Welkom | Jan-07 | Dec-'06 | Nov-'06 | Okt-'06 | Sept-'06 | Aug-'06 | Juli '06 | Jun-'06 | Mei-'06 | Apr-'06 | Mrt-'06 | Nieuws Leiden | Nieuws archief | Disclaimer | Brw wedstrijd Hillegom

Copyright©   2005-2009 | www.112bollenstreek.nl www.112bollenstreek.nl www.112.bollenstreeknet.nl |   KvK Leiden 28108267  Tel:0613477923 
Aan deze gegevens kunnen geen rechten ontleend worden. Alle foto's zijn van een mindere kwaliteit dan de orginele, alle foto's op de site blijven eigendom van 112 bollenstreek. De foto's van nieuws zijn vrij te gebruiken  mits vermelding dat deze zijn genomen door
www.112bollenstreek.nl of door de naam van de fotograaf te vermelden, stuur ons wel even een emailtje

 

Meldingen 31-08-2006: Brandweer Noordwijkerhout heeft record aantal meldingen gehad. Hun brandweerjaar loopt vandaag af en wachten met spanning af of er nog een melding gaat komen. Vanaf het bestaan van de Noordwijkerhoutse brandweer is het nog niet voor gekomen dat ze zoveel meldingen hebben binnen gekregen. Het zijn er in totaal 218 geworden dit weekend komen alle melding op de site te staan van brandweer Noordwijkerhout

 

Om 20.31 uur was er voor de brandweer van Warmond een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio 1 en voertuigen 66746, 66751 en 66730 naar de Marienhaven aan de Mgr. Aengenentlaan in Warmond.

 

Om 18.54 uur krijgt de brandweer Katwijk een brandmelding OMS. Er wordt met prio1 en het voertuig 66630 naar de Noordzee-passage aan de Noordzeepassage in Katwijk gereden.

 

Om 17.03 uur kwam er voor de Warmondse brandweer een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66746 naar Huize Liduina aan de Herenweg in Warmond.

 

Om 12.59 uur kwam er voor de brandweer Valkenburg de melding hulpverlening reinigen wegdek. Er wordt gereden met voertuig 66740 en prio 2 naar de Katwijkerweg in Valkenburg.

 

Om 11.08 uur is er voor de Katwijkse brandweer een melding van hulpverlening wegdek reinigen. De brandweer rijdt met prio2 en voertuig 66631 naar het Hoornesplein in Katwijk. Omdat het een groot oppervlakte was dat gereinigd moest worden, heeft de politie een deel van de weg moeten afzetten.

 

 

  

 

Sassenheim Politie vordert rijbewijs in
De politie heeft donderdag 31 augustus het rijbewijs ingevorderd van een 34 jarige automobilist uit Sassenheim. Agenten controleerden de man rond 00.50 uur op de Kwekersweg en stelden drankgebruik door hem vast. Hij werd aangehouden en deed aan het politiebureau een ademanalyse. De uitslag daarvan was 405 ug/l (limiet 220 ug/l.) Vanwege een eerdere veroordeling voor het rijden onder invloed, vorderden de agenten het rijbewijs in. De politie maakt proces-verbaal op.

Warmond Woninginbraken
De politie is een onderzoek gestart naar een woninginbraak aan de Kloosterwei. In de nacht van donderdag 31 augustus is er in de woning ingebroken. De dader(s) is binnengekomen via de achterzijde. Uit de woning zijn verschillende waardevolle spullen zoals een portemonnee en tassen weggenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan van inbraak. Eerder deze week, in de nacht van dinsdag 29 augustus, werd er ingebroken in een andere woning aan de Kloosterwei. Ook hier kwamen inbreker(s) via de achterzijde van de woning binnen. De buit bestond onder andere uit een laptop, een tas en een gsm. De politie heeft beiden inbraken in onderzoek.

Ga naar boven

Meldingen 30-08-2006: Om 20.00 uur raakt een bestuurster de macht over de stuur op de Groenewege/ Weversland in Noordwijkerhout. De auto raakt met zijn achterkant  te water.  Helaas voor de bestuurster moet ze opzoek naar een ander wagen omdat deze totaal loss is. Op dit tijdstip stonden er rond de honderd personen te kijken naar de auto te water. De vrouw is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Berging bedrijf BCB (Berging Centrale Bollenstreek) heeft de wagen afgesleept. De politie was er met voertuig 11-12 om de jongere weg te houden bij het voertuig. De foto is ook te zien op www.debollenkrant.nl , weekendkrant en www.rtvnens.nl

  

Om 19.57 uur komt er een zeealarm voor de K.N.R.M. Noordwijk voor een zeilschip met stuur of motorproblemen. De bemanning van de reddingsboot de Valentijn spoeden zich naar het boothuis aan de Bosweg. De Valentijn heeft het zeiljacht met motorpech op sleeptouw genomen naar de haven van Scheveningen, waarna ze terugkeerden naar het boothuis.

  

  

Tegen 12.00 uur vindt er op de Teylingerlaan in Voorhout een aanrijding plaats tussen twee voertuigen. Een van de voertuigen komt van Links en ramt de wagen die op de Teylingerlaan N443 rijdt. Het gevolg is veel schade aan de wagens.

  

Om 11.18 uur kwam er een brandmelding OMS binnen voor de brandweer van Sassenheim. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66643 naar de Teylingereind gevangenis aan de Rijksstraatweg in  Sassenheim.

De Zilk Onder invloed tegen lantaarnpaal aangereden
Een 36 jarige man uit Haarlem is op woensdag 30 augustus, rond 18.40 uur, met zijn auto tegen een lantaarnpaal aangereden op de Ruigenhoekerweg. De melder kon vertellen dat de man in een witte auto na de aanrijding door was gereden in de richting van de De Zilk. Agenten werden de richting van De Zilk opgestuurd en troffen de auto stilstaand langs de Zilkerduinweg aan. In de auto zat achter het stuur een man die voorovergebogen over zijn stuur zat. De man werd aangesproken en agenten roken een alcohollucht. Omdat de man doorgereden was na het veroorzaken van een aanrijding en mogelijk onder invloed was van alcohol is hij aangehouden. Op het bureau werd hij onderworpen aan een blaastest om te kunnen bepalen of hij de wettelijke limiet van 220 ug/l had overschreden. De uitslag van de blaastest, 900 ug/l zorgde er tevens voor dat hij zijn rijbewijs kon inleveren.

Ga naar boven

Meldingen 29-08-2006: Om 17.44 uur is er voor de brandweer Noordwijk een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66635 naar Duin en Dal aan de Rembrandtweg in Noordwijk.

Om 17.23 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 naar OMS adres Frijlink en zoon export B.V. aan de 's Gravendamseweg in Noordwijkerhout. Het ging om een technische storing. Dit was melding 218 voor het Noordwijkerhoutse korps.

 
SASSENHEIM, 29 augustus - De politie heeft maandag twee mannen aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 42 jarige Sassenheimer. Eerder deze maand werden de compositietekeningen van de twee hoofddaders van de mishandeling geplaatst in diverse media en getoond in Opsporing Verzocht. Naar aanleiding van zeer duidelijke tips werden maandag de twee hoofddaders aangehouden. Het zijn een 20-jarige Amsterdammer, die veel in Sassenheim verblijft, en een 20-jarige Sassenheimer. Beiden hebben bekend; door het kijken naar het programma Opsporing Verzocht, beseften ze hoeveel letsel ze de man hadden toegebracht.

In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 juni 2006 werd op de Hoofdstraat de 42 jarige man zwaar mishandeld door de twee mannen. De man fietste samen met een vrouw ieder op hun fiets naar huis, nadat zij om 02.00 uur een café in Sassenheim hadden verlaten. Op de Hoofdstraat ter hoogte van de Bowling ‘De oude Tol", zagen zij een groep van ongeveer tien man vernielingen plegen. Toen de man de groep over deze vernielingen aansprak, keerde de groep zich tegen hem. Twee mannen van de groep schopten de man van zijn fiets en trapten hem in elkaar. Ten gevolge hiervan liep het slachtoffer een gebroken neus, een scheur in zijn schedel en een schedelbasis fractuur op. Naast twee blauwe ogen en de nodige bloeduitstortingen over zijn hele lichaam, heeft de man mogelijk blijvend gehoor- en zichtschade opgelopen. In totaal kwamen tien tips binnen. Beide verdachten worden woensdag 30 augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris. (bron de Teyding)

Vanmorgen waren medewerkers van de firma De Visser uit Lelystad bezig een controle aan de gastank aan de Gooweg. Er moest een aantal pakkingen worden vervangen aan de gastank. Om de gastank gasvrij te krijgen, moest het laatste beetje gas dat in de tank zat verwijderd worden. Dat deed men door het gas via een brander op te branden. Dat gaf behoorlijke vlammen. Weggebruikers die voorbij reden keken nogal op van het vuur. Het was maar net aan welke kant van de Gooweg je kwam, want op bepaalde leek het net of er echt brand was. De medewerkers hadden de politie en brandweer al ingelicht voor het geval er mensen zouden bellen.

   

  

Om 09.44 uur krijgt brandweer Noordwijk de melding dat er in koe te water is. Er wordt gereden met prio 2 en voertuig 66635 naar de Provincialeweg N206 ter hoogte van 23,2 in Noordwijk.

Om 08.35 uur is er voor de brandweer Noordwijk een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66635 naar Duin en Dal aan de Rembrandtweg in Noordwijk.

 Hillegom Verkeersongeval
Dinsdag 29 augustus omstreeks 17.50 uur vond op de kruising Leidsestraat/Arnoudstraat een aanrijding plaats. Een 26 jarige automobilist uit Lisse reed over de Leidsestraat vanuit de richting van Lisse. Een andere automobilist, een 42 jarige man uit Hillegom, stond voorgesorteerd op de Arnoudstraat om rechtsaf de Leidsestraat op te rijden. De Lissenaar sloeg op de kruising rechtsaf de Arnoudstraat in. Hij zag daarbij echter een 18 jarige scooterrijder uit Lisse over het hoofd. Deze reed op het fietspad van de Leidsestraat in dezelfde richting als de automobilist. Een aanrijding was het gevolg. De scooterrijder belandde in het gras terwijl de scooter doorschoof tegen de auto van de Hillegommer. De scooterrijder en zijn 20 jarige bijrijder raakten gewond. De bestuurder liep een gebroken been op. De bijrijder, een Rijnsburger, liep een gekneusde voet en schaafwonden op aan een arm. Beiden werden overgebracht naar het LUMC.

Katwijk Lichaam vermiste Katwijker gevonden
De 53 jarige Maarten van der Niet uit Katwijk is terecht. Het lichaam van de man werd op dinsdag 29 augustus in het duingebied Meijendel te Wassenaar gevonden door medewerkers van de Duinwatermaatschappij. De man is niet door misdrijf om het leven gekomen. De man werd sinds donderdag 17 augustus vermist.

Katwijk Verkeersongeval
Dinsdag 29 augustus omstreeks 17.30 uur vond op kruising Bosplein/ Koningin Julianalaan, ter hoogte van de oversteekplaats, een aanrijding plaats. Een 24 jarige automobiliste uit Katwijk reed over de Boslaan in de richting van de kruising. Van links kwam, vermoedelijk met hoge snelheid, een 20 jarige snorfietsster uit, eveneens Katwijk. De snorfietsster reed tegen de linkerzijkant van de auto en kwam ten val. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden / Katwijk Aanhouding voor oplichting
De politie heeft woensdag 30 augustus rond 03.00 uur op de Zeeweg in Katwijk een 36 jarige man uit die plaats aangehouden. De politie was al sinds februari naar hem op zoek. Op zaterdag 11 februari wist hij namelijk van een 52 jarige vrouw uit Leiden 20 euro te krijgen door een zielig verhaal op te hangen en de belofte te maken het geld nog dezelfde dag terug te geven. De Leidse was bezig in een school aan de Storm Buysingstraat in Leiden toen de man daar binnenkwam en het verhaal ophing dat hij daar tegenover de school woonde, zich had buitengesloten, nu naar zijn zieke moeder moest maar dit nu niet kon omdat de benzinetank van zijn auto leeg was. Hij vroeg om even geld voor het tanken te lenen. Die dag liet de man zich niet meer zien en deed de vrouw aangifte van oplichting. De politie onderzocht de zaak en kwam uit bij de verdachte die vervolgens in het opsporingssysteem werd opgenomen. Vannacht rolde de verdachte er tijdens een verkeerscontrole uit. Hij is ingesloten. De politie gaat vandaag verder met de zaak.

Ga naar boven

Meldingen 28-08-2006:Om 18.51 uur OMS  melding voor de brandweer korpsen Rijnsburg en Katwijk. Beide korpsen rijden met prio 1 en Voertuigen 66641 (Rijnsburg) en 66630 (Katwijk) naar Bloemenveilig Flora Laan van Verhof in Rijnsburg.

