijven hangen. Na deze vaststelling en dat het niet ging om een lek in de installatie werd het bedrijf ontlucht en Ammoniakresten afgevoerd.

Er is geen gevaar voor de omgeving geweest. In de loop van de middag gaf de brandweer het bedrijf weer vrij.

 

Noordwijk Aanhoudingen na insluiping
De politie van Noordwijk heeft op maandag 18 september een 11 jarige en een 14 jarige Noordwijker aangehouden nadat zij door een getuige gezien waren op de Johanna van Hoornstraat. De getuige belde de politie omdat de twee jongens via een raam het gebouw in waren geslopen. Een derde jongen, een 11 jarige uit Noordwijk, stond nog buiten. De jongens kwamen het pand weer uit, maar ondertussen hadden zij het alarm al geactiveerd. De politie kon op basis van de gegevens die de getuige kon geven de jongens aanhouden. Zij hadden niets meegenomen vanuit het pand. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij een verklaring hebben afgelegd. De ouders van de jongens zijn ingelicht. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

De Zilk/ Noordwijk Gordelcontrole RVHT
Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 18 september een gordelcontrole gehouden op de N206 ter hoogte van De Zilk en op de Oude Zeeweg en de Alk in Noordwijk. Negenendertig automobilisten bleken geen gordel te dragen en kregen een bekeuring (€ 75). Door een gordel te dragen heb je 40% minder kans op letsel.

Ga naar boven

Meldingen 17-09-2006: Om 12.37 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar Hotel Royal gelegen aan de Voorstraat. Foto 1 de brandweerwagen rijdt door de Voorstraat. Foto 2 terug naar de kazerne.

12

Om 10.24 uur OMS melding voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66630 en 66650 naar Woonzorgcentrum Duinrand gelegen aan de Nolensstraat in Katwijk.

Om 06.41 uur OMS melding voor de brandweer van Voorhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66645 naar Buitenplaats Nieuw Schoonoord Rijnsburgerweg in Voorhout.

Ga naar boven

Meldingen 16-09-2006: Om 23.18 uur takelen patient voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuigen 66635 en 66655 naar de IJmuiderstraat. Ambulance 16132 en de politie 10-03 waren al aanwezig. Helaas geen foto's kunnen maken, Want een camera heeft batterijen nodig en geen batterijen is geen foto's. Omdat er in deze straat dubbel wordt geparkeerd was het voor de brandweer lastig doorkomen. Gelukkig was het geen prio 1 voor de bewoners.

Om 22.45 uur reiniging wegdek voor de brandweer van Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66643 naar de N208 van Pallandtlaan in Sassenheim

Om 19.28 uur OMS melding voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66633 naar Woonzorgcentrum Berkhout gelegen aan de Berhoutlaan in Lisse.

Om 18.29 uur Werken op hoogte voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuigen 66633 en 66653 naar Rooversbroekdijk in Lisse er zat een duif in een schoorsteen.

Om 18.13 uur  Containerbrand in Katwijk. De Katwijkse brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar de Melkweg waar een ondergrondse papiercontainer in de brand staat. De politie was met motor 13-22 aanwezig

  

Om 16.38 uur Voertuigbrand voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met Prio 1 en voertuig 66646 naar de Hoofdstraat om daar een voertuig te blussen maar net als afgelopen week in Noordwijk (14-09-2006) ging het hier om een koelprobleem van het voertuig.

Om 15.58 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met Prio 1 en voertuig 66638 naar Munnekeweij Via Antiqua in Noordwijkerhout. Een aantal ballonnen hingen tegen de hoge plafond aan, omdat ze een optische melders hebben is het alarm afgegaan. Vandaag was ook de feestelijke opening van dit gebouw.

  

Om 15.30 uur containerbrand voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met Prio 2 en voertuig 66630 naar de commandeurslaan/Callaoweg achter Huize Callao om daar een papiercontainer te blussen. De container is opengeknipt door de brandweer omdat er een slot op zat.

  

Om 14.41 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 en de Dodge uit 1946. Een Poolse had een wel iets te warme douche genomen waardoor er stoomvorming was ontstaan.

  

Om 04.49 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar tuincentrum  Groenrijk N444 van Berckelweg Noordwijk.

Om 01.01 uur OMS melding Leeuwenhorst congrescentrum Langelaan Noordwijkerhout. De brandweer van Noordwijkerhout rijdt met prio 1 en voertuig 66638 en Noordwijk rijdt met prio 1 en voertuig 66655.

 

Lisse Aanrijding op Heereweg
Op zaterdag 16 september, rond 10.40 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Heereweg. Drie personenauto’s waren bij de botsing betrokken. Een 65 jarige bestuurder uit Nederhorst den Berg reed in de richting van Hillegom, hij remde te laat af voor verkeer voor hem en botste op de achterste auto. De bestuurder van deze auto, een 42 jarige man uit Den Haag, klapte door de kracht van de botsing achterop zijn voorganger. De bestuurder van de voorste auto, een 48 jarige man Lisse, klaagde over nekpijn. De Hagenaar en de inzittende van de bestuurder uit Nederhorst den Berg, een 61 jarige vrouw uit dezelfde woonplaats raakten gewond aan het gezicht. Het ambulancepersoneel heeft iedereen nagekeken, niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Noordwijkerhout Ruzie in het verkeer
De politie heeft op zaterdag 16 september, rond 22.10 uur, een 18 jarige Noordwijkerhouter aangehouden nadat hij betrokken was geraakt in een verkeersruzie. De Noordwijkerhouter zat als passagier in een auto samen met familieleden. Onderweg, op de N207, vanuit Den Haag in de richting van Noordwijkerhout, rijdt er een bestelbusje achter hen. Het bestelbusje houdt volgens de Noordwijkerhouter te weinig afstand en de Noordwijkerhouter raakt geïrriteerd. Er ontstaat een verkeersruzie. Omdat de auto’s beiden in Noordwijkerhout moeten zijn rijden ze een heel eind met elkaar op. Op de Zeestraat stopt de auto met de 18 jarige Noordwijkerhouter en stapt uit. Hij spreekt de bestuurder van het bestelbusje, een 49 jarige Noordwijkerhouter, aan waarna er een ruzie ontstaat waarbij er over en weer geslagen wordt. Beiden raken gewond. De politie wordt ingeseind en houdt de 18 jarige aan. De 49 jarige Noordwijkerhouter doet aangifte maar wordt mogelijk voor zijn aandeel in de zaak ook vervolgd.

Rijnsburg Bromfietser ten val
Een 17 jarige Rijnsburger is op zaterdag 16 september, rond 23.10 uur ten val geraakt met zijn scooter op het Rapenburg. De jongen had met zijn scooter de stoeprand geraakt en is over de kop geslagen. De jongen die geen helm droeg is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Agenten roken een alcohollucht en omdat hij tevens rood doorlopen ogen had is hij aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. In het ziekenhuis, het LUMC, is een bloedtest afgenomen om te bepalen of hij daadwerkelijk teveel gedronken heeft. De uitslag van de bloedtest is nog niet bekend.