 Om 04.19 uur woningbrand in Sassenheim. De brandweer van Sassenheim rijdt met prio 1 en voertuig 66643 en 66644 naar de Kagervoorde en brandweer Lisse rijdt met de ladderwagen (66653) met prio 1 naar de Kagervoorde voor een woningbrand op de 2e etage. De brandweer van Sassenheim is direct begonnen met blussen. Ter plaatse werd in de portiekingang de nodige rookontwikkeling waargenomen waarbij als snel duidelijk was dat dit veroorzaakt werd door een aantal smeulende fietsen. De fietsen, afkomstig van een nabij gelegen fietsenrek, zijn vermoedelijk in de portiek neergegooid, waarbij onderzoek nu moet uitwijzen of het brandstichting betreft. De brandweer heeft er voor gezorgd dat de aanwezige rook uit de portiek werd verdreven en heeft vervolgens de zaak aan de politie overgedragen. (foto's zijn te zien op www.brandweersassenheim.nl foto 1 ) (Foto's 2-3 en 4 zijn van www.deteyding.nl)

12

Sassenheim   Aanhoudingen na brandstichting
De politie heeft maandag 28 augustus om 04.50 uur twee Sassenheimers van 22 en 24 jaar aangehouden op verdenking van brandstichting bij een flat aan de Kagervoorde. De politie kreeg omstreeks 04.15 uur de melding van de brand. In de centrale hal bleek een aantal op elkaar gestapelde fietsen in brand gestoken te zijn. De vlammen sloegen tegen het dak van de hal en er ontstond veel rookontwikkeling in het trappenhuis. Agenten en een bewoner zijn direct met drie brandblussers en emmers water begonnen met het doven van de brand. De brandweer kon dit even later overnemen. Een wegrijdende auto met gedoofde verlichting trok de aandacht van agenten. De auto werd na een korte zoektocht zonder inzittenden op het Essenplein aangetroffen. Op de Vijfmeiweg werden de twee verdachten aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

34

Om 02.46 uur een containerbrand voor de brandweer Voorhout. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66645 naar de Beukenrode in Voorhout.

Om 01.55 uur PAC melding voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar de Grent 22. (PAC= Particuliere Alarm Centrale)

Hillegom    Fietser aangereden door auto
De politie heeft maandagmiddag 28 augustus rond 17.00 uur op de Van de Endelaan een 24 jarige man aangehouden die daar met zijn auto een 20 jarige vrouw op haar fiets aanreed. De vrouw liep daardoor letsel op aan haar enkelbanden en hield er schaafwonden aan over. Volgens enkele getuigen sorteerde de man eerst links voor en op het moment dat het links afslaand verkeer groen licht kreeg, veranderde hij van rijrichting en besloot om rechtdoor te rijden. Dat verkeer had echter rood licht en de vrouw die overstak vanaf de Molenstraat groen. Een aanrijding was het gevolg. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Katwijk    Politie zoekt doorrijder
De politie is op zoek naar de bestuurder van een grote Jeep die op maandag 28 augustus rond 15.35 uur op de Boulevard een 77 jarige man uit Katwijk op zijn bromfiets aanreed en vervolgens zonder te stoppen doorreed. De man kwam ten val en werd door omstanders weer op de been geholpen. Naast schade aan zijn bromfiets hield de man pijnlijke heupen aan het incident over. De man kwam vanaf de Koningin Wilhelminastraat en reed de kruising met de Boulevard op. Daar werd hij door de grote Jeep aangereden. U kunt bellen naar 0900-8844 13 cent p/m en vraag dan naar bureau Katwijk

Ga naar boven

Meldingen 27-08-2006: Om 21.40 uur reiniging wegdek voor de brandweer van Voorhout. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66645 naar de Jacoba van Beierenweg/Zuidelijke randweg waar een spoor van diesel op de weg lag. De brandweer heeft de weg ontdaan met een schuimlaag die de vloeistof neutraliseert en daarna de weg afgespoten met water.

Om 14.51 uur OMS melding voor de brandweer korpsen Rijnsburg en Katwijk. Beide korpsen rijden met prio 1 en Voertuigen 66641 (Rijnsburg) en 66630 (Katwijk) naar Bloemenveilig Flora Laan van Verhof in Rijnsburg. Foto 1 en 2 voertuig 66630 van Katwijk en foto 3 voertuig 66641 van Rijnsburg.

123

Om 12.30 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 naar de rivierduinen Langevelderweg Noordwijkerhout.

Bekijk ook eens de geheel vernieuwde site van brandweer Sassenheim www.brandweersassenheim.nl

Afgelopen vrijdag was er bij de Hillegomse brandweer een 3VO dag voor de kinderen georganiseerd. Dit ging uiteraard over de veiligheid op straat. Er was een vrachtwagen met chauffeur die uitleg gaf over de dodehoek. 3VO deed een verkeersbordenspel en er werd geleerd hoe je moet fietsen in het verkeer. De brandweer gaf een demonstratie Hulpverlening voertuig met beknelling ze knipte de wagen open en gaven uitleg.fotoalbum van de 3VOdag zie:  http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1064778.html 

Afgelopen Woensdagavond was de oude Dodge van brandweer Noordwijk op de kazerne we hebben tot in detail foto's kunnen nemen van dit voertuig. De foto's zijn te zien op: http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1064763.html 

Ga naar boven

Meldingen 26-08-2006: Om 21.15 uur lampionnen optocht door Noordwijk-Binnen, de politie reed voorop in de stoet.

Vanavond hield de brandweer van OVSW= Oegstgeest Voorhout Sassenheim en Warmond  een BBQ avond in Voorhout voor de bemanning met partner. De commandant Hans Kleintje hield een toespraak voor zijn bemanning en richte zich nog even tot de scheidende burgemeester van Teijlingen. Burgemeester Staatsen hield daarna een korte toespraak voor alle brandweer bemanning en had grote bewondering voor de inzet voor hun werk. Daarna werd de avond ingezet met een lekker hapje en drankje. Het BBQ was erg lekker en er werd van genoten  Alleen Brandweer Oegstgeest kreeg om  19.42 uur een OMS melding  Curium nieuwbouw  Endegeesterstraatweg maar het ging om echte een keukenbrand. Na terugkomst konden ze weer lekker doorgaan met eten en drinken. Alle brandweer voertuigen waren vanavond in Voorhout gestationeerd en ook de ploegen die moesten uitrukken waren al bekend. Het was een gezellige avond waar veel werd gepraat uiteraard over hun werk. Aan het einde van de avond werd gezamenlijk de kazerne opgeruimd. meer foto's zie http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1065252.html 

  

  

Om 17.26 uur krijgt brandweer Noordwijk een brandmelding OMS. Er werd gereden met prio1 en het voertuig 66635 naar Heeren van Noortwijck aan de Quaurles van Uffordstraat in Noordwijk.

  

Om 14.18 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 naar de Herenweg 4 Gemeentehuis/bibliotheek

Om 13.45 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar Opduin Rembrandtweg in Noordwijk.

Om 12.42 uur wordt de lifeliner 1 uit Amsterdam opgeroepen naar Lisserbroek omdat er op de Lisserdijk een ongeval plaats heeft gevonden tussen een stilstaande mercedes bus en een wielrenner. De wielrenner had het busje niet stil zien staan en is er met volle vaart opgereden. Hij heeft zijn hoofd flink verwond door het knipperlicht, deze is helemaal kapot. Ambulance 16122 uit de regio gaat naar het ongeval toe. De Lifeliner landt net voordat de ambulance ter plaatse is. De politie moet uit Nieuw-Vennep komen en dat laat dan even op zich wachten. Het ambulance personeel heeft samen met het lifelinerteam de patiënt transport klaar gemaakt en is vervoerd naar een ziekenhuis hier in de buurt. Foto 1 aankomst lifeliner 1 foto 3 de arts rent naar het ongeval toe. Foto 4 achter de bus ligt het slachtoffer. foto 6 de Lifeliner 1 vertrekt weer terug naar het VU in Amsterdam. Er zijn ook foto's gemaakt door E-J Geersten en Peter vd Oever.

123

456

78

Ga naar boven

Meldingen 25-08-2006: Om 23.31 uur Wateroverlast voor de brandweer Rijnsburg. De brandweer rijdt met prio 3 naar de Trompstraat in Rijnsburg om daar een burger te helpen met wateroverlast.

Om 22.24 uur reinigingwegdek voor de brandweer Voorhout. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66645 naar de Schoutenlaan rotonde Zuidelijke randweg waar een lang spoor van Diesel op het asfalt ligt. De brandweer sproeit eerst met een schuimmiddel die de diesel afbreekt, daarna wordt de weg afgespoten met water. De politie komt met motor 12-22 even lang kom te kijken om hoeveel verontreiniging het ging.

  

  

Om 17.02 uur ernstig ongeval Nassaustraat Lisse Ambulance 16132 wordt opgeroepen en rijdt met A1 naar de Nassuastraat. Een auto rijdt vanuit de richting blokhuis winkelcentrum naar de verkeerslichten Oranjelaan. De wagen moet waarschijnlijk flink remmen voor iemand die aan het oversteken was, de wagen remt flink en ramt daarna  een verkeersbord en een stevig hek. Zo aan de voorruit te zien droeg de bestuurder geen gordel. De politie heeft enige tijd de weg afgesloten voor al het verkeer.

  

 

 
Vermissing van Katwijker (53)
 

Katwijk, 25-08-2006

 

De politie is op zoek naar een 53 jarige inwoner van Katwijk, Maarten van der Niet, die sinds donderdag 17 augustus vermist wordt. De man is omstreeks 16.00 uur vanuit zijn woning met een oude fiets (een zwarte Gazelle) en oude kleren vertrokken, mogelijk richting het duingebied. Omstreeks 16.30 uur is hij gesignaleerd in de omgeving van het koffie/theehuis in de duinen langs het fietspad tussen Katwijk en Wassenaar. Om 16.45 uur is hij gezien bij het zuid strand Skuyteveart. Aangezien de man depressief is en medicijnen nodig heeft, die hij niet heeft meegenomen, vreest men voor zijn leven. Heeft u de man gezien bel dan naar 0900-8844 (13 cent per minuut) vraag dan naar bureau Katwijk.

 

 

Maarten van der Niet is blank met een door zon gebruinde huid, heeft een vermagerd gezicht en een grote neus, een tenger postuur, donker geknipt kort haar. Hij is 1.87 meter lang.

 

De politie vraagt personen die de Katwijker gezien hebben dit te melden bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900 – 8844 en te vragen naar het bureau van Katwijk.

Om  07.49 uur is er wateroverlast voor de brandweer Rijnsburg. De brandweer rijdt met prio 3 naar de Spinozalaan in Rijnsburg om daar de wateroverlast te verhelpen.

  

Om 07.37 uur Woningbrand voor de brandweer Valkenburg. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66740 naar de Zijlhoeklaan in Valkenburg.

Om 06.58 uur Woningbrand voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar de Patrijsstraat in Katwijk.

 
Politie reikt infopakket Veilig Wonen uit aan burgemeester Hillegom
 
Regio, 25-08-2006
 

Gemeenten en politie in de veiligheidsregio Hollands Midden gaan de inwoners informeren met het doel om het aantal beveiligde woningen te vergroten. Inwoners van de regio kunnen daarvoor een speciaal samengesteld informatiepakket aanvragen.

Op dinsdag 22 augustus reikte politiecommissaris De Boer een eerste exemplaar van het informatiepakket Veilig Wonen uit aan burgemeester Mans van Hillegom. Het pakket bevat onder andere twee informatieve brochures ‘Wijzer met goede beveiliging’ en ‘Het ABC van veilig wonen’. Ook directeur De Greef van woningstichting PAGO uit Hillegom ontving het nieuwe infopakket. De uitreiking is de start voor een regionale publiekscampagne van de politie Hollands Midden voor veiligere woningen in de streek.

 Informatiepakket Veilig Wonen
Geïnteresseerde bewoners krijgen op verzoek het informatiepakket Veilig Wonen dat gemeenten en Politie Hollands Midden ontwikkeld hebben. Het pakket bevat o.a. een lijst met erkende politiekeurmerk bedrijven die binnen de regio actief zijn en de brochure ‘Wijzer met goede beveiliging’. In deze brochure staan tal van voorbeelden van goedgekeurd hang- en sluitwerk. Tot slot bevat het pakket de brochure ‘Het ABC van veilig wonen’, waarin diverse tips voorkomen om woningen effectief te beveiligen.

Deze informatie-envelop is voor de inwoners beschikbaar op alle politiebureaus en kan worden toegezonden als bewoners uit de regio bellen met het algemene telefoonnummer politie 0900-8844. Dit initiatief is – in aangepaste vorm – al overgenomen door de gemeenten Gouda, Katwijk, Noordwijk en Voorschoten. Deze gemeenten gaan de informatie aan hun inwoners beschikbaar stellen op de respectievelijke gemeentehuizen.

Politiekeurmerk Veilig Wonen®: tot 90% minder kans op inbraak
Aangetoond is dat een volgens het Keurmerk Veilig Wonen beveiligde woning 90% minder kans heeft op een geslaagde woninginbraak. Als daarnaast ook de woonomgeving op keurmerkniveau wordt gebracht levert dit een aanzienlijke bijdrage aan het veiligheidsgevoel van bewoners en minder criminaliteit in de woonomgeving.

Tips voor het verlagen van woninginbraakrisico zijn: goede sloten, een buitenlamp aan de gevel en de woning niet verstoppen achter het tuingroen. Op iedere slaapverdieping een rookmelder en daarmee is een woning echt veiliger gemaakt. Voor een woning zijn dit in grote lijnen de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen® kortweg PKVW. De kans dat een inbreker een PKVW woning uitkiest blijkt echt te dalen en als hij het toch zou proberen, dan moet hij daar veel moeite voor doen en herrie maken. Daar hebben inbrekers een hekel aan.
 
Veiliger wonen door PKVW
De belangrijkste boodschap van het informatiepakket is: ‘vraag een advies aan bij een van de ruim 40 PKVW erkende beveiligingsbedrijven’. Een PKVW erkend bedrijf geeft advies volgens de normen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Een PKVW erkend bedrijf voldoet bovendien aan de eisen die de politie stelt aan vakbekwaamheid en betrouwbaarheid. De bewoner krijgt van zo’n bedrijf op papier de maatregelen die nodig zijn voor de woning. Als de bewoner het PKVW bedrijf deze maatregelen ook laat uitvoeren, ontvangt deze na afloop het certificaat Veilige Woning. Met dit certificaat geven de meeste verzekeraars een korting op de inboedelverzekering.

Zelf doen kan ook
Bepaalde maatregelen zijn ook zelf aan te brengen door u zelf of een handige oom. Een deskundig advies van een erkend PKVW bedrijf blijft wel aan te bevelen. Overleg met het erkende PKVW bedrijf van hun keuze kan helpen in wat je zelf kan doen kan worden of wat door een vakman gedaan moet worden. Het bedrijf kan tevens de benodigde materialen leveren. Om het certificaat Veilige Woning te krijgen, moeten de zelf aangebrachte materialen door het PKVW bedrijf gecontroleerd worden. Voor die inspectie mag het bedrijf een vastgesteld tarief berekenen (€ 50,-).

Zie voor meer informatie ook de website www.politiekeurmerk.nl.

Rijnsburg   Jongens aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht 25 augustus vier jongens, drie uit Oegsteest van 17 (2x) en 18 jaar en een 17 jarige Warmonder, aangehouden. De jongens waren met vermoedelijk nog een vijfde jongen rond 03.15 uur op de Herenweg bij de rotonde met de Beeklaan, bezig verkeersborden te stelen. De aanhoudingen konden worden dankzij medewerkers op een ambulance die ze zagen slepen met de borden. Op de Herenweg wisten ze er twee in de kraag te vatten. Even later pakten ze op de Vinkenlaan een derde jongen van het groepje. Ook daar was hij weer bezig een verkeersbord te stelen. In Warmond hield de politie nog een vierde verdachte aan. De jongens zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek naar deze poging tot diefstal, dan wel vernieling en openlijke geweldpleging voort.

Ga naar boven

Meldingen 24-08-2006: Heropening The Grand Noordwijk. Nog eenmaal de zeer grote brand van 2 april http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1060629.html

Om 21.54 uur krijgt de brandweer Katwijk een melding van brandstof lekkage bij een tankstation bij de Digros. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66630 naar de Visserijkade in Katwijk.

 

Om 16.59 uur is er voor de brandweer van Noordwijkerhout een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en het voertuig 66638 naar de Bejaardenhuisvesting aan de Pilarenlaan in Noordwijkerhout.

Om 13.51 uur komt er voor de Katwijkse brandweer een melding van persoon in de lift aan de Schaepmanstraat in Katwijk. De brandweer rijdt erheen met prio2 en het voertuig de 66630.

Om 10.25 uur was er voor de Noordwijkerhoutse brandweer een melding van persoon in lift. De brandweer rijdt met prio2 en voertuig 66638 naar de Langervelderweg in Noordwijkerhout.

Ga naar boven

Meldingen 23-08-2006: Fout geparkeerd langs het water dan is dit het resultaat. Berging Centrale Bollenstreek (BCB) heeft de wagen er weer uitgetrokken.

  

Om 19.27 uur was er voor de brandweer van Noordwijkerhout een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio 1 en het voertuig 66638 naar De Duinvos aan de Duinschooten in Noordwijkerhout.

  

Rond de klok van 16.00 uur aanrijding met twee gewonden, deze zijn afgevoerd naar een ziekenhuis in Leiden.Om 16.11 uur krijgt de brandweer Noordwijk een melding van uitstromende vloeistof na aanrijding. Er wordt gereden naar de Herenweg ter hoogte van Broekhuizen snacks met prio1 en voertuig 66635.  De politie was ter plaatsen en heeft de weg vanaf de rotonde Herenweg/Beeklaan en de rotonde Herenweg/De Krom afgesloten voor al het verkeer. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse dienst van de politie) heeft het ongeluk in kaart gebracht. Takelbedrijf BCB uit Hillegom heeft de twee voertuigen afgesleept naar Hillegom. De brandweer heeft daarna de weg kunnen ontdoen van onderdelen en vloeistoffen op het wegdek. Rond de klok van 18.00 uur heeft de politie de weg weer vrij gegeven. Meer foto's vind u op onze digitale fotoalbum:http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1061579.html  tekst staat in de weekendkrant foto te zien op www.rtvnens.nl

Noordwijk    Aanrijding
De politie heeft op woensdag 23 augustus rond 15.50 uur hulp verleend bij een aanrijding op de Herenweg. Een 22 jarige automobilist uit Katwijk botste op de aanhangwagen van zijn voorganger. Kennelijk zag hij te laat dat deze auto bestuurd door een 51 jarige man uit Noordwijk afremde om linksaf te slaan. Een 19 jarige jongen die bij de Katwijker in de auto zat, is met snij- en schaafwonden overgebracht naar het LUMC. De andere betrokkenen bleven ongedeerd.

  

Om 13.57 uur was er voor brandweer van Hillegom een melding binnenbrand. Er werd gereden met prio1 en de voertuigen 66646 en de 66653 naar de Stationweg in Hillegom. Om 14.17 uur volgt er een nader bericht dat de binnenbrand een middelbrand is en de OVD wordt ter plaatsen verwacht met prio 1. Ambulance 16134 en de GHOR komt met voertuig 16802 voor medische bijstand omdat er waarschijnlijk iemand rook had geïnhaleerd. Beluister interview AB-Radio / Opname 14:30 uur

 

Om 13.54 uur is er voor de brandweer Rijnsburg een melding patiënt takelen. Er wordt gereden met prio2 en de voertuigen 66630 en de 66650 naar de Prins Bernardlaan in Rijnsburg.

  

Meldingen 22-08-2006: Om 23.04 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66635 en voertuig 66655 rijdt met prio 2 de bedrijfsbrandweer is met voertuig 66542 aanwezig op de willem vd Bergh Zwarteweg Noordwijk. Er was een brandmelding in de supermarkt. Na grondige controle vertrekken alle wagens weer terug naar de kazernes.

  

Om 18.36 krijgt de brandweer van Warmond een brandmelding OMS. De brandweer rijdt naar de Marienhaven aan de Mgr. Aengenentlaan in Warmond met prio1 en de voertuigen 66746, 66751 en 66730.

Om 15.34 uur is er voor de brandweer van Lisse een melding van een voertuigbrand. Er wordt gereden met het voertuig 66633 en prio1 naar de Laan van Rijckevorsel in Lisse. Er was niets aan de hand, de belijningwagen was verf aan het koken om zo weer de weg  te kunnen belijnen. het leek op het eerste gezicht op een binnenbrand in de vrachtwagen. Uit voorzorg heeft de politie een kant van de weg afgezet voor het verkeer.

  

Om 13.45 uur is er een brandmelding OMS voor de brandweer Sassenheim. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66643 naar de Albert Heijn aan de Voorhavenkwartier in Sassenheim.

Om 11.53 uur krijgt de Noordwijkse brandweer een melding van patiënt takelen op de 5e etage. De brandweer rijdt met prio1 en de voertuigen 66635 en 66655 naar de Parallelweg in Noordwijkerhout. Het ging om een bouwvakker die tijdens bouwwerkzaamheden zwaar gewond was geraakt. De man was een dakspan aan het plaatsen en werd door het dakspan geraakt. De bouwvakker had o.a. verwondingen aan het hoofd en gezicht. Ook politie en ambulance waren ter plaatsen bij het ongeval. Zodra de brandweer de man op de grond had gebracht, werd hij door de ambulance met grote spoed naar een ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.  foto te zien op www.rtvnens.nl

  

Om 10.00 is er voor de brandweer van Katwijk een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66630 naar de Digros aan de visserijkade in Katwijk.

Regio    Politie waarschuwt voor neploterij
De politie Hollands Midden waarschuwt niet op brieven in te gaan die meedelen dat je een prijs hebt gewonnen in een loterij maar daaraan wel de voorwaarde verbinden dat je eerst een percentage van dat bedrag moet overmaken naar de organisatie. De beloofde prijs zie je echter nooit.
Een vrouw uit Zoeterwoude overkwam dit begin augustus. Zij ontving een brief uit Spanje van de Loteria Primativa met de mededeling dat zij 625.810 euro had gewonnen. Om het geld over te boeken naar haar rekening moest de vrouw eerst wel 1.000 euro overboekingkosten betalen. Nadat ze dit had gedaan werd nogmaals 6.000 euro gevraagd. Daar ging de vrouw niet op in, voelde nattigheid en maakte er bij de politie melding van. De politie heeft de zaak in onderzoek.
 
Werkwijze
De politie waarschuwt dat het hier gaat om misdadige bendes, van verschillende nationaliteiten, die op frauduleuze wijze het prestige en de commerciële naam van de Spaanse Loterij in verscheidene landen misbruiken. Zij opereren al jaren probleemloos over heel de wereld d.m.v. van gsms, postbussen en tijdelijke of valse adressen (bestaande adressen van officiële Spaanse instanties). Ze gebruiken namen die doen denken aan prestigieuze instellingen zoals  el Gordo ,  la Primitiva  European Lottery Commission , enz.) en vervalsen documenten en handtekeningen van verschillende banken.

De bendes gaan gewoonlijk als volgt te werk : het potentiële slachtoffer krijgt bericht dat hij een prijs ter waarde van een aanzienlijk bedrag heeft gewonnen (zelfs zonder aan een trekking deelgenomen te hebben). Wil hij aanspraak maken op de prijs, dan moet hij zo snel mogelijk een som betalen die de taksen, bank-, verzendings-of verzekeringskosten, enz. dekt.
De prijzen van de Spaanse Loterij zijn steeds vrijgesteld van belastingen en lasten. De Spaanse Politie heeft reeds verschillende bendeleden, die vanuit het nationaal territorium operen, gearresteerd en ter beschikking van de justitie gesteld.
BETAAL dus NIETS als u een prijs wordt aangeboden die schijnbaar met de Spaanse Loterij verband houdt. We raden u dan ook aan om deze strafbare feiten te melden .

Warmond   Inbraak in woning
In een woning aan de Lommerlustlaan is in de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus ingebroken. Men heeft de achterdeur geforceerd om binnen te komen. Vervolgens werd een portemonnee en een tas weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Lisse    Frontale aanrijding
Dinsdag 22 augustus even voor 17.30 uur vond op de Loosterweg Noord een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. Een 39 jarige Lissenaar reed vanuit de richting Zwartelaan en haalde twee auto’s in. Op dat moment was een 36 jarige automobilist en plaatsgenoot die in tegenovergestelde richting reed al zo dicht genaderd dat er een frontale aanrijding ontstond. De 39 jarige Lissenaar werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De andere bestuurder werd naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp overgebracht. De Loosterweg Noord was anderhalf uur afgesloten voor het verkeer. Beide voertuigen werden weggesleept.

Lisse    Aanhoudingen
De politie heeft dinsdagmiddag 22 augustus drie Lissenaren van 17, 19 en 22 jaar na een controle aangehouden in de parkeergarage aan het Blokhuis. De politie stuitte daar na een melding op een auto met de drie inzittenden. Een agent zag in de auto een basepijp, die gebruikt wordt voor het roken van harddrugs, liggen. Hierop werd er een controle verricht op basis van de Opiumwet. Bij één van de Lissenaren werd een tweede metalen basepijp aangetroffen. Verder werd bij de mannen nog enkele goederen gevonden die gebruikt worden voor het roken van verdovende middelen. Ook troffen de agenten bij twee van hen vier patronen aan. Deze twee verdachten werden ook op basis van de wet Wapens & Munitie aangehouden. De politie heeft alle goederen en de auto in beslaggenomen voor verder onderzoek.

Rijnsburg  Aanhoudingen voor diefstal aluminium en fiets
De politie heeft dinsdagvond 22 augustus twee aanhoudingen verricht. Rond 21.00 uur kreeg de politie de melding dat aan het Kanaalpad Zuid Oost twee mannen waren overlopen die daar uit een schuur aluminium buizen probeerden te stelen. De eigenaar overliep ze en wist een 32 jarige Katwijker vast te houden en over te dragen aan de gewaarschuwde politie. De andere man was weggekomen. Tijdens de zoektocht naar hem kreeg de politie rond 22.00 uur een melding van het veilingterrein aan de Laan van Verhof dat de beveiliging een man in zijn kraag had gevat die daar een fiets had gestolen. De agenten ontdekten al snel dat deze 35 jarige Katwijker ook de man was naar wie men op zoek was. Beide verdachten zijn ingesloten. Een scooter van één van de Katwijkers is inbeslag genomen. De politie onderzoekt of deze van diefstal afkomstig is dan wel dat de inbrekerswerktuigen die in een ruimte van de scooter werden gevonden, mogelijk gebruikt zijn bij inbraken.

uitzending opsporing verzocht Zaak Sassenheim. Zie 16-08-2006

Ga naar boven

Meldingen 21-08-2006:Om 18.48 uur binnenbrand voor de brandweer Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 naar de Kornoeljelaan in Noordwijkerhout. Het ging om een bankstel dat in brand geraakt.( waarschijnlijk door een sigaret.) De bewoner(s) waren niet thuis, buren hadden het gemeld. foto was te zien op www.rtvnens.nl en weekendkrant

  

Om 18.06 uur brandmelding OMS voor de brandweer van Voorhout. Er wordt gereden naar een buitenlocatie Willem van den Bergh aan het Bleihof in Voorhout met prio1 en voertuig 66645.