Rijnsburg Diefstal uit woningen
In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 september is er in twee woningen in Rijnsburg ingebroken. De bewoners hebben van de diefstal aangifte gedaan. Via de achterzijde van een woning aan de Kanaalstraat zijn dader(s) binnengekomen. De woning is doorzocht op waardevolle spullen, uit de woning werden onder andere sieraden en geld weggenomen. In een woning aan de Tulpenstraat werd ook ingebroken, eveneens via de achterzijde. Ook hier werd een geldbedrag weggenomen. De politie heeft beide inbraken in onderzoek. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Sassenheim Ongeval op de Menneweg
De politie heeft hulp geboden bij een ongeval op de Menneweg. Het ongeval gebeurde op zaterdag 16 september op de kruising van de Menneweg met de Rembrandtlaan. Een 55 jarige fietser uit Sassenheim gaf op de kruising geen voorrang aan een van rechtskomend 9 jarig fietsertje uit Sassenheim. De fietsers raakten elkaar waarna zij ten val kwamen. De fietser liep een pijnlijke rechterschouder op en het jongetje een pijnlijke linkerbeen.

Ga naar boven

Meldingen 15-09-2006: Om 16.35 uur aanrijding meerdere voertuigen Parallelboulevard Noordwijk. Ambulance 16135 wordt om 16.38 opgeroepen met A1, de politie is met voertuig 11-11 ter plaatsen. De achterste wagen (groene) heeft de voorste wagen totaal over het hoofd gezien en is er bovenop gereden. De bestuurder van de zwarte wagen kon daarom de wagen die geparkeerd stond niet meer ontwijken. De groene wagen is total loss en de zwarte wagen heeft zowel voor als achter veel schade opgelopen. De wagen die geparkeerd stond heeft weinig schade opgelopen. Het ambulance personeel heeft de bestuurster onderzocht, maar naar een onderzoek in de ambulance had ze gelukkig niets.

  

Om 08.56 uur gaslucht voor de brandweer van Rijnsburg. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66641 naar de Karel Doormanstraat in Rijnsburg.

Om 06.25 uur komt er bij brandweer Voorhout een brandmelding OMS binnen. De brandweer rijdt met prio1 en voertuigen 66645 en 66635(Noordwijk) naar het  Agnes Woonzorgcentrum aan de Boekenburglaan in Voorhout.

Rijnsburg Diefstal van roodkoper
Een beveiligingsmedewerker van een bedrijf aan de Laan van Verhof heeft vrijdagnacht, 15 september, een 22 jarige Oegstgeestenaar, aangehouden. De verdachte werd aangetroffen op het bedrijfsterrein waar hij koperen buizen aan het stelen was. De verdachte had al zo’n 30 meter buis in zijn auto gelegd toen hij werd betrapt. Bij de verdachte werd een pijpensnijder aangetroffen en in beslaggenomen. De politie heeft de verdachte naar het politiebureau gebracht voor verder verhoor.

Noordwijkerhout Vernieling verkeersbord
De politie heeft in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 september zes jongens van 17(5) en 18 jaar uit De Zilk aangehouden op verdenking van vernieling van een verkeersbord op de Herenweg. Een getuige zag de jongens wegfietsen in de richting van de De Zilk en belde de politie. Ter hoogte van de Corneliabrug werden de jongens aangetroffen. Een van hen had een verkeersbord in de hand, maar gooide deze neer bij het zien van de politie. Het verkeersbord bleek met grof geweld van de verkeerspaal losgetrokken te zijn. De verdachten werden aangehouden. De route die de jongens vanaf de Herenweg hadden gefietst werd nu teruggereden. Langs het fietspad waren twee witte onderborden met een zwarte pijl omgedraaid.

Ga naar boven

Meldingen 14-09-2006: Om 19.42 uur gaslucht voor de brandweer Rijnsburg. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66641 naar de Ruyterstraat in Rijnsburg.

Om 18.37 uur krijgt de brandweer van Noordwijkerhout een brandmelding OMS. Er wordt naar de Rivierduinen aan de Langervelderweg in Noordwijkerhout gereden met prio1 en voertuig 66638.

Om 18.14 uur is er voor de brandweer Voorhout een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66645 naar park Overbos aan de Sportlaan in Voorhout. Het bleek dat de boterkoeken te lang in de oven hadden gestaan.

  

Om 17.05 uur brandmelding OMS voor de brandweer van Noordwijk. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66635 naar Willem van den Bergh aan de Zwarteweg in Noordwijk.

Om 10.53 uur Gasontsnapping voor de brandweer van Hillegom en Sassenheim. De beide korpsen rijden met prio 1 en voertuigen 66646 (Hillegom) en 66684 (Sassenheim) naar de Prins Hendrikstraat in Hillegom. Om 11.03 uur wordt de OVD ter plaatsen geroepen.

Om 10.20 uur melding Voertuigbrand voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar Digros parkeerterrein Kerkstraat in Noordwijk. Het ging niet om een voertuigbrand maar een koppakking die door oververhitting los is gesprongen. De auto moet worden weggesleept omdat de motor totaal loss is.

  

Om 03.57 uur OMS melding voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66633 naar Hotel de Nachtegaal gelegen aan de Heereweg in Lisse

Noordwijk Aangifte van mishandeling
De politie heeft aangifte van mishandeling opgenomen. Een 13 jarige jongen uit Noordwijk deed aangifte nadat hij op donderdag 14 september, rond 19.25 uur, door een hem bekende jongen was geslagen en geschopt. De Noordwijker reed op zijn fiets over de Voorstraat toen hij de jongen tegen kwam, eveneens op een fiets. De jongen reed een aantal keren tegen hem aan, trapte tegen zijn lichaam en sloeg hem tegen het hoofd. De Noordwijker liep verschillende verwondingen op. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling.

 

Noordwijk Diefstal van kabels van bouwterrein voorkomen
De politie heeft naar aanleiding van een oplettende getuige op donderdag 14 september rond 22.00 uur, een 42 jarige Katwijker aan kunnen houden. De getuige had de man op een bouwterrein aan de Kerkstraat zien sjorren aan kabels en zagende bewegingen zien maken. De getuige belde de politie die direct een kijkje ging nemen. Agenten zagen de man en hebben hem direct aangehouden. De man was de kabels in korte stukken aan het zagen om ze mee te kunnen nemen. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij legde later een bekennende verklaring af en zei dat het hem te doen was geweest om het koper. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voorhout Onder invloed rijden
De politie heeft donderdagnacht 14 september rond 01.45 uur op de Teylingerlaan een 37 jarige automobilist uit Baguio City (Filippijnen) aangehouden. Zijn aanhouding volgde nadat agenten bij een controle vaststelden dat de man vermoedelijk te veel gedronken had. De ademanalyse gaf daar uitslag over 510 ug/l (limiet 2.20 ug/l). Omdat de man in het Buitenland verblijft werd contact opgenomen met justitie en werd hem direct een boete opgelegd van 480 euro. Nadat hij deze betaald had werd hij weer op vrije voeten gesteld.

Om 01.18 uur Middelbrand oude Willibrord Mavo van Panhuysstraat Noordwijk. De Noordwijkse brandweer wordt met PRIO 2??? opgeroepen voor een middelbrand en rijden met de voertuigen 66635-66636 en 66655 naar de oude Willibrord mavo. Een schuur die tegen dit gebouw aanstond is volledig in vlammen opgegaan en heeft enige schade aangericht aan het gebouw. Na het blussen is er met een warmtebeeldcamera de temperatuur opgemeten in het gebouw. De OVD brandweer was er met voertuig 66592. Tijdens de brand heeft de politie de wegafgesloten voor al het verkeer. Foto is ook te zien op www.rtvnens.nl ,De Noordwijker en  weekendkrant

    

Ga naar boven

Meldingen 13-09-2006: Om 19.50 uur Binnenbrand controle Oranje hotel. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar Hotel Oranje gelegen aan de Koningin Wilhelminaboulevard in Noordwijk. Het ging om een electra brand, de OVD is daarom om 20.06 uur opgeroepen met prio 2 naar Hotel Oranje met een warmtebeeldcamera.

  

Om 17.44 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 naar Bejaardenhuisvestiging gelegen aan de Pilarenlaan in Noordwijkerhout.

Om 13.49 koe is uit het water, brandweer Lisse hoeft niet meer uit te rukken.

Om 01.21 uur takelen patiënt voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66633 en 66653 naar de Julianalaan in Sassenheim. Ambulance 16131 is om 00.54 uur opgeroepen met A1 en om 01.24 uur is met A2 ambulance 16122 opgeroepen.

Ga naar boven

Meldingen 12-09-2006: Rectificatie motorongeval A44 Sassenheim. De dikt gedrukte tekst  10 september is aangepast omdat je deze tekst op verschillende manieren kon lezen, en je zou dan kunnen  lezen dat de motorrijders zelf schuld hadden aan het ongeval. Dit hebben wij zo niet bedoeld want het voertuig voor motorrijders remde plotseling waardoor zij niet meer optijd konden remmen.

Tegen  21.15 uur rijdt er door de Bollenstreek een vrachtwagen met een een extreem brede lading. De vrachtwagen kwam uit Frankrijk en de volgwagens van Konvooi exceptioneel. De Nederlandse begeleidingswagen had de leiding. De Leidsevaart in Voorhout moest helemaal dicht voor al het verkeer anders kon de vrachtwagen er niet door. Bij Akzo Sassenheim is de vrachtwagen de A44 opgereden richting Den Haag.

20.00 uur Voorhout aanrijding 3 auto's op elkaar Leidsevaart Voorhout N444. De voorste wagen wilde linksaf slaan om te gaan vissen, maar de achterop komende wagens hadden dat niet optijd gezien. Een flinke aanrijding was niet meer te voorkomen. 1 rijbaan was tijdens het ongeval afgesloten voor het verkeer en werd door de politie om en om het verkeer over de nog beschikbare strook begeleid. Alle wagens zijn met takelbedrijf BCB uit Hillegom meegenomen. Ambulance 16124 is ter plaatse geweest om alle personen na te kijken op eventueel letsel maar gelukkig had niemand iets opgelopen. rond 21.15 uur werd de weg weer vrij gegeven voor al het verkeer. Foto ook te zien op www.deteyding.nl, www.rtvnens.nl en weekendkrant

  

Voorhout    Kop-staartaanrijding
Dinsdag 12 september om 19.40 uur vond op de Leidsevaart in de bocht nabij de golfbaan een kop-staartaanrijding plaats tussen drie auto’s. Een 40 jarige automobilist uit Amstelveen kon niet op tijd zijn auto tot stilstand brengen toen voor hem twee andere auto’s afremden. De voorste bestuurder, een 23 jarige Noordwijker, wilde in de bocht linksaf de ventweg inslaan en stond stil. Een achterop rijdende Amsterdammer remde hiervoor af. De Amstelvener die daarachter reed zag dit echter te laat en botste tegen de auto van de Amsterdammer. Alle bestuurders en twee inzittenden klaagden over pijn in de nek en/of in de rug.

  

Om 17.01 uur OMS melding voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar Parkeergarage Prins Hendrik Prins Hendrikkade in Katwijk.

Ga naar boven

Meldingen 11-09-2006: Brandweer Hillegom heeft haar site vernieuwd ga eens kijken op hun site www.brandweerhillegom.nl

 

De heftruck is gemaakt door Wout Hogervorst in Noordwijkerhout voor brandweer Zaandam roepnaam Tiller 1   58 (007) James Bond

Om 21.56 uur OMS melding voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66633 naar Rustoord rustoordlaan in Lisse

Om  20.57 uur buitenbrand voor de brandweer van Warmond. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66746 naar de Herenweg in Warmond. De brandweer heeft hier niet geblust omdat het niet nodig was.

Noordwijk Aanhoudingen voor baldadigheid
De politie heeft maandagmorgen 11 september rond 05.55 uur op de Molenstraat een 18 jarige jongen uit Noordwijk en een 19 jarige jongen uit Noordwijkerhout aangehouden. De jongens gedroegen zich kort voor hun aanhouding baldadig door aan de Kerkstraat op balkonnen van woningen te klimmen. Daarbij vielen ook diverse goederen van die balkons, zoals kleding en schermen. Een bewoonster die daar wakker van werd belde de politie die de jongens even later aanhield. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten. Beiden kregen wel een proces-verbaal.

Ga naar boven

Meldingen 10-09-2006: Om 18.27 uur A1 melding voor ambulance 16135 ook gaan er twee politiewagens ter plaatsen. Keukenhofdreef Lisse.

 

Om 15.43 uur aanrijding motoren A44 7.8 Rechts Sassenheim. Ambulance 16122, 16123 en 16132 worden ter plaatsen geroepen met A1 De OVD-G-West komt ter plaatsen om medisch bijstand te verlenen. De Lifeliner 1 van Amsterdam wordt opgeroepen maar is niet nodig en zal ook niet ter plaatsen komen. De politie was er met de voertuigen 14-21, 12-11, 10-05, VOA 1 en de 14-11 2 motorrijders worden met spoed naar het ziekenhuis gebracht deze (rectificatiezijn in de bocht door vermoedelijk een oliespoor ten val gekomen.. De afslag is enige tijd afgesloten geweest voor onderzoek door de Verkeersdienst van de politie (VOA)

  

 

Sassenheim Motorrijder onderuit
Zondag 10 september omstreeks 15.40 uur vond op Rijksweg A44 in de richting van Amsterdam op de afrit Sassenheim een verkeersongeval plaats. Twee motorrijders uit Voorhout van 45 en 50 jaar kwamen in de bocht ten val vermoedelijk door een oliespoor. De 50 jarige liep gebroken wervels en gebroken ribben op. De andere bestudeer liep een gebroken sleutelbeen op. Beiden werden overgebracht gebracht naar het LUMC. De afrit was anderhalfuur afgesloten. (foto ook te zien op www.deteyding.nl)

  

 

Om 12.58 uur OMS melding voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66633 naar parkeergarage Amiant Hobahostraat in Lisse.