Om 14.47 uur kwam er voor de brandweer Noordwijkerhout een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66638 naar de Rivierduinen aan de Langervelderweg in Noordwijkerhout.

Om 09.07 uur  is er een melding van een hond in het water voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66683 naar Haven in Hillegom. De brandweer was niet nodig omdat de eigenaresse van Berging Centrale Bollenstreek (BCB) samen met iemand anders de hond uit het water hadden  gehaald. Dus takelen van voertuigen staat op nummer 1 maar ze draaien hun hand niet om voor het redden van dieren. Het was een bijzondere klus die altijd erg dankbaar is en zeer zeker wordt gewaardeerd door omstanders. foto's zijn gemaakt door Eric Poort werkzaam bij Berging Centrale Bollenstreek (BCB)

  

  

Ga naar boven

Meldingen 20-08-2006: Om 19.48 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 naar bejaarden huisvestiging Pilarenlaan in Noordwijkerhout.

Om 16.12 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met voertuig 66635 met prio 1 en met voertuig 66655 rijden ze met prio 2 naar het Zilverenkruis/Achmea vd Mortelstraat in Noordwijk. Omdat er geen sleutelkluis aanwezig was moest de brandweer eerst het hele gebouw van de buitenkant bekijken pas om 16.33 uur kwam er een beveiligingsbedrijf langs met de sleutels. Er zat water in een van de melders. Foto 1 de brandweer komt aanrijden. Foto 2 een zonnescherm is kapot gewaaid door de wind. Foto 3 het is wachten op de beveiligingswagen. foto 4 een dennenboom is omgewaaid

  

Om 14.02 uur wateroverlast voor de brandweer katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 naar de Prins Bernhardlaan met voertuig 66630. het dak stond vol met water alle afvoeren waren verstop waardoor er bij 1 woning het water via de stopcontacten naar binnen liep. De brandweer heeft de stanspijpen van vuil ontdaan en zo stroomde  het dak weer leeg zo de tuin in.

  

  

Ron d 11.30 uur zijn we door Noordwijk en Noordwijkerhout gereden en hebben foto's gemaakt van wat wateroverlast. Uiteraard stond de van Panhuysstraat weer onderwater en was door de gemeente afgezet voor het verkeer. De Nieuwe Zeeweg was ook afgezet alleen vanuit de richting zee. Verder was er veel water bij de ingang Vinkenveld op de Herenweg en Nieuwe Offemweg. In Katwijk was er veel water op de Biltlaan daar hebben we een aantal mooie foto's gemaakt van voertuigen die door het water reden. Foto reportage is te zien op http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1058458.html  

Om 11.16 uur melding wateroverlast voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio 3 en voertuig 66646 naar  Rubensplantsoen in Hillegom

Om 02.38 uur PAC melding voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar De Shell Leidsestraat in Hillegom.

Om 00.22 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar Hotel Duin en Dal gelegen aan de Rembrandtweg in Noordwijk. Katwijk/Noordwijk  Controle N206
Zondagavond 20 augustus heeft het RVHT van politie Hollands Midden een gecombineerde alcohol- en snelheidscontrole gehouden op de Provincialenweg N206 in Katwijk en Noordwijk. In totaal werden 19 bestuurders bekeurd voor een te hoge snelheid. Vijf van hen moesten ter plaatse hun rijbewijs inleveren omdat zij sneller reden dan 150 km/h. Een van deze bestuurders bleek te veel alcohol gedronken te hebben, namelijk 470 ug/l, de limiet is 220. De hoogst gemeten snelheid was 178 km/u, door een 20 jarige motorrijder uit Katwijk. De bestuurder probeerde te voorkomen dat hij werd staande gehouden en reed via een parkeerplaats naar het fietspad tussen Rijnsburg en Noordwijk. Dit werd echter gezien door de politieman die de lasercontrole uitvoerde. Hij waarschuwde zijn collega waarna de Katwijker verderop werd staande gehouden. De motorrijder bleek beginnend bestuurder te zijn en daarnaast op een te zware motor te rijden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Ga naar boven

Meldingen 19-08-2006: Truckrun Katwijk en bloemencorso door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk.

Bloemencorso Noordwijk begint met zeer slecht weer. Omweer en regen zorgen voor vertraging daarna wordt het een grote chaos veroorzaakt door de bewoners van de Voorstraat, ze hadden hun auto's laten staan waardoor de stoet na de 12de wagen al om moest keren. Wagen 12 had ook nog eens 2 betonnen palen omver gereden in de Voorstraat. De politie heeft toen besloten om de stoet verder te laten rijden via de Nieuwe Offemweg. Alle wagens die vast stonden in de Voorstraat zijn veel later als aparte stoet vertrokken dit gebeurde zonder publiek. De fietsen die de kinderen hadden opgetuigd ging helemaal niet door veel tijd en werk zijn verloren gegaan. De kinderen waren erg teleurgesteld. Al met al een corso die een zwarte bladzijde is in de geschiedenis van de corso. De politie had alles goed geregeld en afgezet maar kon niet voorkomen dat er een heel stuk moest worden omgereden waar geen publiek stond. Foto's waren te zien op www.rtvnens.nl en witte weekblad

Foto's  volgen uiterlijk zondagmiddag. Foto 1  Twee betonnen palen omver gereden. Foto 2 schade aan het voertuig. Foto 3 het staat vast deze kan er niet meer door omdat het steeds smaller gaat worden. Foto 4 Opgetuigde fietsen konden zonder aan het publiek te showen weer naar huis maar vol trots laten deze kinderen hun fiets aan 112 bollenstreek zien.http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1058447.html  

123

4

Truckrun met de vrachtwagens u vindt hier 69 foto's van diverse deelnemers http://112bollenstreek.photoblog.me.uk/c1056957.html

Truckrun met de aanwezige 112 voertuigen:

Foto 1 motor 12-21 , foto 2 politie voertuig 13-13, foto 3 tot 7 Amerikaanse voertuigen. foto 8 de Oude Dodge van brandweer Noordwijk. Foto 9 en 10 oude Amerikaanse voertuigen. foto 11 brandweer Sassenheim met voertuig 66644 en foto 12 tot 15 de politie motoren die dit evenement hebben begeleid.

123

676

 789

101112

131415

Om 18.26 uur OMS melding voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar de Bloemswaard  Garbialaan in Hillegom. Het ging om een ongewenst alarm.

Om 16.40 uur OMS melding voor de brandweer van Warmond. Ze rijden met prio 1 en voertuig 66746 naar Huize Liduina gelegen aan de Herenweg in Warmond.

Om 14.58 uur A1 melding voor ambulance 16121 en 16123 ze moeten naar Sassenheim. Om 15.13 uur wordt de brandweer van Lisse opgeroepen om met prio 1 te komen takelen in Sassenheim er wordt geen adres doorgegeven. De brandweer rijdt met voertuigen 66633 en 66653 naar Sassenheim. We zijn gelukkig door een lezer van de site op de hoogte gebracht. Aan het einde van de 3e Poellaan  tegen de A44 aan was een reanimatie op een boot. De brandweer heeft de man van de boot gehaald en is door de ambulance medewerkers naar een ziekenhuis in Leiden gebracht.

Om 11.46 uur koe/stier te water voor de brandweer van Voorhout. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66645 naar de Oosthoutlaan om daar een stier uit het water te halen. De stier lag erg dicht tegen de kant aan en met wat geschreeuw van de brandweer bemanning klom de stier weer zelf aan de kant. De brandweer kon daarna weer terug naar de kazerne.

Om 06.50 uur OMS melding voor de brandweer van Katwijk. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66630 naar de Digros gelegen achter de kazerne. Het ging om een ongewenst alarm.

Ga naar boven

Meldingen 18-08-2006: Om 17.30 uur melding MIDDENbrand Dekkerhout Warmond. De brandweer van Warmond rijdt met prio 1 en voertuig 66746 en Leiden rijdt met prio 1 en voertuig 66730 naar dekkerhout Veerpolder. Het is onduidelijk waarom er voor een geplande en gecontroleerde brand extra brandweer wordt opgeroepen. De brand was trouwens op het eiland koudenhoorn. Zie tekst en foto hieronder.

WARMOND, 18 augustus - Met de verbranding van het hout waarmee de hutten waren gebouwd kwam er vrijdagavond een einde aan de 20e kindervakantieweek in Warmond.  Foto en tekst van www.deteyding.nl

Om 16.21 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar de Hotels van Oranje koningin Wilhelminaboulevard. Het ging om een ongewenst alarm.

Om 14.27 uur OMS melding voor de brandweer van Hillegom. De barndweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 nar Eichholtz overseas b.v. satelietbaan in Hillegom. Het ging om een ongewenst alarm.

Om 14.22 uur gasontsnapping voor de brandweer van Noordwijkerhout en Noordwijk Leidse vaart Noordwijkerhout. beide korpsen rijden met prio 1 en de voertuigen 66638 en 66685 (HV Noordwijk). De OVD was er met voertuig 66591. De politie was er met diverse voertuigen om de hele omgeving af te zetten. De Noordwijkse brandweer was er als eerste en heeft direct de gas waarde gemeten. Na een aantal meting lag dit ver boven het explosie gevaar direct werd de omgeving verder afgezet door de politie. De Nuon is later gekomen en zijn het probleem aan het oplossen. Om 15.22 uur werd de omgeving weer vrijgegeven voor het verkeer. Foto 1 de politie stapt net uit. Foto 2 ze gaan de weg afzetten. foto 3 De HV van Noordwijk komt aangereden. Foto 4 de schuur waar het gaslek zit is helemaal wit uitgeslagen. Foto 5 De brandweer bekijkt de situatie en schat de situatie in wat ze gaan doen. Foto 6 de OVD Politie komt aangereden. (tekst staat op rtvnens)

  

  

Om 13.10 uur OMS melding voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar Koninklijke van Zanten 1e Loosterweg in Hillegom. Het ging om een ongewenst alarm.

Om 07.26 uur OMS melding voor de brandweer van Sassenheim. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66643 naar de Vomar voordeelmarkt gelegen aan de Hoofdstraat. Het ging om een ongewenst alarm.

Om 02.46 uur OMS melding Groenrijk tuincentrum van Berckelweg N444 Noordwijk. De brandweer  rijdt met prio 1 en voertuig 66635. Het ging om een ongewenst alarm.

 

Lisse Bromfietser breekt arm
De politie heeft vrijdag 18 augustus rond 11.15 uur hulp verleend bij een ongeval op de Geraniumstraat. Een 62 jarige man uit Lisse was daar met zijn bromfiets ten val gekomen en brak daarbij zijn arm. De Lissenaar kwam ten val toen hij hard remde voor een tegenligger. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Noordwijk Politie zoekt tasjesrover
De politie is op zoek naar een man die vrijdagnacht 18 augustus rond 02.00 uur op de Grent de tas van een 16 jarig meisje uit De Zilk uit haar handen trok en er mee vandoor ging. Het meisje stond daar met wat vrienden te praten toen haar tas plotseling uit haar handen werd getrokken.
Ze zag een man er mee wegrennen in de richting van de Boulevard. Eé® van haar vriendinnen en een nog onbekende jongen rende nog achter hem aan maar raakten hem kwijt. Omdat het allemaal zo snel ging ontbreekt een goed signalement van de dader. De politie gaat verder met het onderzoek.

Katwijk Aanrijding tussen bromfietser en auto
De politie heeft vrijdag 18 augustus rond 10.10 uur hulp verleend bij een aanrijding tussen een bromfietser en een auto op de kruising Zeeweg met de Meeuwenlaan. De 68 jarige vrouw uit Katwijk verleende met haar bromfiets geen voorrang aan auto die bestuurd werd door een 45 jarige plaatsgenote. Bij de aanrijding kwam de bromfietser ten val waarna een grote buil op haar hoofd verscheen. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis in Leiden.

Rijnsburg  Aanhouding voor mishandeling
De politie heeft op vrijdagavond 18 augustus rond 22.50 uur in een feesttent aan het Rapenburg een 32 jarige man uit Katwijk aangehouden. In zijn dronken bui was hij daar lastig en zou ook enkele bezoekers hebben mishandeld. Een 55 jarige man uit Rijnsburg deed daar aangifte van. De Katwijker werd door omstanders in bedwang gehouden en overgedragen aan de politie. De Katwijker werd na zijn verhoor tegen middernacht weer in vrijheid gesteld. De politie maakt tegen hem proces-verbaal op.

Ga naar boven

Meldingen 17-08-2006: www.redmijnhuisdier.nl dit is een aanrader!!!