Om 08.20 uur OMS melding voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar Hoornespassage&Tripodia gelegen aan de Hoornesplein in Katwijk

Om 02.30 uur containerbrand voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66633 naar de van Speijkstraat in Lisse om daar een containerbrand te blussen.

Om 00.12 uur PAC melding voor de  brandweer van Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 naar Teijlingen college Langelaan in Noordwijkerhout.

Ga naar boven

Meldingen 09-09-2006: Om 20.16 uur OMS melding voor de brandweer van Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66643 naar de VOMAR gelegen aan de Hoofdstraat in Sassenheim.

Om  19.35 uur takelen patiënt voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuigen 66635 en 66655 naar de Thijs vd Lindenstraat in Noordwijk. om daar ambulance 16131 te helpen met een patiënt naar beneden te krijgen.

  

Om 17.52 uur aanrijding Brommer-auto Heereweg N208 Lisse. ambulance 16136 is met A1 opgeroepen.

Om 12.31 uur is er voor de brandweer Noordwijk een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66635 naar Willem van den Bergh aan de Zwarteweg in Noordwijk.

Om 07.32 uur krijgt de brandweer van Warmond een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66746 naar de Marienhaven aan de Mgr. Aengenentlaan in Warmond.

Om 06.16 uur OMS melding bloemenveiling Flora. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66641 (Rijnsburg) en 66630 (Katwijk) naar de Laan van Verhof in Rijnsburg voor een automatische melding.

Om 03.04 uur containerbrand voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar Elleboogstraat/Baljuwplein.

Ga naar boven

Meldingen 08-09-2006:  Nieuwe ambulances Hollands-Midden rijden al rond in de Bollenstreek. Nummer 16126 was als eerste waargenomen helaas door andere meldingen geen foto kunnen maken van dit nieuwe voertuig. Komende tijd zullen er twaaf nieuwe ambulances rond rijden.

DEN HAAG - De politie heeft donderdagochtend de handen vol gehad aan een achtervolging die in Den Haag begon en in Katwijk eindigde (N206).
Een automobilist had iemand aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag bedreigd met een vuurwapen. De politie werd gealarmeerd en zette de achtervolging in. Agenten van het korps Haaglanden kregen daarbij hulp van collega’s van Hollands Midden. Uiteindelijk werd de automobilist aan de Katwijkseweg in Katwijk klemgereden. 

In de wagen van de verdachte zijn geen wapens gevonden. De man wordt verhoord.

Om  19.27 uur Aanrijding Scooter/ auto op de Rijnsburgerweg in Rijnsburg. Ambulance 16131 wordt met A1 ter plaatse verwacht, de politie was aanwezig met voertuig 13-10 om de gegevens op te schrijven.

Om 19.00 uur gaslucht voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar de Ardealaan in Hillegom.

Om 18.04 uur is er voor de brandweer Rijnsburg een melding hulpverlening wegdek reinigen. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66631 naar de Waardlaan/Noordwijkerweg in Rijnsburg. Ambulance 16131 werd om 17.57 uur opgeroepen met A1 en heeft 1 slachtoffer meegenomen naar het ziekenhuis. De politie was aanwezig met de voertuigen 13-12, 14-11 en de 13-10. Een van de voertuigen wilde linksaf de waardlaan oprijden en heeft waarschijnlijk de tegemoet komende auto over het hoofd gezien. De bestuurder moest eigenlijk naar een optreden maar kon nu helaas niet mee. De blauwe wagen is afgevoerd door een takel bedrijf.

Katwijk Aanrijding
Vrijdag 8 september om 17.30 uur vond op de kruising Meeuwenlaan/Bestevaerweg een aanrijding plaats. Een 70 jarige fietsster uit Katwijk reed over de Meeuwenlaan vanuit de richting Boslaan. Op de kruising sloeg zij linksaf om de de Bestevaerweg in te rijden. De vrouw gaf een teken met haar linkerarm, maar sorteerde niet voor. Een achterop rijdende automobilist uit Amsterdam kon de vrouw niet meer ontwijken. De vrouw kwam door de aanrijding ten val en klaagde over haar heup. Zij werd overgebracht naar het LUMC.

Rijnsburg Aanrijding twee auto’s
Vrijdag 8 september even voor 18.00 uur vond op de kruising Noordwijkerweg/Voorhouterweg een aanrijding plaats. Een 23 jarige automobilist uit Rijnsburg stond stil op de Noordwijkerweg om linksaf de Waardlaan in te slaan. De bestuurder trok op, maar op dat moment kwam uit tegemoetkomende richting een andere automobilist aangereden. Een aanrijding was het gevolg. De tegemoetkomen, een 44 jarige plaatsgenoot, werd met pijn aan de nek en aan het hoofd overgebracht naar het LUMC. Beide voertuigen werden afgesleept.

  

Om 17.46 uur krijgt de brandweer van Noordwijk een melding van buitenbrand/duinbrand. Er werd gereden met prio1 en voertuig 66635 naar de Northgodreef in Noordwijk. Het was in het duingedeelte achter de paarden manage Meeuwenoord. De brandweer moest het duin in via het fietspad.Ook politie was aanwezig  (voertuigen 11-15 en 11-10) en heeft samen met een fotograaf van 112bollenstreek zand op het vuur gegooid om het te doven. De brandweer heeft nog even nageblust, waarna ze opruimde en weer naar de kazerne terugkeerden. Mensen hadden 2 jongens weg zien rijden. Waarschijnlijk degene die het hadden aangestoken. (foto en tekst te zien in de Noordwijker foto 4 en De Zeekant foto 3)

  

Om 15.27 uur OMS melding voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66630 en 66650 naar Het Raamwerk (voormalig Zeehos) Dreiplassenweg 17 Katwijk.

Om 12.38 uur OMS melding voor de brandweer Hillegom en Lisse. De korpsen rijden met prio 1 en voertuigen 66646 (Hillegom) en Lisse met de 66633 naar de Weeligeberg Nieuweweg in Hillegom.

Om 12.04 uur reiniging wegdek voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar de Zeeweg/Karel Doormanstraat voor het reinigen wegdek verf. Omdat het er moeilijk afging is ook de 66631 ter plaatse geroepen door de bevelvoerder van de 66630. Rond 13.15 zijn ze gestopt en de gemeente ruimt de verf verder op. Foto 2 waarom wachten en ga je gewwon over het fietspad. Foto 3 Bejaarde man gaat spookrijden maar wordt terug gestuurd door de politie.

123

  

Om 08.27 uur Reiniging wegdek voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar de Zeeweg Gemeentehuis in Katwijk.

Om 07.59 uur OMS melding de rivierduinen Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 naar de Langevelderweg.

Om 07.27 uur dakbrand voor de brandweer van Warmond en Leiden. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66746 en 66751. Het betrof hier een paling die werd gerookt op het dak.

Om  01.25 uur Prio 1 Gieterij N443 Buitenbrand, pallets in de brand Voertuig 66638 van Noordwijkerhout gaat ter plaatsen.

Noordwijk   Mishandeling
De politie heeft vrijdag 8 september om 01.30 uur een 22 jarige Noordwijker aangehouden wegens mishandeling van een 25 jarige plaatsgenoot. De 25 jarige man zag de verdachte en een meisje ruzie met elkaar maken op de De Grent en sprak de verdachte hierop aan. De verdachte keerde zich hierop tegen de voorbijganger en sloeg hem tegen het hoofd. De verdachte is hierna weggelopen en is een uitgaansgelegenheid binnengegaan. Daar werd hij aangehouden.

Ga naar boven

Meldingen 07-09-2006: De stof Mercaptaan is de boosdoener van de stankoverlast die de laatste twee dagen de streek aandeed. De stof komt van een schip met ruwe olie, dat lag geankerd op de ankerplaats bij Hoek van Holland. Het schip moest zijn ruim ontluchten om de druk te verminderen. De stof Mercaptaan is toegevoegd aan de ruwe olie om dit te herkennen. De stof is ook toegevoegd aan benzine, vandaar de herkenbare geur. De kapitein van het schip is aangesproken, maar heeft zijn lading olie nu geheel gelost. De stof is niet blijvend schadelijk, maar kan irritaties aan ogen en longen veroorzaken. VROM en de provincies gaan evalueren, omdat de coördinatie én communicatie gebrekkig is verlopen. (Bron NENS)

Katwijk/Rijnsburg Verkeerscontroles
De politie van Katwijk heeft op donderdag 7 en vrijdag 8 september diverse verkeerscontroles gehouden op verschillende locaties. Op donderdag werden dertig bestuurders bekeurd. Elf van hen negeerden een inhaalverbod, zeven droegen de autogordel niet en vijf reden door het rode licht. De overige bekeuringen waren voor bellen tijdens het rijden, rechtsinhalen, negeren verbod af te slaan en het niet in het bezit hebben van een rijbewijs.

Vrijdag werd voornamelijk gecontroleerd op bromfietsers. Er werden 44 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de helm, het niet in het bezit hebben van een certificaat, rood licht, verlichting, het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs.

Noordwijkerhout  Politie vordert rijbewijs in
De politie heeft donderdagavond 7 september het rijbewijs ingevorderd van een 20 jarige man uit Noordwijk. De invordering volgde nadat vast kwam te staan dat de man met te veel drank op een scooter bestuurde. Rond 21.15 uur controleerden agenten hem op de Maandagsewetering nadat een medeweggebruiker de agenten waarschuwden dat de scooterrijder vermoedelijk dronken was. Na een 1e blaastest op straat werd dat bevestigd. Na zijn aanhouding volgde de ademanalyse met als uitslag 650 ug/l (limiet 220 ug/l). Ook als bestuurder van een scooter volgde nu de invordering van zijn rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Om 18.51 uur komt er een melding van dier te water voor de brandweer Lisse. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66633 naar Meer en Duin. Helaas was dit een loze melding twee fotografen waren aanwezig op het industrie terrein maar de brandweer is niet uitgerukt. Het enige wat er aanwezig was op het industrieterrein, was een eenzame visser die zat te hengelen.

Om 15.20 uur krijgt brandweer Noordwijk een brandmelding OMS. Er wordt gereden naar het Oranje hotel aan de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk met prio1 en voertuig 66635.

Om 15.13 uur een melding van hulpverlening bij stormoverlast aan de Zuidstraat in Katwijk. De Katwijkse brandweer rijdt met prio3 en voertuig 66630.

Om 14.06 uur is er voor de brandweer Noordwijk een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met voertuig 66635 en prio1 naar het Oranje hotel aan de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

Om 10.33 uur brandmelding OMS voor de brandweer Voorhout. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66645 naar de buitenplaats Nieuw Schoonoord aan de Rijnsburgerweg in Voorhout.

Om 08.03 uur Takelen patiënt voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66630 en 66650 naar de Secretaris Varkevisserstraat in Katwijk. Ambulance 16135 was al ter plaatse om  07.49  uur

Om 06.57 uur containerbrand voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar Esso Het End van der Endelaan in Hillegom.

  

Om 04.26 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 naar Bejaardenhuisvestiging Pilarenlaan in Noordwijkerhout.

Ga naar boven

Meldingen 06-09-2006: Om 20.55 uur breekt de hel los in Noordwijk. Er worden zeer veel gasluchtjes geroken op verschillende plaatsen o.a Hoogtij, de Ruijterstraat, Herenweg. De HOVD-West wordt opgeroepen, Commandant van Noordwijk. Deze lucht is exact hetzelfde als gisteren KOOLWATERSTOF

 

Om 20.21 uur is er voor de brandweer Voorhout een melding van gasontsnapping. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66645 en Noordwijk kwam met voertuig 66685 naar de 's Gravendamseweg in Voorhout. Ook politie was ter plaatsen om de weg en het fietspad af te zetten. Terwijl er een gasontsnapping is, zul je altijd zien dat er toch nog mensen zijn die blijven roken. De brandweer vroeg of dat deze mensen de sigaretten uit wilden maken. Een medewerker van het NUON kwam de leiding herstellen, waarna het verkeer weer verder kon. (foto te zien op www.deteyding.nl )

   

Om 18.23 uur is er voor de brandweer van Sassenheim een brandmelding OMS bij Bernardus aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Er wordt met prio1 en het voertuig 66643 gereden. Melder afgegaan door rookontwikkeling, veroorzaakt door verlijming van marmoleum. Foto's ook te zien op www.brandweersassenheim.nl

  

Om 18.06 uur brandweer voorhout krijgt een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66645 naar de buitenlocatie van Willem van den Bergh aan de Bleihof in Voorhout.

Om 16.56 uur kwam er voor de brandweer van Sassenheim een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66644 naar de Akzo aan de Rijksstraatweg in Sassenheim. Technische storing , Gebouw 28

Om 16.26 uur is er voor brandweer Sassenheim een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66643 naar Teylingereind gevangenis aan Rijksstraatweg in Sassenheim. Door vloer schoon te maken met te warm water is er stoomvorming geweest waardoor de melder afging.

Woensdagochtend is rond 09.30 uur wederom een wolk van vermoedelijk koolwaterstof ontsnapt boven de Noordzee die stankoverlast veroorzaakt in onder andere Hillegom, Lisse en in de regio Kennemerland. Gisteren waren er ook van dergelijke meldingen. Een meetwagen van het RIVM verricht metingen. Een boot en een vliegtuig van de Kustwacht proberen de oorzaak van de stank te achterhalen.