Om 20.30 uur porche rijdt bij zich vast op de midden geleider van de ondergrondse parkeergarage van Huis ter Duin. Waarschijnlijk heeft de man de bocht veel te krap genomen en is op de verhoogde midden geleider gekomen. Met man en macht hebben ze geprobeerd om de wagen naar achter te duwen maar dit lukt niet omdat de geleider te hoog was. Met een Nissan petrol, deze heeft een lier en de wagen is naar de weg getrokken. Dit evenement trok veel publiek en hadden totaal geen medelijden met de bestuurder. De wagen heeft schade opgelopen aan de onderkant, hij had beter even Berging Centrale Bollenstreek kunnen bellen dat had hij minder schade gehad. (1e foto is te zien op www.rtvnens.nl) witte weekblad en weekendkrant

  

Om 19.57 uur krijgt de Lisser brandweer de melding dat er een schaap te water is bij de Eendracht ter hoogte van Meer en Duin. Er wordt gereden met prio 2 . (melding 123)

Om 19.42 uur is er voor de brandweer Sassenheim een brandmelding. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66643 naar het Jongerencentrum Fascinius aan de Van Alkemadelaan in Sassenheim. (melding 69)

Om 07.40 uur OMS melding voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar  Tuberbulb export B.V. Arnoudstraat in Hillegom. Het ging om een ongewenst alarm.

Rijnsburg Ontvoering is vermoedelijk niet meer dan ruzie
Een vermeende ontvoering van een meisje blijkt achteraf vermoedelijk niet meer te zijn dan een ruzie in een relatie tussen een 21 jarige Katwijker en zijn 18 jarige vriendin uit Rijnsburg. De politie rukte op donderdag 17 augustus rond 17.05 uur uit naar de Remiselaan na een melding van een getuige dat daar een meisje van haar fiets in een bestelauto was getrokken.
De politie zette de plaats af waar het gebeurd was en waar de fiets lag, hoorde de getuige en ging met het verstrekte signalement van de dader en het kenteken van de auto op zoek. Rond 18.05 uur werd de Katwijker met zijn auto op de Piet Heinlaan onderschept. De man was alleen en werd aangehouden.
Inmiddels was de Rijnsburgse weer aan de Remiselaan aan komen lopen om haar fiets op te halen. Zij was in Oegstgeest uit de auto gestapt en met een lijnbus teruggekomen. De agenten vertelde ze dat ze ruzie had met haar vriend en al ruziënd bij hem in de auto was gestapt. Van een ontvoering was volgens haar geen sprake. De Katwijker is nog wel ingesloten.

Ga naar boven

Meldingen 16-08-2006 Om 18.00 uur hebben we de 100000 ste bezoeker gehad op de site.

Sassenheim/TeylingenOpsporing Verzocht besteedt aandacht aan gewelddadige mishandeling

Het programma Opsporing Verzocht besteedt op dinsdag 22 augustus aandacht aan de gewelddadige mishandeling van een 42 jarige man uit Sassenheim.

Vrijdagavond 9 juni gaan de man en een vrouw naar een café ¡an de Hoofdstraat in Sassenheim. Om 02.00 uur verlaten zij de zaak en fietsen naar huis. Gekomen op de hoek van de Parklaan en de Hoofdstraat, zien de man en de vrouw even verderop op de Hoofdstraat een groepje van ongeveer 10 jongelui vernielingen plegen. De man zegt tegen zijn vrouw dat zij even moet wachten en dat hij er iets van gaat zeggen. Bij de groep gekomen, wordt de man nadat hij er iets van had gezegd, volledig in elkaar geschopt en geslagen. Van de twee hoofdverdachten zijn compositietekeningen vervaardigd die op dinsdag 22 augustus in het programma Opsporing Verzocht worden getoond. Ook is er van de mishandeling een reconstructie gemaakt. Omdat de politie verwacht dat de daders uit Teylingen komen, roepen wij dan ook de bewoners van deze gemeente met klem om te kijken naar deze uitzending, die is te zien op Nederland 2 van 20.30 tot 21.10 uur.

Om 22.46 uur OMS melding voor de brandweer van Noordwijkerhout en Noordwijk. Beide korpsen rijden met prio 1 en voertuigen 66638 en de 66655 (ladderwagen) naar Hotel/congrescentrum Leeuwenhorst. in Noordwijkerhout. het ging om een technische storing.

Om 15.00 kwam er voor de brandweer van Rijnsburg een melding van een woningbrand binnen. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66641 naar de Israelstraat in Rijnsburg.  Dezelfde minuut komt er nog een melding, omdat ook voertuig 66650 wordt opgeroepen. Een wasdroger stond in de brand.

 

Om 14.49 uur krijgt de brandweer Noordwijkerhout een brandmelding OMS. Er wordt gereden met voertuig 66638 en prio1 naar de Rivierduinen aan de Langervelderweg in Noordwijkerhout.

  

Om 13.57 was er voor de Rijnsburgse brandweer een brandmelding OMS. De brandweer gaat met prio1 en voertuigen 66641 en 66630 naar de Bloemenveiling Flora aan de Laan van Verhof in Rijnsburg. 

De twee slachtoffers van het brommer/scooter ongeval op de Herenweg in Noordwijk op zaterdagavond 12-08-2006 zijn vandaag ontslagen uit het LUMC (zie gastenboek)

Om 13.55 uur is er voor de brandweer Sassenheim een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66643 naar de Vomar Voordeelmarkt aan Hoofdstraat in Sassenheim.

Om 13.16 uur kwam er een melding voor assistentie/reanimatie hulpverlening voor de K.N.R.M. , voor de reddingsboot de Valentijn en het hulpvoertuig van Noordwijk. Bij de Langervelderslag in Noordwijk. Ambulance 16131 en 16132 zijn al ter plaatse.Foto's archief.

Noordwijk   Reanimatie van zwemmer
Een 55 jarige man uit Echzell (Dld) is woensdagmiddag 16 augustus in zorgwekkende toestand overgebracht naar het LUMC. De man raakte rond 13.10 uur tijdens het zwemmen in zee in de problemen. Omstanders pasten reanimatie toe op de man die veel water had binnengekregen. Op het moment dat de politie arriveerde lag de man aan de vloedlijn. Het is de politie op dit moment niet bekend of de man zelf nog uit zee heeft weten te komen of dat omstanders hem daaruit hebben gehaald.

  

Noordwijk  Zwemmer overleden
De 55 jarige man uit Echzell (Dld) die woensdagmiddag 16 augustus rond 13.10 uur tijdens het zwemmen in zee nabij de Langevelderslag in de problemen raakte en in zorgwekkende toestand werd overgebracht naar het LUMC is daar die middag overleden. Artsen hebben vastgesteld dat een hartinfarct de oorzaak is geweest van zijn overlijden.

Om 10.19 uur krijgt de brandweer van Hillegom een brandmelding OMS. De brandweer rijdt naar Den Weelingenberg aan de Nieuweweg in Hillegom met prio1 en de voertuigen 66646 en 66647.

Om 09.16 uur was er voor de Noordwijkse brandweer een OMS melding. De brandweer rijdt met prio1 en voertuigen 66635 en 66655 naar De Kim aan de Rembrandtweg in Noordwijk.

  

Noordwijkerhout  Snelheidscontrole
De politie heeft woensdagmorgen 16 augustus een snelheidscontrole gehouden op de Herenweg. De controle werd gehouden na klachten uit de buurt dat er nogal hard werd gereden en vond plaats tussen 09.45 en 12.45 uur. In totaal passeerden 387 weggebruikers de radarwagen van de politie. Er reden er 126 (bijna 31%) harder dan de toegestane 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus verwachten. De politie zal de komende tijd de controles gaan herhalen.

Ga naar boven

Meldingen 15-08-2006: Om 20.48 uur melding wateroverlast voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 3 en voertuigen 66630 en 66670 naar de Narcisstraat.

  

Zo druk het gisteren was zo rustig is het vandaag. het is nu 19.30 uur en er is nog geen enkele melding geweest in de streek, maar we verwachten morgen uiterlijk DONDERDAG onze 100.000ste bezoeker op de site.

Ga naar boven

Meldingen 14-08-2006: Om 17.26 uur was er een brandmelding OMS voor de brandweer Noordwijkerhout. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66638 naar de Rivierduinen aan de Langervelderweg in Noordwijkerhout.

 

Wateroverlast Hillegom:

   

  

  

Om 12.36 uur kreeg de brandweer Noordwijkerhout een brandmelding OMS. Er werd gereden met prio1 en voertuig 66638 naar Bejaardenhuisvesting aan de Pilarenlaan in Noordwijkerhout.

Om 11.09 uur was er voor de Katwijkse brandweer een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66630 naar Parkeergarage aan de Prins Hendrikkade in Katwijk.

Vanmorgen had het flink geregend in de bollenstreek. Dat bezorgde de brandweer dan ook een hoop werk. Rond half 11 kwamen de eerste meldingen in de bollenstreek binnen. Er kwamen tientallen meldingen van ondergelopen kelders en straten. Teveel om op te noemen. De fotografen van 112bollenstreek hebben hierom dan ook alleen foto's gemaakt in Noordwijk en Lisse. Anders was er geen rijden aan geweest. Foto's 1t/m4 wateroverlast op de van Panhuysstraat. Foto's 5t/m7 wateroverlast op de Zeeweg. Het verkeer wordt geregeld door medewerkers van de Gemeente. Foto's 8t/m11 zijn van het wateroverlast bij Restaurant De Duinrand. Foto's 12t/m17 zijn foto's van het leegpompen van de kelder van het Japanse restaurant Ginza aan de Parallelboulevard. Foto's 18 en 19 de brandweer is bezig met het leegmaken van de kelder van de Kameleon in de Hoofdstraat. Meer foto's op de pagina brandweer Noordwijk van deze site. Foto's wateroverlast in Lisse volgen vanavond en staan op de pagina brandweer Lisse

1 2 3

4

5 6 7

8 910

11

121314 

151617

18 19

Ga naar boven

Meldingen 13-08-2006:

Zondag 13 augustus werd er vanaf 21.30 uur een zoekactie opgestart nabij de van der Valk Pier in Scheveningen. De melder had twee personen op een surfplank waargenomen die in moeilijkheden verkeerden. Korte tijd later kon de melder de personen niet meer waarnemen. Op het strand werden onbeheerde kledingstukken gevonden.

De Jan van Engelenburg verzocht assistentie van De Redder uit Katwijk en de George Dijkstra uit Ter Heijde. Vier reddingboten zochten een groot gebied af. Diverse kust-HV's zochten i.s.m. de reddingsbrigade van Katwijk en Monster, samen met de politie en brandweer het strand en de Boulevard af. 

Uit onderzoek bleek dat de aangetroffen kleding er al de gehele dag lag en niet in verband kon worden gebracht met de vermistte personen. De SAR helikopter G-JSAR, zocht met behulp van zijn apparatuur ook een groot gebied af.

Omstreeks 00.45 uur werd in overleg met het Kustwachtcentrum in Den Helder besloten om de actie af te blazen. In een groot zeegebied waren geen personen of surfplank waargenomen. Tevens was er bij geen enkele instantie melding gemaakt van vermiste personen.

Om 20.05 uur krijgt de Noordwijkerhoutse brandweer een brandmelding OMS. De brandweer rijdt naar het Gemeentehuis/Bibliotheek aan de Herenweg in Noordwijkerhout met voertuig 66638 en prio1.

Om 15.25 uur was er voor de brandweer Noordwijkerhout een melding van een buitenbrand. Er wordt gereden met prio2 en voertuig 66638 naar De Speelakker aan de Zeereep in Noordwijkerhout. De politie en het 112 team konden het niet vinden maar gelukkig zagen we nog de brandweerwagen wegrijden terug naar de kazerne.

Ga naar boven

Meldingen 12-08-2006: tussen 09.00 en 10.00 uur zijn wij aanwezig bij radio NENS in de studio.

Om 23.21 uur Aanrijding met meerdere gewonden Herenweg Noordwijk. Ambulance 16136 komt als eerste ter plaatse, ambulance 16133 wordt om 23.23 uur opgeroepen met A1, ambulance 16127 om 23.25 uur maar deze moet naar De Grent maar komt later assisteren. ambulance 16131 wordt om 23.26 uur met A1 opgeroepen. De GHOR wordt om 23.23 uur opgeroepen. Daarna wordt pas de Politie gewaarschuwd en trekken direct een blik open om de weg af te zetten. Twee brommers/scooters knallen op het fietspad tegen elkaar aan hierbij vallen twee ernstig gewonden en 1 persoon die achterop zat moet voor controle mee. Beide bestuurders moeten mee naar het ziekenhuis voor breuken en ander letsel wat zij hebben opgelopen. De verkeers ongevallen analyse van de Politie onderzoekt de ware toedracht van dit ongeval zij waren er met voertuig VOA 1 en een personen wagen van de VOA. De weg is tot 01.30 uur afgesloten voor al het verkeer, de politie heeft de twee brommers meegenomen voor verder onderzoek. De politie was er met o.a 11-10, 11-15, 11-16, 13-16, 11-12 (de grote foto is bewust iets waziger gemaakt) foto is ook te zien op www.debollenkrant.nl en www.rtvnens.nl

  

 

Noordwijk  Aanrijding snor- en bromfietsers
Op zaterdag omstreeks 23.15 uur vond op het fietspad gelegen naast de Herenweg een aanrijding plaats tussen een brom- en snorfiets. Tijdens een inhaalmanoeuvre kwam een 17-jarige jongen uit Leiden, komende uit de richting Tolhoren, frontaal in botsing met een tegenligger, een 16-jarige jongen uit Katwijk. De Leidenaar liep hierbij gezichtsletsel op, de Katwijker letsel aan zijn arm. Beiden zijn naar het LUMC overgebracht.