Mensen kunnen van koolwaterstof kortdurende klachten ondervinden, zoals geïrriteerde ogen en luchtwegen en eventueel misselijkheid. Deze klachten zijn in principe van voorbijgaande aard, met het overdrijven van de wolken verdwijnen ook de klachten. Mochten de klachten van langere duur zijn, dan kunnen mensen zich richten tot hun huisarts.

Het vermoeden is dat het in al deze gevallen gaat om een schip, dat voor de kust de tank zou hebben ontlucht.

Gisteren is het Ministerie van Verkeer en Waterstaat verzocht om een onderzoek in te stellen of de wolken afkomstig zijn van een schip voor de kust en of het luchten volgens de geldende regels is gebeurd.

Om  02.38 uur takelen patiënt voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66630 en 66650 naar de Beatrixlaan in Katwijk.

Katwijk Verdachte van diefstal aangehouden
Agenten hebben woensdag 6 september een 22 jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Princestraat. De politie kreeg om 03.40 uur de melding dat er ongeveer zes personen met brommers probeerden in te breken in het bedrijf. Bij het aanrijding zagen de agenten een man wegrennen in de richting van de Lijdweg. De verdachte werd kort daarna aangehouden. Uit de winkel bleek een hoeveelheid kledingstukken gestolen te zijn. De dieven waren binnengekomen door de voordeur te vernielen. De politie stelt een onderzoek in.

Warmond Inbraak in woning
De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Narcissenhof. De inbraak vond plaats in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 september. Er werden gaatjes in een raamsponning geboord waarna door de ontstane openingen de sluitboompjes ontsloten en het raam geopend kon worden. Uit de woning zijn een laptop en een mobiele telefoon gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Ga naar boven

Meldingen 05-09-2006: Om 23.47 uur persoon in lift. De brandweer van Hillegom rijdt met prio 2 en voertuig 66646 naar van Meerbeekstraat om daar een persoon te bevrijden uit de lift.

Om 21.38 uur A1 voor ambulance 16135 en politie 11-11 Van Berckelweg N444 Noordwijk. Een scooterrijder heeft een hardloper aangereden. De man is met de ambulance naar de dokterspost in Voorhout gebracht.

Om 20.56 uur GHOR contact Centrale Post Ambulances.

Om 20.30 uur prio 1 Commandant Hillegom en meetploeg i.v.m gaslucht

Om 20.23 uur centralisten opkomen i.v.m. gaslucht

Aanrijding Hoorneslaan / Conradstraat in Katwijk. Twee voertuigen komen in botsing met elkaar omdat de achterste wagen veelste hard reed. Zijn voorkant van de wagen is flink beschadigd. De huisartsen ambulance reed toevallig langs en heeft gekeken of er medische hulp nodig was. De politie was er met voertuig 13-12.

  

  

Om 20.17 uur prio 1 Katwijk gaslucht HOVD/ROGS-Oost

Om 20.16 uur prio 1 Katwijk gaslucht.

In Katwijk werd er door de brandweer met voertuig 66650 een ekster uit een hoge boom gehaald deze is opgehaald door de dierenambulance Leiden e.o. We konden helaas niet optijd zijn voor foto's te maken bij het redden van de Ekster maar de dierenambulance reed toevallig nog langs bij het ongeval aldaar.

Om 19.29 uur Prio 1 OMS melding voor de brandweer Katwijk ze rijden met voertuig 66630 naar Hoornespassage & Tripodia aan de Hoornesplein in Katwijk.

 
Stankoverlast in regio
 
Koolstofwolk vermoedelijk uit tank van schip
 

Hollands Midden, 05-09-2006 • Dinsdagmiddag is om circa 12.15 uur een wolk van koolwaterstof ontsnapt boven de Noordzee die last veroorzaakt heeft in een aantal gemeentes in de Bollenstreek. De wolk is vermoedelijk afkomstig van een schip dat voor de kust bij Katwijk de tank zou hebben ontlucht. Na verloop van tijd dreef de wolk in de richting van Amsterdam en verder in de richting Flevoland. In totaal zijn er ruim 90 meldingen binnengekomen bij de hulpdiensten uit de gemeentes Katwijk, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Lisse en Hillegom.

Metingen van de brandweer wezen uit dat er een verhoogde concentratie van koolwaterstoffen in de lucht zat. Mensen kunnen hiervan kortdurende klachten ondervinden, zoals geïrriteerde ogen en luchtwegen en eventueel misselijkheid. Deze klachten zijn in principe van voorbijgaande aard, met het overdrijven van de wolk verdwijnen ook de klachten. Mochten de klachten van langere duur zijn, dan kunnen mensen zich richten tot hun huisarts.

Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat is verzocht een onderzoek in te stellen of de wolk afkomstig is van een schip voor de kust en of het luchten volgens de geldende regels is gebeurd. Er zijn de afgelopen periode soortgelijke meldingen binnengekomen, maar niet van deze omvang.

De meldingen blijven binnenkomen Oegstgeest, Leiden, Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Amsterdam komen gasluchtmeldingen binnen bij 112. In Lisse was de gaslucht zeer goed te ruiken maar daar is geen brandweer voor uit gerukt. De gaslucht die boven de bollenstreek hing was een wolk van koolwaterstof. Dat was vermoedelijk afkomstig van een schip die zijn tank zou hebben ontlucht voor de Katwijkse kust. De wolk rook naar gas en dreef  langzaam af richting Amsterdam. De stof zou klachten als geïrriteerde ogen kunnen veroorzaken.

Om 13.13 uur komt er een melding van gaslucht bij Dune Reclame ter hoogte van de Valkeburgseweg binnen. Er wordt GRIP2 afgekondigt en er wordt gereden met voertuigen 62995, 62990 en 62982. De Fotograaf heeft staan wachten, maar heeft er niemand gezien.Op het zelfde tijdstip wordt de OVDG-West met A1 opgeroepen naar de Valkenburgseweg. De HOVD-West van de brandweer wordt opgeroepen.

Om 12.45 uur komt er voor brandweer Katwijk een melding gaslucht bij Baalbergen kleding ter hoogte van de Voorstraat in Katwijk. Er werd gereden met prio1 en voertuig 66630.(Katwijk) De OVD wordt om 12.46 uur opgeroepen.

Om 12.35 uur krijgt Katwijk een melding van gaslucht bij Dune Reclame ter hoogte van de Valkeburgseweg in Katwijk Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66740.(Valkenburg) De politie had een deel van Valkenburgseweg afgesloten, na onderzoek door de brandweer kon er niets gevonden worden. Waarschijnlijk ging het om een gaslucht die in de lucht zat, omdat rond dezelfde tijd er meldingen binnenkwamen van gaslucht in de Bollenstreek. Net nadat de brandweer en de fotograaf vertrokken zijn, komt de melding van 13.13 uur binnen.

  

Om 08.10 uur krijgt brandweer Voorhout een brandmelding OMS. Er gereden met prio1 en voertuig 66645 naar de buitenplaats Nieuwe Schoonoord aan de Rijnsburgerweg.