  

In de bierwinkel in katwijk ontstond er een knok partij en dat liep uit naar buiten. politie was met 10 man aan wezig maar toen ze kwamen was het al gesust. geen slachtoffers maar wel een paar raken klappen. (Dit bericht is via de nieuws e-mail binnengekomen meer informatie ontbreekt nog)

Om 19.26 uur was er voor de Noorwijkse brandweer een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66635 naar het Fletcher badhotel aan de Julianastraat in Noordwijk. Het ging om stoomvorming.

  

Om 16.56 uur was er voor brandweer Noordwijk melding van een binnenbrand. Het ging om een bank die in brand was geraakt. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66635 naar de Springtij in Noordwijk.Foto 3 de ventilator wordt naar de bovenste verdieping gebracht. Foto 5 wachten totdat de rook is verdwenen uit het appartement. foto 6 de bank heeft veel schade opgelopen.

123

45

Om 15.42 uur heeft de Noordwijkse brandweer een brandmelding OMS bij Duin en Dal aan de Rembrandtweg in Noordwijk. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66635. Foto's volgen.

Om 15.25 uur was er voor de brandweer Rijnsburg een melding paard te water. De brandweer rijdt met prio2 en voertuig 66641 naar de Rijnsburgerweg in Rijnsburg.

Om 14.02 uur krijgt de Noordwijkse brandweer een melding hulpverlening voor een meeuw die vast was komen te zitten in een vislijn. De brandweer rijdt met prio2 en voertuig 66655 naar het Rederijkersplein in Noordwijk. Ook was de dierenambulance van Leiden en omstreken ter plaatsen. Toen de brandweer de meeuw los had, kregen ze een applaus van mensen die er stonden. De dierenambulance nam de meeuw mee voor verdere behandeling. foto is ook te zien op www.rtvnens.nl

  

Om 09.59 uur heeft de brandweer van Katwijk een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66630 naar Hoornespassage&Tripodia aan het Hoornesplein in Katwijk.

  

Om 09.18 is er voor de brandweer Noordwijkerhout een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66638 naar de Rivierduinen aan de Langervelderweg in Noordwijkerhout.Dit was melding 202 in Noordwijkerhout

  

Om 05.22 uur takelen patiënt voor de brandweer van Katwijk. De Katwijkse brandweer rijdt met prio 1 en voertuigen 66630 en 66650 naar de Talmastraat om daar de ambulance medewerkers te assisteren bij het takelen van patiënt op hoogte. Ambulance 16132 was om 05.13 uur opgeroepen.

Om 00.39 uur buitenbrand voor de brandweer van Voorhout. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66645 naar de Boekenburglaan om daar een buitenbrandje te blussen.

Noordwijk  Diefstal uit woning
Tussen vrijdag 11 augustus 18.00 uur en zondag 13 augustus 10.00 uur vond een inbraak plaats in een woning aan de Boechorsthof. Hierbij zijn onder andere diverse gereedschappen uit de woning ontvreemd. De bewoner, een 39-jarige inwoner uit Noordwijk, die dat weekend afwezig was geweest, bemerkte zondag dat de achterdeur van zijn woning niet op slot zat. Een buurman verklaarde dat hij zondag omstreeks 05.00 uur twee jongens met grote rugzakken in de brandgang zag lopen, die vervolgens op hun mountainbikes wegreden in de richting van de Lageweg. De politie doet verder onderzoek.

Ga naar boven

Meldingen 11-08-2006: Om 23.19 uur voertuigbrand voor de brandweer Lisse. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66633 naar garage bedrijf J de Groot autoschade Meer en Duin in Lisse. Het ging om een klein soort hijskraan die in de brand stond.

Om 20.14 uur is er een brandmelding OMS bij de Rivierduinen aan de Langervelderweg in Noordwijkerhout. De Noordwijkse brandweer rijdt met voertuig 66635 en prio1. Noordwijk rukte uit in omdat de brandweer Noordwijkerhout bezig was met een melding beknelling.

  

Om 20.06 uur was er voor de Noordwijkerhoutse brandweer de 200ste melding nu van een beknelling aan de Gooweg/Schulpweg in Noordwijkerhout. Er wordt gereden met prio1 en voertuigen 66638 (TAS) en 66688 (HV) en 66678 (busje) De OVD was er met voertuig 66591 en ambulance 16136 deze is om 20.02 uur opgeroepen en was er voor het slachtoffer. Een Poolse wagen afkomstig van de Schulpweg komt met een veel te hoge snelheid aangereden richting rotonde, daar rijdt op het ogenblik een zwarte wagen op de rotonde en deze wordt dan met een flinke vaart in de flank geraakt. De auto komt tegen een boom tot stilstand en rooit tevens nog even een bord op met "Gooweg" De vrouw in de zwarte wagen heeft een flinke hoofdwond en klacht later over nekklachten, ze wordt door ambulance 16136 meegenomen naar een Leids ziekenhuis. De Pool wordt door de politie meegenomen naar het politiebureau voor een tweede ademanalyse. De wagen van de Pool is zo goed als totaal loss, de zwarte wagen heeft  zeer zwaar beschadigde deuren. De politie was er onder andere met de voertuigen 11-14, 11-10, 12-11 De VOA 1 (verkeersongevalenanalyse dienst)

Het is nog nooit voorgekomen in de geschiedenis van de Noordwijkerhoutse brandweer dat er meer dan 200 meldingen zijn geweest in 1 jaar tijd. De Noordwijkerhoutse brandweer rekent altijd van 1 September tot 31 augustus dus het record wordt nog ver overtroffen de komende tijd. Morgen meer foto's op deze site op de pagina brandweer Noordwijkerhout. foto ook te zien op www.rtvnens.nl en www.debollenkrant.nl

  

 

Noordwijkerhout  Aanrijding met letsel
Afgelopen vrijdag 11 augustus vond omstreeks 20.00 uur een aanrijding met letsel plaats op de rotonde Schulpweg/Gooweg. Een 21-jarige inwoner uit Noordwijk reed met hoge snelheid de rotonde op en kwam, doordat hij geen voorrang verleende, in botsing met een 27-jarige automobiliste uit Noordwijk. De vrouw die uit vanuit het dorpscentrum vanaf de Victoriberg richting de Leeuwenhorst reed, werd aan passagierszijde van haar auto geraakt waardoor haar auto begon te draaien en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De brandweer moest de vrouw uiteindelijk uit de wagen halen. Zij werd met nek- en rugklachten overgebracht naar het LUMC.

  

 

Om 19.52 uur was er voor de brandweer Katwijk een melding binnenbrand. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66630 naar de Secretaris Varkevisserstraat in Katwijk.

Om 18.36 uur was er voor de brandweer Voorhout een melding van een woningbrand keuken. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66645 naar de Willem Barthoenstraat in Voorhout. Om 18.43 komt er nader bericht dat het een middelbrand is geworden en wordt ook de 66635 van Noordwijk opgeroepen. Omdat er meerdere personen(6) last hebben van rookinhalatie problemen worden er meerdere ambulances opgeroepen naar Voorhout. 16131 (18.49 uur) 16136 (18.55 uur) en de 16124 (18.56 uur) De GHOR komt met voertuig 16802 deze heeft dan de leiding. Waarom wordt er middelbrand gegeven terwijl er weinig vuur is? Om misverstanden te voorkomen de brandweer wist niet exact of het in het allernieuwste gedeelte van Voorhout lag en daar is nog niet genoeg waterdruk (waterputten) aanwezig uit voorzorg is er dus uitdrukkelijk voor gekozen om Noordwijk erbij te roepen om zo voldoende water te hebben. Er is 1 persoon meegenomen naar het ziekenhuis in Leiden.

  

Om 16.27 uur was er voor de brandweer Katwijk een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66630 naar het Emmaplein in Katwijk.

Om 15.29 uur was er voor de Noordwijkerhoutse brandweer een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66638 naar de Rivierduinen aan de Langervelderweg in Noordwijkerhout.

Om 14.05 uur was er voor de brandweer Hillegom een melding van paard te water. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66646, 66674 en de 66683 naar de Oude Weerlaan in Hillegom.

  

 

Noordwijk  Gordelcontrole RVHT
Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 11 augustus een gordelcontrole gehouden op de Oude Zeeweg. In totaal bleken 26 mensen geen gordel te dragen. Zij kregen een bekeuring. Door wel een gordel te dragen verlaag je de kans op letsel met 40%.

Ga naar boven

Meldingen 10-08-2006: Om 16.45 uur was er een brandmelding OMS voor de brandweer van Hillegom. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66646 naar Den Weelingenberg aan de Nieuweweg in Hillegom.

Om 14.59 uur was er voor de brandweer van Hillegom een brandmelding OMS. Er werd gereden met prio1 en voertuig 66646 naar Koninklijke van Zanten BV aan de 1e Loosterweg in Hillegom.

Om 09.01 uur was er voor de Noordwijkerhoutse brandweer een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en de voertuigen 66638 en 66655 naar Leeuwenhorst aan de Langelaan in Noordwijkerhout.

  

Om 01.23 uur was er een brandmelding OMS voor de brandweer Noordwijkerhout. Er werd gereden met prio1 en de voertuigen 66638 en 66655 naar Leeuwenhorst aan de Langelaan in Noordwijkerhout.

Om 00.22 uur was er voor de brandweer van Valkenburg een binnenbrand. Er wordt gereden met prio1 en de voertuigen 66740 van Valkenburg en de 66655 van Katwijk naar Castellumplein in Valkenburg.

 

Katwijk Aanrijding tussen fietsers
De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding tussen twee fietsers op de Hoorneslaan. Een 82 jarige vrouw uit Katwijk, reed over het fietspad welke evenwijdig loopt aan de Hoorneslaan, in de richting van de Piersonstraat. Ter hoogte van de fietseroversteekplaats kwam er een andere fietser, een 13 jarige jongen uit Katwijk, rijdend over het fietspad richting de Jaap Bergmanstraat. Bij de kruising van de fietspaden gaf de jongen geen voorrang aan de fietsster. Hierdoor kwamen de voorwielen tegen elkaar aan en kwam de fietsster ten val. De vrouw is met een hoofdwond overgebracht naar de huisartsenpost overgebracht.

Ga naar boven

Meldingen 09-08-2006:

 
Op vakantie? Doe alsof je thuis bent!
 
Postbezorgen é® verzorgen!
 

Hollands Midden, 09-08-2006 ? Wel eens ?s avonds, in de vakantieperiode, een rondje door uw wijk gelopen? Kunt ?n wanneer bewoners op vakantie zijn? Inbrekers zijn daarin getraind en zullen eerder inbreken in een huis waarvan zij denken dat de bewoners op vakantie zijn. De politie vraagt vakantiegangers voorzorgsmaatregelen te treffen om inbraak te voorkomen.

Laat de brieven- of postbus legen!

Politie Hollands Midden biedt inwoners van de regio een vakantieservice aan. Vakantiegangers kunnen bij de politie opgeven wanneer ze op vakantie zijn zodat de politie een extra oogje in het zeil kan houden op het leegstaande huis. Tijdens de controles is gebleken dat soms al aan de postbus te zien is of er iemand thuis is.

De brieven- of postbus is vaak zichtbaar vanaf de buitenkant van de woning en is een goede maatstaaf voor inbrekers om te kijken of bewoners op vakantie zijn. Is de brievenbus helemaal vol en is de post ?s nachts nog niet weggehaald, grote kans dat de bewoners op vakantie zijn. De politie raadt aan ervoor te zorgen dat de brievenbus wordt leeg gehaald, zodat de post zich niet opstapelt. Vraag een kennis de post dagelijks weg te halen en op een plaats te leggen die vanaf buiten niet te zien is.

In de praktijk blijkt dat bezorgers van kranten en folders, deze niet altijd helemaal in de brievenbus schuiven, terwijl de brievenbus nog voldoende plaats biedt. Politie Hollands Midden heeft haar bezorgdheid richting de distributiebedrijven van post, dag- en weekbladen en ander drukwerk geuit om hun bestellers, bezorgers of distributiepersoneel te verzoeken de post, kranten en drukwerk in zijn geheel door de brievenbus naar binnen te schuiven.

Op deze manier kan er vanaf een afstandje niet meer gezien worden dat de post zich opstapelt en het heeft ook het wenselijke effect dat de post niet zomaar door iemand anders uit de brievenbus getrokken kan worden. Zo dragen we allemaal bij om het woninginbrakenrisico te verkleinen.

Beter idee? Laat het ons weten

Politie Hollands Midden probeert zowel vakantiegangers als postbezorgers bewust te maken van de aantrekkingskracht van volle brievenbussen voor inbrekers. Maar misschien heeft u als burger een veel beter idee om het probleem op te lossen en brengt u dit al jaren in de praktijk. Of heeft u een heel ander idee ter voorkoming van inbraken? Wij zijn benieuwd naar uw inventieve oplossingen. U kunt deze mailen naar bureaucommunicatie@hollands-midden.politie.nl. De top 3 van tips worden gepubliceerd op deze site.

Om 14.18 uur was er voor de Noordwijkse brandweer een brandmelding OMS. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66635 naar Hotel Huis ter Duin aan de Koningin Astridboulevard in Noordwijk.

  

Om 13.05 uur was er voor de brandweer Katwijk een brandmelding OMS. Met prio1 en voertuigen 66630 en  66650 wordt er gereden naar Huize Salem aan de Duindoornlaan in Katwijk.

Om 10.43 uur was er voor de Katwijkse brandweer een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en het voertuig 66630 naar de Bomschuit De Krom in Katwijk. 

Katwijk Dronken jongen veroorzaakt geluidsoverlast
De politie heeft op woensdag 9 augustus, een 16 jarige jongen uit Katwijk aangehouden op de Vreugdeweg. Een omwonende belde om 02.50 uur de politie nadat zij een harde klap had gehoord in het portiek. Agenten troffen een jongen aan die onder invloed van alcohol bleek te zijn. De jongen had geen sleutel van zijn huis waarop agenten probeerden contact op te nemen met de vader van de jongen. Dit lukte niet en omdat het onverantwoord was om de jongen op straat te laten hebben de agenten hem overgebracht naar het bureau.

Ga naar boven

Meldingen 08-08-2006: Om 18.40 uur was er voor de brandweer van Sassenheim een brandmelding OMS. Er werd gereden met prio1 en het voertuig 66643 naar Teylingereind gevangenis aan de Rijksstraatweg in Sassenheim.

Om 08.47 uur was er een melding hulpverlening reinigen wegdek voor de brandweer Noordwijk. Het ging om een vuilniswagen met een hydrolische lek. Er werd gereden met prio2 en voertuig 66635 naar de Abraham Rademakerstraat in Noordwijk. Foto te zien op www.rtvnens.nl

  

Noordwijkerhout Kordaat optredende burgers
Dankzij het kordaat optreden van een 38 jarige man uit Noordwijkerhout en een 70 jarige man uit Lisse, kon dinsdag 8 augustus rond 14.00 uur een 17 jarige jongen uit Zwaanshoek door de politie worden ingerekend. De Noordwijkerhouter zag tien minuten eerder vanuit zijn kassen waar hij aan het werk was dat er twee jongens op een scooter stopten bij het terrein van een autobedrijf aan de Delfweg, dat Eén van de jongens naar een daar geparkeerde auto liep, deze openmaakte en daaruit een mapje haalde. Vervolgens stapte hij weer achter op de scooter en reden ze weg. De Noordwijkerhouter ging naar het bedrijf en vroeg aan de daar aanwezige Lissenaar of hij van hetgeen hij gezien had op de hoogte was. Al snel werd duidelijk dat er een map met documenten uit de auto was gestolen. De twee mannen gingen beiden met autos achter de jongens aan. Er volgde een achtervolging die uiteindelijk eindigde aan de Ruigenhoekerweg. Daar werd de inmiddels te voet zijnde 17 jarige overmeesterd en door de twee in bedwang gehouden in afwachting van de gewaarschuwde politie. Zijn mededader was en is nog spoorloos. De scooter werd gevonden aan de Zilkerduinweg. De verdachte is ingesloten. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek.

Ga naar boven

Meldingen 07-08-2006: Om 21.17 uur was er voor de brandweer Katwijk een melding kleine buitenbrand. Er werd gereden met prio2 en het voertuig 66630 naar de Cantineweg in Katwijk.

Om 09.39 uur was er voor de brandweer Hillegom een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en voertuig 66646 naar Koninklijke van Zanten b.v. aan de 1e Loosterweg in Hillegom.

Om 07.42 uur Paard te water voor de brandweer van Warmond. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66746 naar de Koudenhoorn thv de gemeente haven. Om 08.06 uur wordt ook de 66580 opgeroepen om te assisteren.

Om 01.14 uur PAC melding voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar De Shell Leidsestraat in Hillegom. Het ging om een ongewenst alarm.

Ga naar boven

Meldingen 06-08-2006: Man overleden op het strand van Bloemendaal

Bloemendaal - Een 54-jarige kanovaarder uit Hillegom is zaterdag overleden nadat hij onwel was geworden tijdens een tocht op zee.

De man werd op het strand tussen Parnassia en Bloemendaal gevonden, de reddingsbrigade heeft nog geprobeerd hem te reanimeren.

In het ziekenhuis werd vastgesteld dat de man mogelijk aan een infarct is overleden, aldus de politie zondagmiddag. (bericht afkomstig van www.abradio.nl)

Om 08.00 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66638 naar Munnekeweij Via Antiqua in Noordwijkerhout. Het ging om een ongewenst alarm.

Om 07.53 uur Takelen patiënt voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66630 en 66650 naar de Beatrixlaan in Katwijk om daar een patiënt te takelen op hoogte. ambulance 16131 was om 07.38 uur opgeroepen met A1.

Om 03.11 uur OMS melding voor de Noordwijkse brandweer. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar Groot Hoogwaak gelegen aan Groot Hoogwaak 1 in Noordwijk. Het ging om een technische storing.

Om 02.56 uur Buitenbrand met PRIO 1 voor de Voorhouter brandweer. De brandweer rijdt met prio1 en voertuig 66645 naar de Boekhorstlaan voor een buitenbrand die dicht bij de auto's gaande is.

Om 01.48 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar "Op de Hoogte" gelegen aan de  Prins Hendrikweg in Noordwijk. Het ging om een ongewenst alarm.

Vannacht was heel erg druk in Noordwijk i.v.m. CAZ vele duizenden extra bezoekers op de toch al drukke stapavond in Noordwijk gaf voor de Politie en ambulance dienst extra werk. De ambulance is diverse keren naar Noordwijk gereden voor diverse spoedgevallen. om 01.13 uur naar de strandafgang 16132, om 01.15 uur naar de Dobbelmanduinen 16125, om 03.00 uur Pickeplein 16125 en om 04.06 uur N451 Beeklaan 16124. en dan nog eens alle meldingen die niet bij ons bekend zijn

Noordwijk Ongeval na rijden onder invloed
De politie heeft een 39 jarige vrouw uit Noordwijk die op haar bromfiets onderuit was gegaan aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol bleek te zijn. De vrouw reed op zondag 6 augustus, rond 20.50 uur, op de Weerskant komende uit de richting van de Dreefkant. Zij had niet voortdurend haar bromfiets onder controle waardoor zij viel. Omstanders hadden haar slingerend zien rijden en bovendien waren haar ogen bloeddoorlopen en praatte zij warrig. De vrouw werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht waar zij aan haar verwondingen werd geholpen. In het ziekenhuis werd ook een bloedtest afgenomen om te bepalen of en hoeveel zij gedronken had.

Sassenheim Aanhouding na mishandeling en bedreiging
De politie heeft een 53 jarige man uit Sassenheim aangehouden op verdenking van het mishandelen en bedreigen van een 46 jarige man uit Sassenheim. De twee hadden ruzie met elkaar gekregen op de Teylingerlaan, zij waren vroeger buren van elkaar. De verdachte had de 46 jarige bedreigd en tegen een hek aangeduwd. Omdat de 46 jarige man zich in het nauw gedreven voelde gaf hij de verdachte een schop die in het gezicht, tegen zijn neus, terecht kwam. De verdachte bleek een bloedneus te hebben gekregen. De 46 jarige Sassenheimer deed aangifte bij de politie waarop de verdachte kon worden aangehouden. De verdachte was echter naar het gemeentehuis gegaan waar hij aangifte wilde doen van mishandeling. Agenten zijn ter plaatse gegaan en wilde de verdachte aanhouden. De verdachte wilde niet meewerken aan zijn aanhouding zodat de agenten gepast geweld moesten gebruiken. Hierbij begon zijn neus spontaan weer te bloeden. Vervolgens is hij overgebracht naar het politiebureau waar hij door een arts werd nagekeken. Deze constateerde een gebroken neus en een hersenschudding. De 46 jarige Sassenheimer is uiteindelijk ook als verdachte in deze zaak gehoord.

Voorhout Jongeren aangehouden wegens graffitispuiten
De politie heeft op zondagochtend 6 augustus, vijf jongeren aangehouden op verdenking van het bekladden van straatmeubilair op hun pad van Noordwijk naar Voorhout en op het station van Voorhout. Een oplettende omwonende hoorde een aantal jongeren op het station in Voorhout lawaai maken en zag hen graffiti op meubilair op het perron spuiten. De getuige belde de politie. Op het station hielden agenten vijf jongens aan die zich in een groep van 11 personen bevonden. Zij hadden zich mogelijk schuldig gemaakt aan het spuiten van graffiti op straatmeubilair. De vijf, é©® van 14 jaar en vier van 16 jaar uit Culemborg en Leerdam, waren van het strandfeest afgekomen dat in Noordwijk op zaterdag 5 augustus werd georganiseerd.

Omdat er geen bussen meer reden waren zij na afloop lopend vanaf Noordwijk naar het station in Voorhout gelopen. Op het station hadden zij graffiti gespoten, op ongeveer 24 ruiten van abri?s was er met eenzelfde kleur verf graffiti aangebracht. Ook op de informatieborden voor reizigers, op de perronwand tussen rails en perron en op de stoep werden tekeningen en teksten aangetroffen met dezelfde kleur verf. Nader onderzoek wees uit dat er op de weg van Noordwijk naar Voorhout ook graffiti was gevonden. Op het asfalt van de Van Berckelweg, bij de flats aan het Peterhof, op een elektriciteitshuisje aan de Van de Mortelstraat en op parkeermeters en borden in Noordwijk werd eveneens dezelfde kleur graffiti aangetroffen. De jongens zijn op het politiebureau gehoord en hebben een verklaring afgelegd. Ook de andere die zich in de groep bevonden zijn gehoord.

De vijf jongeren zijn in verzekering gesteld. De ouders van de jongeren zijn ingelicht omdat de jongens minderjarig zijn. Inmiddels komen de aangiftes bij de politie binnen, benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Noordwijk middels 0900-8844.

Ga naar boven

Meldingen 05-08-2006: Vandaag grote demonstratiedag zie www.krb.nl  er komen 6 helikopters op het strand van Katwijk. Vandaag zullen wij hier bijna de hele dag aanwezig zijn daarom kan het zijn dat de meldingen vandaag er soms later op komen te staan dan normaal.

 

Noordwijk Strandfeest en "veilig stappen"
Het strandfeest van afgelopen zaterdag heeft veel extra bezoekers getrokken naar Noordwijk. De politie heeft extra agenten, waaronder bikers en politie te paard, deze avond ingezet.

Tijdens en na het feest heeft de politie enkele keren moeten optreden. Een 19 jarige jongen uit Maarssen werd aangehouden wegens het inslaan van een aantal ruiten bij een strandpaviljoen aan de Koningin Astrid Boulevard. Een agent hoorde glasgerinkel en zag toen de jongen wegvluchten. Hij kon hem staande houden waarna hij werd aangehouden. De jongen heeft bekend uit woede, vanwege een eerder akkefietje, de ruiten met zijn vuist ingeslagen te hebben.

Een 19 jarige jongen uit Koog aan de Zaan werd aangehouden wegens het beledigen van agenten in uniform. Hij nam een uitdagende houding aan die werd beantwoord met de aanhouding. Hij is later met een bekeuring op zak weer in vrijheid gesteld. Een 19 jarige Warmonder kreeg een bekeuring voor het slaan met vlakke hand op de achterbenen van een paard van een agent. Hij kreeg een bekeuring inzake baldadigheid.

Een 20 jarige man uit Strzelce (P) heeft aangifte gedaan bij de politie nadat hij door een aantal jongens was beroofd van zijn portemonnee. Dit gebeurde rond 23.30 uur. Hij was in contact gekomen met de jongens waarmee hij normaal stond te praten totdat é©® jongen zijn uit zijn achterzak wegnam. Hij ging de jongen achterna en kreeg hem te pakken. Hij ontving echter direct een vuistslag waardoor de jongens weg wisten te komen, de politie heeft aangifte opgenomen.

Op De Grent werd op de reguliere wijze gecontroleerd door de susploeg en door agenten in het kader van het project Veilig Stappen. Ondanks de drukte waren er weinig bijzonderheden te melden. Er werden o.a. bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, het negeren van een stopverbod en openbare dronkenschap.

Massaal swingen op het strand (bericht van www.rtvnens.nl)
07-08-2006 om 14:06:36
Zo'n 30 - 35.000 jongeren kwamen zaterdag af op het muziekspektakel "Blended on the beach". Muziekzender Caz!, voorheen Yorin FM, had het feest georganiseerd op het Noordwijkse strand ter hoogte van strandpaviljoen Los Tios. Om de grote toeloop in goede banen te kunnen leiden, was de wijk De Zuid vanaf 8.00 uur 's ochtends afgesloten voor het meeste verkeer. Feestgangers konden parkeren buiten het dorp en werden vervolgens per pendelbus naar het strand gereden. Het feest was op het gebied van vervoer, beveiliging en sanitair tot in de puntjes voorbereid. Mede daardoor verliep de avond zonder wanklanken. De feestgangers swingden er lustig op los en zorgden voor een prima sfeer. De speciaal aangetrokken dj's zorgden voor een prachtige show. Om 1.30 uur was het feest afgelopen en vertrok de mensenzee in alle rust richting pendelbussen om de thuisreis te aanvaarden. Om de uittocht te spreiden, mochten barbezoekers van De Grent voor é©® keer tot 3 uur blijven, mits zij om 1 uur binnen waren. Daarna werden geen gasten meer toegelaten. Om 3.45 vertrok de laatste pendelbus en waren de straten weer leeg.
Slechts twee aanhoudingen werden verricht: é©® voor belediging en é©® voor vernieling.