Om 00.03 uur containerbrand voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt volgens de melding met prio 1 en voertuigen 66646 en 66647.

 foto Peter vd Oever

Lisse Relatieproblemen
De politie heeft op dinsdag 5 september bemiddeld in een relationele ruzie waarbij meerdere personen betrokken raakten, allen bekenden van elkaar. De ruzie vond plaats op het Rembrandtplein in Lisse. Een 44 jarige vrouw uit Lisse is uiteindelijk aangehouden nadat zij met haar auto op een 42 jarige man uit Lisse, een vriend van haar ex-man was ingereden. De man deed aangifte bij de politie. De vrouw verklaart dat haar dochter bedreigd werd en dat zij haar wilde beschermen en daarom in de auto stapte. De vrouw was echter onder invloed van alcohol en werd aangehouden. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 425 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. De politie zet het onderzoek naar het incident voort. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ga naar boven

Meldingen 04-09-2006: Om21.19 uur Melding voor de brandweer Rijnsburg Paard te water Vinkenweg. De brandweer rijdt met prio 2en voertuig 66641.

Om 13.28 uur brandweer Hillegom krijgt een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuigen 66646 en 66647 naar Den Weelingenberg aan de Nieuweweg in Hillegom.

Om 12.06 uur krijgt de brandweer Hillegom een melding van gasontsnapping. Er wordt gereden met prio1 en de voertuigen 66646 en 66684 (Sassenheim) naar de Divonalaan in Hillegom. Door graafwerkzaamheden is een gasleiding in de stoep geraakt .De Nuon heeft het gas afgesloten en de leiding gerepareerd. Voor de brandweer was verder niets te doen.

Om 01.55 uur buitenbrand voor de brandweer van Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66643 naar de Teijlingerlaan in Sassenheim. In de vroege maandagochtend rond kwart voor twee werd een bewoonster aan de Teylingerlaan door haar buren gewekt. In haar voortuin stond namelijk een conifeer van circa 7 meter hoog in brand en inmiddels was haar buurman met een tuinslang al begonnen met het blussen van de conifeer, waarna de brandweer vervolgens de klus heeft afgemaakt. De toedracht van deze vreemde  brand is niet bekend maar brandstichting wordt zeker niet uitgestoten voor foto zie www.brandweersassenheim.nl

Om 00.09 uur PAC melding voor de brandweer Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66643 naar jongerencentrum Fasiunus gelegen aan de van Alkemadelaan in Sassenheim.

Ga naar boven

Meldingen 03-09-2006:Om 13.51 uur OMS melding voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66633 naar Rustoord Rustoordlaan in Lisse. Het ging om een technische storing.

Om 12.45 uur OMS melding voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar de Garbialaan  "Bloemswaard" foto's Peter vd Oever

 

Om 12.22 uur OMS melding voor de brandweer van Lisse. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66633 naar Rustoord Rustoordlaan in Lisse. Het ging om een technische storing.

Om 11.10 uur OMS melding AKZO Nobel Rijksstraatweg in Sassenheim. Voertuig 66643 vertrekt vanaf de vorige melding met prio 1 daar naar toe. Rond 11.47 uur is de technische storing verholpen en vertrekken ze weer naar het eerste adres om daar de ladder op te halen.

  

Om 10.56 uur stormschade voor de brandweer Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 3 naar de Parklaan om daar te helpen met stormschade aan de verlichting van een tankstation. De lichtrand was eraf aan het waaien. Voertuig 66643 was daar al begonnen met het verwijderen van de lichtrand maar moest met prio 1 naar een andere melding. Voertuig 66644 maakt de klus af. ( foto 3 is van brandweer Sassenheim)

  

Om 07.41 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 naar Motel de Duinvos Duinschooten in Noordwijkerhout.

Om 07.10 uur OMS melding voor de brandweer van Voorhout. De brandweer rukt uit met prio 1 en voertuig 66645 en rijden naar buitenplaats Nieuw Schoonoord Rijnsburgerweg in Voorhout.

Om 07.03 uur OMS melding voor de brandweer Lisse. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66633 naar Westerdreef waar Hotel De Duif ligt.

Ga naar boven

Meldingen 02-09-2006: Om 23.10 uur 1e melding van het nieuwe brandweerjaar van het korps Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 2 naar de rivierduinen Langevelderweg naar de kinderboerderij om daar een Hert uit het water te halen. Ze rijden met voertuig 66638

Om 20.30 uur krijgt brandweer Voorhout een melding om een wegdek te gaan reinigen. Er wordt gereden met prio 2 en voertuig 66645 naar de Jacoba van Beierenweg/Componistenlaan in Voorhout. De brandweer heeft tot aan het spoor de weg schoongespoten.

Om 16.40 is er voor de brandweer van Hillegom een melding buitenbrand. Het bleek om een bankstel te gaan dat in brand was geraakt. Er werd gereden met prio 2 en voertuig 66646 naar de Elsbroekerlaan in Hillegom. Foto 2 in de hoek stond het bankstel. foto 3 spontaan wordt er geholpen bij het oprollen van de slang.

  

Om 15.08 uur Vuurpijl wordt er waargenomen op zee. De K.N.R.M. Katwijk met de Redder en Scheveningen met de Jan Engelenburg gaan opzoek in de omgeving. Na verloop van tijd wordt er niets gevonden en ze vertrekken beide weer terug naar hun eigen standplaats. Katwijk hield toevallig samen met Noordwijk op het strand met de reddingsbrigade reddingsacties. Foto 1 de Redder komt net weer terug uit zee. foto 2 de boot wordt uit het water gehaald. Foto te zien op de kabelkrant NENS.

123

Zaterdagmiddag 2 september maakte de bemanning van een vliegtuig via Schiphol melding aan het Kustwachtcentrum in Den Helder over een gesignaleerd noodsignaal in de vorm van een handstakellicht. Korte tijd later deden mensen vanaf de wal ook melding van het noodsignaal. Deze konden een duidelijke positie meldden. Tien minuten later voeren reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) uit Katwijk, Noordwijk en Scheveningen uit richting Wassenaarse Slag.

Vanwege een Zeskamp voor hulpverleners op het Katwijkse strand voeren De Redder en de Valentijn enkele minuten na alarmering gelijktijdig richting Wassenaar. Vanuit Scheveningen kwam de reddingboot Jan van Engelenburg. Ter plaatse kwamen twee eenheden van de Wassenaarse reddingsbrigade langszij bij De Redder en meldden dat alles onder controle was.