Noordwijkerhout Snelheidscontrole
Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 5 augustus een snelheidscontrole gehouden op de N206. Op dit gedeelte van de N206 mag je maximaal 80 km/uur rijden. Ongeveer 83% hield zich aan deze maximumsnelheid. Onder de snelheidsovertredingen werden als hoogste uitschieters 129, 132 en 142 km/uur gemeten. Alle overtreders krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

Om 23.40 uur Takelen patiënt voor de brandweer Noordwijk. De Noordwijkse brandweer rijdt met prio 2 en voertuigen 66655 en 66635 naar de Sartoriusstraat. De weg werd goed afgezet door de brandweer waarna ze de patiënt van 2 hoog naar beneden brachten. De persoon is met ambulance 16103 naar het ziekenhuis gebracht.

  

Tussen 20.00 uur en 02.00 uur staat de Noordwijkse brandweer bij Los Tios aan de Koningin Atsridboulevard in Noordwijk. Er zijn vele duizenden bezoekers en de brandweer staat daar preventief.

 

Om 16.08 en 16.17 uur melding voor de brandweer Rijnsburg Persoon vast in lift appartementen complex Socrates Spinozalaan in rijnsburg. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66641.

Om 15.13 uur A1 melding voor ambulance 16133 voor een aanrijding op het fietspad richting Wassenaar op de Zuidduinseweg in Katwijk. Politie voertuig 13-16 is als eerst ter plaatse.

  

Foto's van de demonstratiedag van de K.N.R.M. Katwijk. Vanavond volgen er meer op de pagina KNRM van deze site.

  

 

Om 14.01 uur was er voor de brandweer van Noordwijk een melding patiënt takelen in Voorhout. Er werd met prio1 en de voertuigen 66635 en 66655 naar de Brahmsstraat in Voorhout. De huisartsen ambulance en ambulance 16122 waren aanwezig.

   

Voorhout Motorrijder onderuit
Een 49 jarige motorrijder uit Voorhout is op zaterdag 5 augustus, rond 12.00 uur, geschept door een automobiliste. De automobiliste, een 42 jarige vrouw uit Voorhout, reed vanuit een uitrit, achteruit de Jacoba van Beijerenweg op. Bij deze manoeuvre zag zij de motorrijder die over de Jacoba van Beijerenweg reed over het hoofd. De motor klapte achterop de auto waarna de motorrijder ten val kwam. De motorrijder had gelukkig een helm op en is naar het LUMC gebracht.

Om 07.47 uur OMS melding voor de brandweer Warmond. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66746 naar Huize Liduina Herenweg in Warmond.

Om 03.43 uur Containerbrand voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar de Baljuwstraat in Katwijk. De brandweer blust de brand en vertrekt daarna weer terug naar de kazerne.

Om 01.47 uur Buitenbrand voor de brandweer Katwijk en Rijnsburg. De beide korpsen rijden met prio1 en voertuigen 66641 (Rijnsburg) en de 66630 (Katwijk) naar de lageweg voor een brommerbrand.

Ga naar boven

Meldingen 04-08-2006: Om 20.16 uur OMS melding voor de brandweer Katwijk.De brandweer rijdt met  Prio 1  en ze rijden met voertuigen 66630 en 66650 naar Overduin Nachtegaallaan Katwijk. Het ging om een ongewenst alarm.

Om 17.34 uur was er voor de brandweer Noordwijkerhout een brandmelding OMS. Er wordt gereden met prio1 en het voertuig 66638 naar de Rivierduinen aan de Langervelderweg in Noordwijkerhout.

Om 09.22 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 naar Munnekeweij Via Antiqua in Noordwijkerhout. Het ging om een ongewenst alarm.

Nieuwe reddingboot ' Paul Johannes'
04-08-2006 om 15:42:23
De bemanning van het station Noordwijk aan Zee is blij verrast dat het bestuur van de K.N.R.M. heeft besloten om de huidige reddingboot 'Valentijn' te vervangen. De nieuwe reddingboot, de 'Paul Johannes' , wordt geschonken door mevrouw J. Companje-Boermans uit Leeuwarden.
De bouw ervan is reeds begonnen en verwacht wordt dat begin 2007 de doop zal plaatsvinden.
In 1990 werd het prototype 'Valentijn' op Noordwijk gestationeerd en daarmee werd een start gemaakt met een vlootvernieuwing van de oude houten strandreddingboten. De 'Paul Johannes' wordt straks de  zesde reddingboot van het type Valentijn 2000.

Om 09.03 uur Gasontsnapping voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met rpio 1 en voertuigen 66635 en 66685 en de OVD met de 66592 naar de Wilhelminastraat in Noordwijk. Er was een gaslekkage voor de meterkast, de brandweer kon weinig doen en wacht daarom op de Nuon.

Kleine gas-ontsnapping (www.rtvnens.nl)
04-08-2006 om 15:37:27 (Foto is ook te zien op RTVNENS)
In de Wilhelminastraat in Noordwijk kwam vrijdagmorgen rond 9.00 uur de brandweer langs rijden.
Er was sprake van een gas-ontsnapping uit een van de woningen. Het probleem bleek echter in de meterkast te zitten. Daarom moest de brandweer wachten totdat de Nuon ter plaatse kwam.

  

Ga naar boven

Meldingen 03-08-2006: Om 21.17 uur persoon vast in lift voor de brandweer katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 en voertuig 66630 naar de Colijnstraat in Katwijk.

Om 19.10 uur KNRM Katwijk, Scheveningen en Noordwijk gaan assisteren bij het zoeken van een boot die de weg kwijt is. Katwijk (De redder) en Scheveningen (Jan van Engelenenburg) zijn opgeroepen en Noordwijk(Valentijn) heeft zich later bij de groep toegevoegd want ze waren aan het oefenen.

Om 17.45 uur is er een melding hulpverlening  stormoverlast voor de brandweer katwijk Er wordt gereden met prio3 voertuigen 66630 en 66650 naar J. TH. de Visserstraat in Katwijk.Bovenop de torenflat waren de afzethekken voor de verbouwing omgewaaid.De Biltlaan was aan 2 kanten afgezet door de politie.

  

Foto's Miranda Noort

  

Foto's Jan van Elk

Om 17.15 uur wateroverlast Zilverschoon Katwijk. 66630 en 66670

 

Om 17.08 uur is er een melding hulpverlening stormoverlast voor de brandweer van Katwijk Er wordt gereden met prio1 en voertuigen 66630, 66650 en 66671 naar de Boulevard in katwijk Een zonnescherm dreigde een woning binnen te slaan.

  

Om 16.58 uur is er hulpverlening bij wateroverlast voor de brandweer Katwijk. Er wordt gereden met prio 3 en voertuig 66630 naar de Populierenlaan in Katwijk

Na een stevige regenbui konden de putten aan de van Panhuysstraat in Noordwijk het overvloedige regenwater niet aan. Daar had het verkeer op de van Panhuysstraat hinder van. Foto's ook te zien in De Noordwijker, witte weekblad en de woensdagkrant

Alleen wateroverlast op wegen (www.rtvnens.nl)
04-08-2006 om 15:38:53 (foto is ook te zien op RTVNENS)
De hittegolf is voorbij en storm en regen jagen over onze dorpen. Opeens is er heel veel water.
Hier en daar kan het riool het regenwater niet meer zo snel verwerken en ontstaan er grote plassen op de weg. Maar bij de brandweer is geen enkele melding binnen gekomen van ondergelopen kelders, omgewaaide bomen of welke schade dan ook. Het valt dus reuze mee.
En: na regen komt weer zonneschijn

  

Om 16.27 uur OMS melding voor de brandweer Rijnsburg. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66641 naar De Voorhof Vliet Noord Zijde in Rijnsburg.

Om 06.31 uur OMS melding voor de brandweer van Rijnsburg. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66741 naar buitenlocatie Willem vd Berg Korte Voorhouterweg in Rijnsburg. Het ging om een technische storing.

Om 05.12 uur OMS melding voor de brandweer van Rijnsburg. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66741 naar buitenlocatie Willem vd Berg Korte Voorhouterweg in Rijnsburg. Het ging om een technische storing.

Om 03.31 uur containerbrand voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 2 naar Centrum de Zwanenburg Zwanenburgstraat in Katwijk.

Om 01.25 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar Koningin Astridboulevard in Noordwijk.

 

Sassenheim Aanhouding na omtrekken verkeersgeleider
De politie heeft donderdag 3 augustus rond 02.00 uur op de Zandslootkade een 19 jarige jongen uit Sassenheim aangehouden. De politie kon de jongen aanhouden dankzij het optreden van een burger. Deze zag dat een verkeersgeleider ? een rioolbuis gevuld met zand met daarin een verkeersbord ? door drie jongens omver werd getrokken, daardoor dwars over de rijbaan kwam te liggen en gevaar opleverde voor het wegverkeer. De man uit Sassenheim waarschuwde de politie en wist é©® van de jongens over te dragen aan de agenten. De verdachte werd later in de nacht weer op vrije voeten gesteld. Hem wacht een proces-verbaal. De politie zoekt nog naar de twee andere jongens. De rioolbuis werd door de agenten van de weg verwijderd.

 

Lisse Politie zoekt doorrijder
De politie is op zoek naar een jongen van rond de 23 jaar die op een gele scooter reed, een 62 jarige vrouw uit Sassenheim op haar fiets omver reed en vervolgens zonder zijn identiteit bekend te maken doorreed. De vrouw liep door het voorval een gekneusde schouder op.

Het incident gebeurde op donderdagmorgen 3 augustus rond 09.45 uur op het fietspad van de Herenweg. Beiden kwamen elkaar op het fietspad tegen. De scooterrijder kwam na een flauwe bocht vermoedelijk op het gedeelte waar de vrouw fietste en reed haar omver. Zijn naam was hij niet van plan om aan de vrouw te geven, zo liet hij haar weten en reed weg in de richting van Sassenheim. Getuigen wordt gevraagd met de politie in Lisse te bellen via 0900-8844.

Ga naar boven

Meldingen 02-08-2006: Om 13.57 uur PAC melding voor de brandweer Hillegom. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66646 naar Pago woningstichting Jonkheer Mockkade in Hillegom. Het ging om een ongewenst alarm.

Om 11.46 uur OMS meldingen voor de brandweer Lisse. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66633 naar Woonzorgcentrum Berkhout Berkhoutlaan in Lisse. Het ging om een technische storing.

 

Ga naar boven

Meldingen 01-08-2006: Om 23.43 uur bankje in de brand voor de brandweer Katwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66630 naar Louise de Colgnylaan in katwijk.

Om 11.50 uur was er voor de Noordwijkerhoutse brandweer een brandmelding OMS. Er wordt met prio 1 en het voertuig 66638 naar de Munnekeweij Via Antiqua in Noordwijkerhout

Om 09.59 uur was er voor de brandweer Noordwijk een melding voertuigbrand op de Herenweg-N449. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635. 

  

Om 08.55 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijkerhout. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66638 naar bejaardenhuisvestiging  gelegen aan de Pilarenlaan in Noordwijkerhout. Het ging om een technische storing.

Om 08.53 uur OMS melding voor de brandweer Noordwijk. De brandweer rijdt met prio 1 en voertuig 66635 naar Hotel Huis ter Duin aan de Koningin Astridboulevard in Noordwijk. Het ging om een technische storing.

  

Noordwijk Politie houdt verdachten van diefstal uit boot aan
De politie heeft dinsdagnacht 1 augustus aan de Vioollaan twee mannen uit Katwijk van 23 en 24 jaar aangehouden. Beide mannen waren daar rond 01.00 uur betrapt toen zij uit een op het land liggende boot spullen haalden en in een witte auto legden. Dit werd gezien door een beveiligingsmedewerker die daar over het terrein van een zorginstelling zijn ronde deed. Toen deze de mannen aansprak, stapten ze in de witte auto en reden weg. De politie werd gewaarschuwd. Bij de boot werd een portemonnee van, naar later bleek, é©® van de mannen gevonden. Een uur later verscheen de witte auto weer aan de Vioollaan, stapten de mannen uit en begonnen de auto weer uit te laden. De agenten stapten er op af en kregen het verhaal dat zij de spullen kwamen terugbrengen omdat zij zich vergist hadden in de boot waar ze in opdracht goederen uit moesten halen. De agenten geloofden dit niet en even later kwam het ware verhaal dat ze waren teruggekomen om de verloren portemonnee op te halen. De politie besloot de twee mannen aan te houden als verdacht van diefstal uit de boot en sloot ze in. Vandaag onderzoekt de politie deze zaak verder.

 

Katwijk Diefstal van machines, getuigen gezocht
In de nacht van maandag 31 juli op dinsdag 1 augustus is er ingebroken op een bedrijfsterrein aan de Scheepmakerstraat in Katwijk. Van het bedrijfsterrein werden machines weggenomen, een dubbelassige aanhangwagen met een kleine graafmachine en ander materiaal zoals trilplaten. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal en is een onderzoek gestart. Omdat de aanhangwagen en de machines mogelijk over de weg vervoerd moeten zijn is het mogelijk dat er getuigen zijn. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Katwijk via 0900-8844.

Ga naar boven

Laatste wijziging op: 14-03-2009 21:22