De stuurman van een catamaran was overboord geslagen, waarna hij door zijn achtergebleven zeilmaat niet meer werd waargenomen. De te water geraakte man activeerde vervolgens een handstakellicht, die niet alleen werd gezien door bovengenoemde melders maar ook door de achtergebleven watersporter op de catamaran. Na 20 minuten in het water gelegen te hebben, werd de man door zijn maat uit zee gered. Hierna keerden de watersporters terug naar de zeilvereniging in Wassenaar. De bemanning van het hulpverleningsvoertuig heeft de lichtonderkoelde zeiler onderzocht, echter bleek medische zorg niet noodzakelijk. Het drietal reddingboten keerden daarop weer retour naar station.(bron KNRM Katwijk)

  

Om 13.47 uur aanrijding met gewonden (1) op de Leidsevaart N444 in Voorhout. De politie en ambulance diensten worden opgeroepen. Ambulance 16131 en de 16122 moeten ter plaatsen komen ambulance 16101 en 16132 rijden net langs tijdens het ongeval. de gewonde is verzorgd in de ambulance en is later meegenomen naar een ziekenhuis in Leiden. foto ook te zien op www.deteyding.nl

 

Voorhout   Verkeersongeval
Een 19 jarige fietser uit Rijsenburg is op zaterdag 2 september, rond 13.40 uur, gewond geraakt bij een verkeersongeval die plaatsvond op de Leidsevaart te Voorhout. De man uit Rijsenburg kwam vanuit de richting van de Tweede Elsgeesterlaan. Op een gegeven moment week hij naar links uit om een voertuig in te halen. Hij had niet in de gaten dat hij al ingehaald werd door een bromfietser, een 16 jarige Voorhouter. De fietser en de bromfietser botste waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. De man uit Rijsenburg kwam ten val en is met een hoofdwond naar het LUMC overgebracht.

   

Ga naar boven

Meldingen 01-09-2006:  Om 18.49 uur komt er voor brandweer Sassenheim een beknelling op de A44 7,8. De brandweer Sassenheim was ter plaatsen met voertuig 66643. Er werd een voertuigbrand aangegeven, maar bij aankomst bleek het om een beknelling te gaan. Later wordt ook Lisserbroek nog opgeroepen om 18.55 uur met voertuig 642.

Om 18.35 uur A1 melding voor ambulance 16122. A44 7,8 rechts. Een zwart voertuig tegen de vangrail, waarna die bekneld is komen te zitten.

  

Om 18.13 uur aanrijding zonder ernstig gewonden. Ambulance 16123 werd met A1 ter plaatse geroepen naar de Kroeskarperlaan. De politie was ook ter plaatsen. De gewonde is meegenomen naar het ziekenhuis.Voorhout   Verkeersongeval
De politie heeft op vrijdag 1 september, rond 17.45 uur, hulp geboden bij een aanrijding die plaats had op de kruising van de Kroeskarperlaan met de Baarslaan. Een 17 jarige bromfietsster reed over de Baarslaan in de richting van de Kroeskarperlaan. Op het kruispunt verleende zij geen voorrang aan een 39 jarige automobiliste. De bromfietster kwam ten val en raakt gewond aan haar sleutelbeen. Zij is voor behandeling overgebracht naar het LUMC. foto ook te zien op www.deteyding.nl

Om 17.52 uur moest de K.N.R.M. Noodwijk uitrukken met de Valentijn voor een kitesurfer in nood. Ter hoogte de Baak aan de Astrid Boulevard. De kitesurfer is niet gevonden, maar is waarschijnlijk al richting het strand gegaan.

  

Om 12.47 uur Binnenbrand voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar de Waal Malefijtstraat. Aldaar aangekomen was er geen brand meer te bekennen. Een voorganger hoorde een hard piepend geluid uit de woning komen. Daar bleek een pannetje op het vuur te staan droogkoken. Toegesnelde familieleden hebben daarna het vuur uit gezet en de ramen en deuren open gezet. Het nut van een rookmelder in huis is weer eens bewezen. KIJK voor meer tips op de preventie pagina op deze site.

Om 11.20 uur OMS melding voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar de Noordzee passage in Katwijk.

Om 10.46 uur OMS melding voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66646 en 66647 naar parkeergarage WC Brakershof gelegen aan de Henri Dunantplein in Hillegom

Om 09.22 uur OMS melding voor de brandweer Sassenheim. De brandweer rijdt  met prio 1 en voertuig 66643 naar Akzo Nobel Coatings B.V. aan de Rijksstraatweg. De bedrijfsbrandweer van AKZO is al bij de OMS melding aanwezig.

Om 08.44 uur OMS melding voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar Parkwijk aan de Parklaan in Hillegom.

Om 03.24 uur OMS melding voor de brandweer van Warmond. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66746 naar Dekkerhout  Veerpolder in Warmond. (archieffoto)

 

Lisse Inbraak in winkel
In een winkel aan het Blokhuis (AKO boekenwinkel) van Lisse is in de nacht van donderdag 31 op vrijdag 1 september ingebroken. Inbreker(s) hebben uit de winkel tabakswaren en geld weggenomen. De politie werd rond 04.00 uur gebeld door een persoon die de voordeur van de winkel had zien openstaan. Agenten hebben een zoekslag in de omgeving gemaakt en zijn naar de winkel gegaan. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Katwijk    Taxichauffeur mishandeld
De politie is op zoek naar de man die op vrijdag 1 september, rond 16.30 uur, op de Mr. D. Donker Curtiusstraat een 43 jarige taxichauffeur uit Katwijk heeft mishandeld. De taxichauffeur heeft aangifte gedaan van de mishandeling. De taxichauffeur wilde op de Mr. D. Donker Curtiusstraat een klant ophalen. Omdat het een smalle weg was en er geen plek was om te parkeren besloot hij op de rijbaan stil te staan. Toen hij de vrouw in de taxi aan het helpen was stonden er twee auto’s achter hem te wachten. Een man uit een van de auto’s was het wachten zat en schold de taxichauffeur uit. De taxichauffeur maakt hierop een beledigend gebaar waarop de man uit zijn auto kwam en de taxichauffeur mishandelde. De mishandeling bestond uit het slaan en vastpakken van de man aan zijn hoofd/ oren om hem daarna heen en weer te schudden. Omstanders bemoeiden zich ermee waarna de verdachte is weggereden. De politie kwam ter plaatse en een ambulance om de taxichauffeur naar het ziekenhuis te brengen.

Noordwijk Rijden onder invloed van alcohol
De politie heeft vrijdag 1 september even na 02.30 uur een 21 jarige automobilist uit Sassenheim aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en gevaarlijk rijgedrag. Agenten zagen de automobilist voor hen rijden over de Beeklaan in de richting van de Oude Zeeweg. De Sassenheimer nam de rotonde met de Jan van Gent/ Gladiolusstraat links om en reed daarna rechtdoor over de Beeklaan, maar via de verhoogde middenberm. Na de kruising met het Bonnikeplein reed hij wederom over een verhoogde middenberm en door de bloemperken over een lengte van ongeveer vijftien meter. Bij de rotonde met de Herenweg sloeg de Sassenheimer linksaf deze weg op waar hij werd aangehouden. De Sassenheimer die onder invloed van alcohol bleek te zijn verzette zich tegen zijn aanhouding en werd uiteindelijk geboeid overgebracht naar het bureau. Daar werd een blaastest afgenomen. Het resultaat was 585 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ga naar boven

Laatste wijziging op: 14-03-2009 21:21